Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
27 oktober 2021 av Hannaandersson i skaffa hund (3 svar)
Vilken hundras passar mig?

Hejsan! 


Jag går i tankebanorna fram och tillbaka vilken hundras som skulle passa mig bäst och behöver eran hjälp. Mina tankar går just nu kring Golden Retriever och Finsk lapphund. Här kommer info om mig och vad jag söker.


Jag bor tillsammans med min sambo och min son (3månader) i en villa och är intresserad av utställning och avel samt lite lydnad. Jag vill ha en hund som inte kräver jättemycket pälsvård och inte heller är för liten. Jag har just nu ett katteri med rasen Neva masquerade men har alltid drömt om en egen kennel. Jag behöver en familjevänlighund som gillar att arbeta men inte kräver att arbeta hela dagar utan kan uppskatta en lugn dag med promenad och utevistelse på gården och lite allmän vardagslydnad. Det ska vara en allroandhund med intresse för dessa aktiviteter. Jag vill ha en hund som är trygg i sig själv och går att lämna ensam hemma när man åker bort och hunden ej kan följa (jag är medveten om att detta måste tränas på). Hunden får inte vara reserverad eller nervös utan framåt och vänlig.


Vi har tillgång till hundgård och stor tomt (dock i villaförort, ej inhägnad tomt). Jag har sen tidigare haft hund så erfarenhet finns men vill inte ha en för krävande och tjurig hund. Vi behöver en barnvänlig hund och en kamrat som uppskattar sin familj.


Skulle Golden eller Finsk lapphund passa oss eller finns det någon annan ras ni kan rekomendera? Skulle uppskatta om ni berättar lite hur era hundar är som individer också! 


 


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Hannaandersson och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#1 28 oktober 2021 av Ayrin Re: Vilken hundras passar mig?

Vilka aktiviteter var det du menade?


Hm, mina föräldrar är inne på sin andra finska lapphund. Den första var en tik som var väldigt lätt att ha att göra med, den andra är en hanhund som är rätt nervig och börjar landa lite smått nu när han är två år. Från samma kennel... Ganska skällig hund, men duktig på att spåra.


En golden från showlinjer misstänker jag är en lättare hund (även om man kan få en väldigt lätt finne också).

Svara på detta inlägg

Hannaandersson
Medlem 2021-10-27
#2 28 oktober 2021 av Hannaandersson Re: Vilken hundras passar mig?

Dom aktivitetrna jag syftade på är utställning och lydnad som prio 1. Söker alltså en hona då jag så gärna skulle vilja ha en en kennel framöver. 


Min pappa äger en finne och hon kräver en lång promenad på kvällen då hon får springa lös (detta har pappa dock vant hon med sen hon va valp) + en massa dagliga promenader, dock kortare. Detta är något jag vet inte är möjligt i min värld. Kommer absolut kunna ta promenader men med familj så vet man aldrig hur många eller hur länge. Därför vill jag ha en hund som trivs på gården och kan nöja sig att få vara ute och köra lite vardagslydnad när jag inte har möjlighet att utföra aktiviteter och promenader flera gånger per dag i flera timmar. 

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#3 28 oktober 2021 av Ayrin Re: Vilken hundras passar mig?

Tror nog showgolden är klokare än finsk lapphund isf eftrsom finnen är skälligare oc hka nfå för sig att vakta mer.


Oavsett rasval så behöver du hägna in gården om hundna ska få vara där själv. Och ta en funderare på om du verkligt har tid med en hund. Nån timme/dag får man nog räkna med även de dagar det inte blir så mycket.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vilken hundras passar mig?   [11] 4 jul: VovveVovveVovve 5 jul: VovveVovveVovve Vilken ras, identifiera   [1] 28 jun: Blade122222 28 jun: aenima Vilken bilbur till en Kia Ceed för en golden?   [5] 12 apr: Maria&Scilla 14 jul: Maria&Scilla Hundras som passar bäst för aktivt liv i Norrland?   [21] 26 jan: Loppan01 17 mar: *Fröken* Vilken hund kan passa med mig?   [1] 14 jan: Paprikus 15 jan: -Aslan pwd- Vilken ras skulle kunna passa mig och min familj   [10] 18 okt: frejgalej 27 okt: Leias husse Vilken ras?Glad, pigg, mellanstor (kanske grupp8?)   [7] 10 sep: Camido 13 sep: Ayrin Vilken hundras passar oss?   [14] 8 jun: jkpg 9 jun: Gurkans Vilken hund passar oss?   [3] 7 jun: KrisseB 7 jun: Gurkans Förslag på kärleksfull hundras ?   [15] 29 apr: Veruska 30 jul: Effi
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Mops | Rottweiler | Chihuahua | Tax | Dobermann | American Staffordshire Terrier | Pudel
© 1998-2022 Enfinia AB