Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
20 november 2021 av Puddingpastejn i aktiv med hund (6 svar)
Valet av instruktör/kursledare

Jag har funderat lite på vad folk efterfrågar när de letar efter någon att gå hundkurs hos. Vad säger ni här på Vovve? Vilka kriterier går ni efter när ni ska gå exempelvis valpkurs eller allmänlydnad?


Jag har ett litet tankefrö om att en vacker dag kanske dra igång en egen kursverksamhet, men vet inte hur bra mina meriter matchar efterfrågan. Så jag gör en liten spaning. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Puddingpastejn och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Anneli
Medlem 2013-11-04
#1 21 november 2021 av Anneli Re: Valet av instruktör/kursledare

Det finns inget större utbud av kurser och instruktörer där jag bor. Det är brukhundsklubben och - vad jag känner till -  tre privata aktörer som agerar inim en radie av ca tre mil. Lokala SBK:s instruktörer har tidigare varit rätt hardcore och old school, men jag tror att klagomål på detta gjort att instruktörer bytts ut eller fått ändra sitt sätt att agera. Den klubben har stora fina utrymmen både utomhus och inomhus, fin klubbstuga etc. Jag anlitar en av de privata instruktörerna som har egen inhägnad och upplyst apellplan samt även en fin inomhusplan.  Instruktören är mycket tydlig med hur arbetet i de olika kurserna går till, träningsgången och att mjuka metoder tillämpas och det av alla som deltar, ledare såväl som hundägare. Stor förståelse för och insikt i att hundar av olika raser beter sig olika vid inlärning. Osäkra hundar eller hundägare kan få komma och träna enskilt, kostnadsfritt på egen hand, extra kostnad med instruktör. Det har uppskattats, det vet jag. Lika uppskattat har sammandraget och diskussionen efter varje träning varit. Vad var bra, vad gick snett, vad kan göras bättre till annan gång. Behöver enskild hundägare en särskild puff sker det enskilt, aldrig utpekande.


Jag behöver egentligen inte gå kurser, skulle numera klara en hel del på egen hand, men det är trevligt att med ny valp träffa andra i samma sits. Den fristående"spårgrupp", numera också kompisgrupp, jag och mina hundar är med i är en avknoppning av de spårkurser vi deltog i för x antal år sedan. Vi trivdes så bra ihop helt enkelt.


Lycka till med dina planer!

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#2 22 november 2021 av Ayrin Re: Valet av instruktör/kursledare

@Annelie
Oj, det lät verkligen som en jättebra instruktör :).


@PP
Viktigt för mig:


- konkreta tips, inget bs i stil med "jobba på relationen", "visa ledarskap" eller annat blaj som faktiskt inte säger ett dyft om vad exakt hundägaren borde göra, utan bara får vederbörande att känna sig som en dålig husse/matte.


- förståelse för att olika individer lär olika och att det som funkar för den ena inte funkar för den andra. I detta ingår också en stor "verktygslåda" av olika metoder och erfarenhet av att jobba med olika hundar av olika raser.


- rättvis tidsfördelning. Alla har betalat lika mycket för att vara med på kursen. Beroende på kursens format kan det vara lämpligt att plocka in en/några få hundar i taget och jobba fokuserat med dem under en fastställd tid.

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#3 22 november 2021 av Anneli Re: Valet av instruktör/kursledare

Hej Ayrin!


Ja, den instruktören är duktig och lyhörd. Hon har ett förflutet som instruktör i SBK, men har själv sagt att hon inte kände sig bekväm med den anda som rådde där för 15-20 år sedan utan hoppade av och startade en egen valpkurs och en lydnadskurs för vuxna hundar. Nu har verksamheten vuxit med fler kursvarianter, men fortfarande hålls  grupperna små, det personliga engagemanget i varje hund och hundägare är tydligt - viktigt för alla nya ovana hundägare vill jag påstå.

Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#4 23 november 2021 av Gurkans Re: Valet av instruktör/kursledare

Jag är ju en sådan som stöttar föreningsverksamheten i Sverige, så jag skulle först och främst välja att gå en kurs hos en hundklubb inom SKK-organisationen (lokal BK, länsklubb eller liknande). Där skulle jag ju absolut vilja att instruktören har en instruktörsutbilndning så att denne vet vad denna lär ut och även hur det ska läras ut. Är uppvuxen i ett hem där min mamma varit instruktör inom både SBK och SSRK samt hållit i instruktörsutbildningar inom SSRK, så föreningstänket finns liksom i blodet.

Svara på detta inlägg

Mira och Esther
Medlem 2006-12-30
#5 3 september 2022 av Mira och Esther Re: Valet av instruktör/kursledare

carina Persson Linda samson Fredrik steen

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#6 5 september 2022 av Ayrin Re: Valet av instruktör/kursledare

@Mira


*Vad*, inte *vem*

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Instruktör hos bhk   [6] 7 mar: EnSånDär 10 mar: bes Valet av hundras Hjälp😊   [12] 28 jan: Kicks 3 maj: Yogi Står inför valet av eventuell familjehund   [8] 29 dec: jessicamilla 31 dec: Ayrin Valet om kastrering   [11] 20 jan: z_cookie 12 jul: Doxielove Bra hundtränare i Sthlm eller blivande instruktör?   [2] 28 mar: Malinen87 28 mar: Hittehund Någon som läst till instruktör via hundens hus?:)   [0] 1 mar: emelie_bella Katt ELLER hund, valet är ju mitt trots allt   [4] 16 aug: pipilotta 17 aug: SanCha I valet och kvalet - avliva hunden?   [19] 14 mar: Siot 16 mar: sosza Lite hjälp i valet av nästa ras :)   [7] 13 jan: Joerwie 14 jan: Malin med Ella Perfekta valet för en trädgårdsmästare?   [59] 8 dec: Trädgårdsmästarn 12 dec: -fanny canis-
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Boxer | Dobermann | Chihuahua | Dvärgpinscher | Shetland Sheepdog
© 1998-2022 Enfinia AB