Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
13 december 2021 av Ford i sjukdom & hälsa (3 svar)
Livmoderinflammation vad fick era hundar för synto

Ni vars hundar fått livmoderinflammation, vad hade de för syntom?


Kan de vara pigga men ändå ha livmoderinflammation? Och medicinsk behandling görs det på äldre hundar som inte rrkomenderas att opereras och hur funkar det?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Ford och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Anneli
Medlem 2013-11-04
#1 13 december 2021 av Anneli Re: Livmoderinflammation vad fick era hundar ...

Har själv inga tikar, men släkten har. En finsk stövare blev hängig och trött efter ett löp. Inga andra symtom än just  hängighet. Husse misstänkte borrelia, men det var livmoderinflammation och tiken opererades framgångsrikt. Du bör nog googla på symtom för det kan nog se olika ut eller  - om du har stark misstanke - ta tiken till veterinär för undersökning. Pyometra är inte att leka med och de hundägare som dröjt alltför länge är kanske inte hundägare längre.

Svara på detta inlägg

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#2 13 december 2021 av Torparinnan Re: Livmoderinflammation vad fick era hundar ...

Mina har fått flytningar,ökad törst,tappat aptiten och en blev riktigt hängig medans en annan var pigg men drack mycket. Är du det minsta osäke så åk in och gör ett ultraljud. En stängd pyo kan brista snabbt .

Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#3 15 december 2021 av Gurkans Re: Livmoderinflammation vad fick era hundar ...

Jag har haft tikar med klassiska symptom som variga flytningar, feber, dåligt allmäntillstånd, illamående, matvägran och jag har haft några som egentligen inte visar något mer än något ökat drickande. Varför är du rädd att din tik har livmoderinflammation?


Den äldsta som opererades var 11,5 år och hon blev snabbt pigg efter operationen och levde i ytterligare något år innan annan akut sjukdom gjorde att hon fick somna in.


Behandling med antibiotika görs inte ofta eftersom det inte alltid hjälper och om det gör det så är risken stor att inflammationen återkommer när behandlingen avslutats. Jag hade en tik som var förmodat dräktig, men där jag såg en aning ökat drickande, så jag kontaktade veterinär eftersom jag var rädd för dräkighetsdiabetes. Hon hade ingen diabetes, ultraljud visade inte på några valpar men väl på en förtjockad livmoder. Blodprov visade på en aning förhöjda vita blodkroppar. Tiken sattes på antibiotika och jag märkte hur pigg hon blev. Vid återbesöket efter avslutad behandling så var livmodern fortfarande förtjockad och dessutom något mer än sist. Tiken opererades och man fann var i livmodern samt cystor på livmoder och äggstockar (vanligt fynd vid livmoderinflammation). Hon hade alltså livmoderinflammation, men hade inte hunnit bli riktigt sjuk ännu. Behandling med antibiotika stoppade inte inflammationen, men med operation så blev hon snabbt pigg.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Livmoderinflammation - symptom   [2] 14 nov: ponys 15 nov: Gurkans Livmoderinflammation, symptom   [10] 1 maj: Draghund 11 maj: Leias husse Rehab efter livmoderinflammation   [3] 28 okt: Lillapyret 29 okt: Lillapyret Livmoderinflammation erfarenheter   [4] 19 aug: nallebjörn 26 aug: bes Livmoderinflammation-brist på blodplättar: hjälp!   [0] 24 jan: mengora Livmoderinflammation, operation   [1] 24 mar: Tindra-06 24 mar: Gurkans Denna ständiga rädsla för livmoderinflammation...   [8] 1 feb: Tinto 3 feb: kacher Tidigt upptäckt livmoderinflammation - framtid?   [16] 24 jan: Zirap 25 jan: Zirap Livmoderinflammation ?   [14] 26 dec: Satmara 27 dec: Satmara Livmoderinflammation lukt   [4] 23 sep: Jag-67 23 sep: Träsktrollet
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dvärgschnauzer | Grand Danois | Schäfer | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Dvärgpinscher | Rottweiler
© 1998-2023 Enfinia AB