Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
21 oktober 2021 av pipilotta i övriga hundfrågor (3 svar)
Hundförsäkringar igen!

Veterinären fick dra ut ena huggtanden men hon har en del andra tänder kvar trots allt. Priset blev 4 800 kr, överkomligt och återbesök ingår i summan. Eftersom det såg lite inflammerat ut i tandköttet vet man ju inte om det läker och stygnen försvinner så det känns tryggt.


Vill bara höra om någon vet hur det ligger till med försäkringar. Det händer så mycket och så snabbt i samhället att jag inte orkar hänga med eller googla.


Träffar mycket "hundfolk" dagligen med diskussioner och undrar om det finns förs bolag som har separata tandvårdsförsäkringar eller är det något jag drömt. Känns som att en tilläggsförsäkring kan bli dyrare än att en gång per år betala en viss summa om man inte råkar ut för någon riktig "tandolycka". Vet någon ?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om pipilotta och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Lona
Medlem 2012-01-09
#1 22 oktober 2021 av Lona Re: Hundförsäkringar igen!

Inte riktigt svar på din fråga men de flesta försäkringsbolag har alternativ där man får ersättning för skador på tänderna, som tex frakturer. Min förra labbe fick även ersättning för att ta bort epulider på tandköttet eftersom det klassades som sjukdom (tror han hade Folksam men är inte säker, det var inte jag som betalade hans kostnader).


Many pets har någon grej i sin försäkring där både skador och sjukdomar ersätts vilket de själva menar att de är ensamma om men det gäller endast om det inte beror på slarv eller dålig skötsel från ägarens sida. De svarade dock inte på vad som räknas som "slarv" - jag misstänker att tex tandsten kan räknas dit, kanske även andra sjukdomar som parodontit mm.


Jag har annars varit nöjd med mina hundars ersättning från Agria, tandsten och "underhåll" har jag ju fått stå för själv men persisterande mjölktand och frakturer har täckts av försäkringen.


Ett tips är att man passar på om hunden ändå skall sövas, be veterinären kolla igenom munnen och om möjligt fixa tandsten och liknande. Större operationer som bukingrepp mm funkar inte att göra samtidigt men smågrejer går oftast att kombinera.
Fördelen är att du dels slipper söva hunden två gånger, dels får narkosen täckt av försäkringen förutsatt att det andra ingreppet täcks.
I vilket fall kan det vara bra att de kollar, mina hundar har tex haft frakturer som upptäckts i samband med ett annat ingrepp. Annars hade jag sannolikt inte märkt det alls så det var bra att de kikade runt.

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#2 22 oktober 2021 av pipilotta Re: Hundförsäkringar igen!

Hej! Ja, jag tror definitivt tandsten räknas som "slarv" av ägaren. Så det är väl mest olyckor som räknas inbillar jag mig. Har aldrig behövt söva henne annat än just vid tandstenssanering. Vet att jag var lite sent ute att börja med tandborstning eftersom hon levt ett "fritt" liv i 6 mån innan hon kom till mig. 


Det känns ju verkligen som småhundar får tandsten jämfört med större raser som får led- och muskelproblem. Dilemma när det gäller val av hund då. 


Skönt att du svarar här, annars blir det lite väl dött här.

Svara på detta inlägg

Puddingpastejn
Medlem 2009-09-10
#3 23 oktober 2021 av Puddingpastejn Re: Hundförsäkringar igen!

Jag tror inte att något försäkringsbolag täcker tandsten eller parodontit. Sveland täcker en hel del diagnoser relaterade till tänder, och jag vet att Dina har en tilläggsförsäkring för tandvård. Exakt vad som ingår vet jag dock inte. Den vanliga basförsäkringen täcker tandskador som uppkommit genom olycka och jag har bedömt att det räcker för mig. Men det kan vara värt att kolla upp kanske, om man har en hund av mindre storlek. 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Sveriges bästa Hundförsäkringar?   [17] 24 sep: Hund Bengt 2 okt: Hund Bengt Hundförsäkringar. Unghund   [3] 12 jun: laffan 13 jun: z_minlillevovve Hundförsäkringar och blandras   [1] 15 maj: Litzlabodha 15 maj: Agata Hundförsäkringar för icke godkänd ras!!   [9] 22 jan: *pawprints* 22 jan: M&M=blandraser nämn ALLA hundförsäkringar du kan komma på ?   [7] 5 aug: Gaston o Tyra 14 aug: russinbulle Hundförsäkringar flera hundar   [9] 28 jun: sansatessnell 28 jun: Hiranya Billigare vid 2 hundförsäkringar hos Folksam?   [5] 23 feb: Athos, Nico, Linda 24 feb: Ida & Flattarna Svelands hundförsäkringar   [28] 16 okt: TD Johansson 16 okt: Annika & Allram hundförsäkringar, hur många av er har haft problem   [13] 25 okt: maja och enzo 25 okt: Hårboll Om agria hundförsäkringar..........   [6] 9 okt: vinthund 9 okt: Ciss
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Jack Russell Terrier | Golden Retriever | American Staffordshire Terrier | Dobermann | Grand Danois
© 1998-2022 Enfinia AB