Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
8 november 2021 av Yorkie-Zoffan i övriga hundfrågor (14 svar)
Stressad av alla hunduppmaningar

Hej! Jag har en härlig liten yorkie på 14 månader som vi både kämpar och jobbar med på alla sätt och vis. Jag älskar den här lilla krabaten så det gör ont i hjärtat och jag vill bara att han ska ha det så bra det bara går och ha det bästa hundliv han förtjänar. Jag går på kurser, rehab och försöker ge honom så berikande och aktiverande promenader och tillfällen varje dag som jag förmår. Men jag har ständigt dåligt samvete och känner aldrig att det ärcker.


När jag skaffade hund för tio år sedan var hundinformationssamhället inte vad det är i dag – upplevde jag i alla fall då. Man skulle gå någon kurs, aktivera jycken med lite trix och helst gå på brukshundsklubb ibland.


Men i dag, med min ”nya” hund ... det är ju tips, råd, uppmaningar och fingerpekande överallt! Den som gör ”si” är inte lämplig som hundägare, den som gör ”så” gör fel.

Exempelvis så när vi började gå ut och Frallan blev könsmogen stannade han och nosade överallt. Då var det råd från en hundinstruktör om att ”det där ska man träna bort”, samma sak på en hundkurs.

Sedan läser jag att Sveriges första hundpsykolog tycker att man är en ond jävla idiot som ABSOLUT inte ska ha hund om man inte låter sin hund nosa klart.

Jag tycker bara det är skönt att stanna och betrakta Frallan när han nosar, men har som sagt jobbat med det och kan ganska lätt gå vidare om vi har bråttom, men BRÅTTOM? Det får man ALDRIG ha om man har hund.

Jag är nyfiken på hur ni andra här i forumet upplever samtidens rekommendationer kring hund, är det jag som är överkänslig (jag är mycket högkänslig enligt många tester). Har läst många trådar med bra samtalsklimat, hoppas så även här.

Är hundägande bara för de med perfekta förutsättningar, tid och kunskaper att ha hund?
Kan man inte bara ha en härlig liten jycke som man gör så gott man kan med?
Är det djurplågeri att ha en hund utan en examen i etologi?


Lite måndagsfunderingar. :)


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Yorkie-Zoffan och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

Yorkie-Zoffan
Medlem 2021-04-16
#11 15 november 2021 av Yorkie-Zoffan Re: Stressad av alla hunduppmaningar

Hehe, ja, precis Pipilotta, många har nog en väldigt specifik bild av hur deras liv med hund ska se ut. Väldigt svårt att skräddarsy en individ dock ...


Klokt att stanna utanför sociala medier, men vovve.net räknas tycker jag! 

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#12 15 november 2021 av Ayrin Re: Stressad av alla hunduppmaningar
          Re: Stressad av alla hunduppmaningar
          

Är så glad att jag köpte hund 1999. Skulle personligen aldrig klarat av alla "krav", "pekpinnar" som man utsätts för idag. Är inte aktiv på sociala medier (förutom Vovve, om det räknas dit...) men förstår vilket litet "helvete" det kan skapa om man inte är en tvärsäker individ, människa. Ofta är det nog dock välmenta "råd" men det kan bli för mycket och om man då inte klarar av att sålla kan det ju ställa till med problem som man kanske inte hade från början. 


Ser däremot ofta här vilka krav, önskemål man har på en framtida hund och undrar hur det ska gå ihop sig framöver..Det måste väl vara ganska svårt att beställa en sådan hund eller?

Ja, ibland är det en "tulipanaros" som efterfrågas, och jag tycker det är deprimerande ofta folk som letar ras har en diger lista på saker de *inte* vill att hunden ska göra...

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#13 15 november 2021 av pipilotta Re: Stressad av alla hunduppmaningar

Jag är beredd att tro att man inom en ganska snar framtid kan söka sig till en e-tjänst som tillhandahåller en önskehund. Jag kommer inte att behöva uppleva det men det känns ändå kusligt bara vid tanken. Vi är ju flockdjur så varför inte..Har ganska vild fantasi dock....

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#14 16 november 2021 av Ayrin Re: Stressad av alla hunduppmaningar

Har man nog med pengar kan man säkerligen köpa sig en färdigtränad "drömhund" redan idag, men för "oss andra" gäller nog fortfarande att köpa en trevli valp för att sedan träna den som man vill ha den. klart roligare dessutom :)


Sen tycker jag att de webtjänster som syftar till att ge folk tips om raser som kan passa dem kan vara väldigt bra. Enda problemet i mina ögon är väl att särskilt "aktivitetskrav" är rätt svårt att definiera. Det som är mycket för den ene är en lat dag i soffan för den andre...

Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp stressad löptik   [1] 17 apr: XXIIXX 17 apr: pipilotta Stressad hund, rådfrågning   [9] 3 dec: Ddj 30 apr: Ayrin Stressad valp?? SNÄLLA hjälp.   [16] 2 okt: drainer 12 okt: drainer Aggressiv/stressad hund   [5] 18 aug: mnda 22 aug: Atumn28 Stressad vid nya miljöer och hundmöten   [10] 4 maj: ImFabulous 5 maj: Ayrin En stressad hund?   [2] 10 nov: sofiasavic 10 nov: Svea58 stressad hund efter krock   [2] 7 okt: Midas Husse 7 okt: Anneli Stressad av katten   [8] 20 maj: Ford 4 jun: Ayrin Orolig och stressad hund -tips?   [1] 9 jul: Esak 9 jul: Lona Ta över en stressad hund?   [2] 30 maj: sufassa 31 maj: hundöga återkomst
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Papillon | American Staffordshire Terrier | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Schäfer | Rottweiler | Staffordshire Bullterrier
© 1998-2022 Enfinia AB