Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
14 december 2021 av Jode i skaffa hund (13 svar)
Letar uppfödare

tanken på att skaffa hund börjar närma sig och det är dags att börja leta en uppfödare, tyvärr har jag inte hittat någon som har hunden jag och min sambo drömmer om. 


En "long haired miniature dachshund" En som likar Instagramkändisen "Honeydewthedachshund". 


Någon som vet var man kan få tag på en sån uppfödare? 


Mvh Jonas. 


(OBS Bifogade bilden är lånad)

Bilder:

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Jode och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#11 18 december 2021 av pipilotta Re: Letar uppfödare

Nej, du skrev säkert inte otydligt. Men om man inte är insatt i uppfödarvärlden så kan det vara mycket svårt att förstå, det mesta kan bli otydligt p g a okunskap. Tack för ditt svar.

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#12 18 december 2021 av Lona Re: Letar uppfödare

Gurkans kan garanterat SKKs regler bättre än jag, men jag har för mig tex att avkomma efter en parning med merle x merle beläggs med avelsförbud vilket även gäller merle x sobel/röd. Rimligtvis går avelsförbudet att häva i det senare fallet om man kan påvisa att hunden med sobel/röd inte är merle. (Går att DNA-testa, ibland kan man även utesluta merle hos en röd hund genom att titta på föräldrarnas färg.) Det lite luriga med merle är att det syns alltså (oftast) inte på en röd hund som inte har svart i pälsen.


Det är iofs inte tillåtet enligt djurskyddslagen heller, det är inte bara SKKs regler, men det är ingen som har koll på icke-reggad avel. I praktiken är det alltså "fritt fram" men olagligt även om man föder upp blandraser.


Sen tycker jag att avel på färg är ganska förkastligt oavsett om färgen kan ge defekter eller inte. Att avla efter att det ska bli "populär färg" på avkomman - nej, då finns det betydligt viktigare parametrar att ta hänsyn till och välja avelsdjur efter! 


 


 

Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#13 19 december 2021 av Gurkans Re: Letar uppfödare

Fördelen med SKK-registrerad valp av merleras är ju att man slipper riskera att köpa en valp som är dubbel-merle, eftersom SKK:s regler inte tillåter sådana parningar (även om det märkligt nog inte står något om det i registreringsreglerna för tax, men väl för t ex sheltie).


Det jag menar är att alltså att om man köper en svenskfödd SKK-registrerad valp så kan man vara säker på att merle är avlad på ett korrekt sätt, vilket en oregistrerad valp, kanske med importhärstamning inte alls kan garantera.

Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Tips uppfödare finsk lapphund?   [3] 23 jan: Lindah 1 apr: Lindah Tips uppfödare finsk lapphund   [0] 23 jan: Lindah Lurad av uppfödare med regförbud?   [15] 2 dec: Petiten 7 maj: Bosse R Tips på bra uppfödare önskas!   [7] 28 apr: Loppan01 3 maj: Anneli Kontakta uppfödare   [3] 16 feb: Kaffekafka 18 feb: Kaffekafka Uppfödare Amstaff Malmö   [11] 23 aug: Sweetiepiehey 27 aug: Hortensia Osäkra kring uppfödare   [9] 28 jun: Fluffy93 28 jun: Lona Uppfödare kränkt av färgpreferenser?   [5] 3 maj: HappyoMois 4 maj: Ayrin Kontakt med uppfödare   [1] 4 mar: BullandBear 5 mar: Gurkans Uppfödare, rumsrenhet hos valpar som stannat   [3] 11 jan: Symbios 7 mar: Borzoi
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Jack Russell Terrier | Grand Danois | American Staffordshire Terrier | Rottweiler | Schäfer | Dvärgpinscher
© 1998-2024 Enfinia AB