Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
17 november 2021 av Snackis i lydnadsforum (4 svar)
Inkallning: hjälp

Hej!


Jag skulle behöva hjälp med övningar för inkallning som hjälper på min 10 månaders engelska setter. Utan störningar (om han är lös) så kommer han men han stannar ca 1-2 m framför mig och kommer aldrig ända fram (om jag inte har typ rå lever i fickan men vet han om att jag har det viker han öht inte från min sida så svårt att träna på det sättet). Skulle det finnas nån kraftig störning i form av hund eller joggare i närheten skulle jag inte våga lita på att han kommer alls. I övrigt relativt duktig på lydnad. Jättetacksam för tips. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Snackis och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Puddingpastejn
Medlem 2009-09-10
#1 17 november 2021 av Puddingpastejn Re: Inkallning: hjälp

När det gäller hundar som inte kommer hela vägen fram vid inkallning är det många gånger, säger inte att det behöver vara så i ditt fall, att de listat ut att de i regel blir kopplade när de kommer fram. 


Märker man att hunden inte klarar störningar får man backa och träna utan/inhägnat/i långlina med övningar så enkla som att du ropar namnet/visslar/inkallningskommando = belöning, inte koppla, utan belöna och släpp igen. Upprepa x massor och i olika situationer. Sen är din hund i en ålder då de lätt glömmer de mest grundläggande sakerna man trodde att man hade lärt dom.


Vet inte om det är ett användbart tips i just din situation. Jag hoppas det. Men sen, vem är jag att snacka, min hund kommer då aldrig på inkallning! 

Svara på detta inlägg

Snackis
Medlem 2021-11-07
#2 17 november 2021 av Snackis Re: Inkallning: hjälp

Stort tack- jag tar def med mig att det nog är läge börja om från början.


Vad gäller det här med att bli kopplad tycker jag inte det borde handla om det, han blir så sällan kopplad vid de tillfällena (2/10?) om det inte är dags gå hem eller det kommer joggare.


Men om vi bara är ute och lattjar får han mest bara beröm och får gå iväg sen. Men nåt knas har jag gjort. I vissa situationer verkar han förstå det är läge att bli kopplad & stannar (men kommer inte ända fram), jag får gå fram och koppla. Och annars är det som om han uppfattat att inkallning betyder komma och visa upp sig 1-2 m framför i ett par sekunder & dra sen.

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#3 18 november 2021 av Ayrin Re: Inkallning: hjälp

Börja belöna "på riktigt" istället för att "bara" berömma. Börja på en plats med få störningar så du är rätt säker på att han kommer (hemma inne kan ofta vara en bra plats att börja).


Ge inkallningssignal, belöna under lite längre tid (låt honom äta några godisar ur din hand). Ge frisignal och kasta iväg en godis. Ny inkallningssignal... upprepa några gånger i några dagar.


Ute är det svårare, så här behövs bättre godis/belöning än inne. Börja göra några övningar när du bedömer att han kommer klara det. Gillar han att leka med nån leksak eller så kan det vara en väldigt bra belöning.


Var noga med att inte bara begära att han kommer hela vägen fram när du ska koppla honom.

Svara på detta inlägg

Snackis
Medlem 2021-11-07
#4 18 november 2021 av Snackis Re: Inkallning: hjälp

Stort tack!

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp med ljudrädd hund!   [2] 15 jan: Denverino 15 jan: Denverino Koppelgåendet... Behöver hjälp...   [1] 8 jan: Madicken13 9 jan: Draghund Hjälp med valp som skäller på katter   [2] 19 nov: KristinaB 22 nov: Anneli Hjälp och tips sökes.   [2] 18 nov: Nemo. 22 nov: Anderhund654 Hjälp, bitig valp.   [4] 9 nov: Cole 10 nov: Ayrin Hjälp mig välja ras!   [6] 30 sep: UrOchSkur 1 okt: Anneli HJÄLP, hund biter och morrar   [5] 23 sep: molnet 28 sep: Dimma Akut hjälp! Mina föräldrars pudel bet min mamma.   [6] 9 sep: Villetycke 23 sep: Ayrin Valp som biter barnen HJÄLP   [4] 11 aug: sarah_jkpg 22 sep: TFreya Omplacering, hjälp och råd   [10] 8 jun: Lollo272 9 jun: Lollo272
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Dobermann | Jack Russell Terrier | Golden Retriever | Labrador Retriever | Grand Danois
© 1998-2022 Enfinia AB