Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
3 december 2021 av Laban76 i valpforum (2 svar)
Valp som nafsar i byxben, skor, strumpor.

Har en 10-11v valp som det mesta går bra med men den gillar att nafsa i byxbenen när man går eller skor strumpor när man står still. Det blir lätt ganska jobbigt när det sker hela tiden och det enda som hjälper är att hålla fast valpen lugnt men man får återupprepa det hela många gånger per dag och sedan börjar det om igen dagen efter. Märkte att valpen gärna gör samma sak på grannen etc och det är ju inte alla som uppskattar det. Har prövat att säga aj eller nej etc. utan framgång. Ibland funkar det att byta mot ett rep eller något annat. Hur tålmodig skall man vara med det här och finns det några andra tips


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Laban76 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Anneli
Medlem 2013-11-04
#1 3 december 2021 av Anneli Re: Valp som nafsar i byxben, skor, strumpor.

Din valp gör exakt det som alla valpar gör under en period av sin utveckling. Avled så gott det går och uthärda nafsandet med jämnmod. Bli aldrig arg ha hård röst och ta hårt i valpen, då tappar den i tillit till dig och det kan vara svårt att reparera. När jag har haft valpar och mina barn var yngre (barn är underbara nafsbyten) gick de omkring med gummistövlar och själv kunde jag ibland dra på mig handskar för skydda mig för vassa valptänder. När de permanenta tänderna kommit fram upphör i regel beteendet.

Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#2 4 december 2021 av Gurkans Re: Valp som nafsar i byxben, skor, strumpor.

Du har en helt normal valp, så detta är ingen uppfostringssak. Om grannen tycker att det är jobbigt så får väl bara se till att valpen inte träffar grannen.


Valpar föds inte med att förstå något språk, inte ens hundspråk. Det är något som de lär sig under sin uppväxt. Att säga aj betyder ingenting för en valp som inte vet vad det betyder. Valparna lär sig även vårt språk (naturligtvis inte nyanserna, men de lär sig väldigt mycket om vårt tonfall, kroppspråk, vissa ord) och de lär sig väldigt snabbt när vi menar det vi säger och när vi inte gör det. Jag ser detta väldigt tydigt mellan valpar och vuxna hundar här hemma. En vuxen hund kan i mina öron låta som att den på riktigt säger ifrån, men valpen bryr sig inte det minsta. När den vuxna hunden på riktigt säger ifrån så slutar dock valpen direkt.


Bitandet kommer att gå över, så du behöver inte vara rädd för att valpen växer upp och fortsätter att bita dig i fötterna. Om det blir jobbigt, ta upp valpen i famnen och gulla med den och sätt sedan ner den igen. Valpar är väldigt lättdistraherade och glömmer ofta snabbt vad de håller på med om något annat dyker upp. Distrahera med en rolig leksak eller ignorera helt valpen.


Jag har själv en tre veckors valp här hemma (egen uppfödning) och hon har precis börjat bitas och tycker att fötter är roligt. Jag tycker att det är roligt med en busig valp, så det enda jag gör är att gå på ett sätt så att valpen inte av misstag blir skadad. Både vi och de vuxna hundarna har stort tålamod med busig valp.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Valp som nafsar vid matbordet   [3] 15 sep: Lundgrens 15 sep: Ayrin Utfall och nafsar när någon slutar klia eller ska   [2] 18 sep: Minivovven 20 sep: aenima min lilla vovve nafsar o biter folk   [3] 17 mar: tashi 1 18 mar: Torparinnan hund nafsar/biter   [3] 1 feb: Zid 12 feb: Hundstore Tips - biter/nafsar i byxbenet/benet vid valpfnatt   [1] 23 jun: sophie86 23 jun: Gurkans Valp på 8 månader som nafsar, tips?   [9] 17 apr: vvanessa 21 apr: Lucille Nafsar händer när ska hälsa (unghund)   [2] 31 maj: Chiliheart 2 jun: Chiliheart amstaff nafsar om man klappar den när han ligger   [17] 27 apr: Rollz 28 apr: Daniel84 Min hund nafsar/biter löst i nacken på...   [3] 11 apr: Doedgreaver 14 apr: Doedgreaver nafsar och biter på min son   [11] 5 dec: peggy 16 dec: z_Tollare tjejen
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Bichon Havanais | Jack Russell Terrier | Chihuahua | Grand Danois | Cavalier King Charles Spaniel | Golden Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB