Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
7 december 2021 av jenka i övriga hundfrågor (6 svar)
Hunden attackerar vår katt

Har en valp på 8 månader. Hon vaktar sitt tuggben både mot vår äldre hund samt katten. Jättefin och snäll på alla sätt och mot oss visar hon inga vakttendenser. Alldeles nyss så flög hon på katten och var ordentligt arg, ni vet så som hundar låter när dom "ryker ihop" lät hon,  helt utan förvarning där han lugn och fin bara låg på soffans armstöd och tittade på henne när hon tugggade på benet. Katten försvarar sig aldrig men började halta en stund efter "attacken" HUR SKA MAN GÖRA SÅ VALPEN SLUTAR MED DETTA OTREVLIGA BETEENDE?? Katter brukar ju markera, men våran fina kisse finner sig i allt, han svarar aldrig emot. Så tacksam för er hjälp! För så här kan vi ju inte ha det...Hunden är en beagle.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om jenka och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Anneli
Medlem 2013-11-04
#1 7 december 2021 av Anneli Re: Hunden attackerar vår katt

Jag vill genast säga dig att jag har ingen hjälp att komma med. I flera år har jag försökt få mina två flatcoated retrievers att tolerera katter, att bara se dem, inte umgås med dem. Inget som vi försökt har fått de två att ändra uppfattning. De skäller, gormar, hoppar, lever rövare om kattstackaren så är 15 meter bort. Och nåde den katt som vågar sig in på deras territorium.Det vill till att katten har fart på tassarna eller ett träd i närheten. En vinter för något år sedan tog vi hand om en katt som satt och huttrade utanför våra bortresta grannars hus - inte deras katt dock. Vi vågade inte ha den stackars svultna katten i vårt hus utan fick den inkvarterad hos en kompis till min man, så illa var och är det.Vi har verkligen försökt på alla sätt vi känner till att sammanföra katt med våra hundar, men har skändligen misslyckats. Tidigare flattar har väl inte direkt älskat och umgåtts med katt, inte brytt sig bara, men så här illa har inga tidigare hundar betett sig.


Beagle är ju en jakthund och ser kanske katten som ett bytesdjur? Nu var ju din hunds utbrott ett resursförsvar (benet), men incidenten är ju ändå oroväckande.


Det enda förslag jag har att komma med är att strikt begränsa vardera djurs område med galler för dörröppningar, så när hundarna är i köket får katten vara någon annanstans och vice versa.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Svara på detta inlägg

jenka
Medlem 2013-09-23
#2 7 december 2021 av jenka Re: Hunden attackerar vår katt

Tack för ett fint svar! Problemet är att de kan ligga tillsammans i vanliga fall, "leker" gör dom oxå. Men vi får nog som du beskriver, avskärma dom från varandra, i alla fall när det finns ben i närheten. Jag markerade direkt genom att lyfta bort hunden och plocka bort benet. Men attacken kändes inte alls bra, speciellt då dom accepterar varandra i andra situationer 😞💞 

Svara på detta inlägg

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#3 8 december 2021 av Torparinnan Re: Hunden attackerar vår katt

Enklast är ju att hunden äter ben och mat bakom kompostgaller så den inte kan attackera katten och den andra hunden.

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#4 8 december 2021 av pipilotta Re: Hunden attackerar vår katt

Har bara tänkt bra reträttplatser, typ klätter- kloträd till katt. De vill gärna försöka förstå hur en hund beter sig, har utsikt,  lära sig lite om den konstiga varelsen som en hund kan vara för en katt. Har aldrig stängt av någonting, de har tids nog alltid till slut kommit överens. 


Beror nog kanske till stor del på vad för typ av hund och även typen av katt man har. Individuellt..Min nuvarande hund har alltid haft lätt för alla typer av hund, utekatter m m i vår hemmiljö men blev i somras som galen då hon träffade min dotter´s katt i okänd utemiljö. Katten går i kattlucka och är i stort en "utekatt" dagtid....Katten som inte alls är van vid hund hann precis se min hund och ställde sig i försvarsställning på flera meter´s håll och sedan bar det av och min hund efter....Katt upp i kastanjeträd, lade sig på en gren. Min hund fattade ingenting, vad hände?


Ändå var det här ett viktigt möte som vi hade planerat för men småbarn kom emellan. Allt går inte att förutse trots att vi människor tycker att vi kan kontrollera det mesta....

Svara på detta inlägg

Pandoras box
Medlem 2004-09-17
#5 11 december 2021 av Pandoras box Re: Hunden attackerar vår katt
          Re: Hunden attackerar vår katt
          

Tack för ett fint svar! Problemet är att de kan ligga tillsammans i vanliga fall, "leker" gör dom oxå. Men vi får nog som du beskriver, avskärma dom från varandra, i alla fall när det finns ben i närheten. Jag markerade direkt genom att lyfta bort hunden och plocka bort benet. Men attacken kändes inte alls bra, speciellt då dom accepterar varandra i andra situationer 😞💞 

Hej, jag taenker att du inte ska foerstora upp situationen foer mycket. Daa kan katten bli aennu mer intressant. Ett skarpt nej till hunden saa den foerstaar att det inte aer o.k.


Hunden aer ju ocksaa ganska ung, och kan vara i en mognadsfas, kaenna sig osaeker med sin plats i flocken.


Haall ut!

Svara på detta inlägg

Svea58
Medlem 2017-02-09
#6 13 december 2021 av Svea58 Re: Hunden attackerar vår katt

Det är inte alltid lätt att läsa djurens signaler.


Det vi människor uppfattar som "den låg bara på armstödet och tittade när hunden gnagde på benet" kanske hunden uppfattade som "katten GLOR på mitt tuggben, snart tar han det".


Om en hund glor på en annan hund som har ett tuggben så är ju det en liten maktkamp som kan sluta med en fajt om tuggbenet.


Håll dem under uppsikt så inget dåligt händer men jag tror att valpen kommer lära sig kattens signaler och fatta att ett "kattgloende" inte behöver betyda en kommande attack eller så kommer katten i ren självbevarelsedrift att sluta glo.


 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hur ska man rasta hunden?   [9] 2 jun: mojji 4 jun: mojji Hunden ÄLSKAR andra hundar   [2] 22 sep: Hector24 24 sep: Torparinnan Hunden blir påkörd av en moped   [3] 18 aug: Doglover83 18 aug: Ayrin Min valp attackerar min vuxenhund   [2] 25 mar: Jogge91 26 mar: aenima Kommandon hunden kan   [4] 14 nov: Geka 18 jan: Pommes Mandolin Att sälja hunden   [6] 25 okt: Omakha96 25 okt: aenima Vad gör man när hunden inte lyder vid inkallning?   [15] 6 apr: Laban76 8 apr: Laban76 Valp attackerar händer och hänger kvar   [2] 20 feb: Eliika 20 feb: Eliika Ta med hunden när bortbjuden el ej? (Stress)   [7] 29 jan: Chocolate AK 17 apr: BondBrud Hjälpa hunden slappna av inne   [2] 20 jan: Tessi11 26 jan: LouisLouis
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Rottweiler | Schäfer | Chihuahua | Labrador Retriever | Dvärgpinscher | American Staffordshire Terrier
© 1998-2024 Enfinia AB