Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
29 januari 2022 av Chocolate AK i övriga hundfrågor (7 svar)
Ta med hunden när bortbjuden el ej? (Stress)

För mig är det helt självklart att hunden kommer med när man är bortbjuden på t ex middag hos någon, så har jag alltid gjort med tidigare hundar. Men nu börjar jag fundera på om det är det enda rätta för min nuvarande hund, en 1-årig labrador. Och detta gällande att vara hemma hos min syster med familj (en bebis och en intensiv 3-åring.) Anledningen är att min hund blir ganska stressad av 3-åringen och denne är i sin tur lika ovan vid hundar.  Resultatet blir att min hund måste vara kopplad el i komposthage hela tiden. I hagen kan hon slappna av en stund, men i kopplet blir hon frustrerad, och det känns ganska mkt begärt att hon ska kunna ligga vid min stol och vila i kopplet när vi äter.


Till detta tillkommer det att min hund inte får vara på mattorna där, inte utan lakan över plus handduk. Känns lite som att de tycker hon är jobbig och ouppfostrad, men eftersom det blir som "kulturkrockar" mellan intensivt barn/intensiv hund/inte gå nära bebisen/fina mattor/hundhår/tuggben osv så är det svårt att lyckas annat än att hon ska vara bakom galler hela tiden där. 80% av tiden vi är där ser jag min hund stressad el frustrerad över situationen, flåsar, blir törstig, vill inget annat än att gå runt och hälsa, vilket hon inte får pga barnen.


Alternativet är att lämna henne hemma där hon är trygg och kan vila. Vilket skulle innebära tidspress, vill inte att hon är själv mer än 3-3,5 tim åt gången. 


Hur hade ni gjort? Vi är inte hos min syster så ofta, så träningen/tillvänjningen går liksom inte framåt tillräckligt. 


 


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Chocolate AK och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Anneli
Medlem 2013-11-04
#1 29 januari 2022 av Anneli Re: Ta med hunden när bortbjuden el ej? (Stress)

Jag tänker inte som du! Är jag och min man hembjudna till vänner och bekanta skulle jag aldrig få för mig att ta med hundar dit. De får vackert stanna hemma eller - om det är en tidsmässigt längre tillställning och lämplig väderlek att de får vara vara i bilen så att vi kan rasta dem. Man ska inte tvinga sina husdjur på andra.


Det är bara ett stort orosmoment att ha med hund till hundovana miljöer. Oroligt för hundägarna, oroligt för värdarna och gästera och allra mest oroligt för hundarna själva. Jag tycker faktiskt att du är både lite egoistisk och inte så lite oförstående till hur andra kan uppleva hund. Alla älskar inte hundar och det får vi hundägare acceptera och leva med.


Låt din hund vara hemma de där tre timmarna och säg sedan tack och adjö för kalaset.


 

Svara på detta inlägg

Chocolate AK
Medlem 2006-01-23
#2 29 januari 2022 av Chocolate AK Re: Ta med hunden när bortbjuden el ej? (Stress)

Tvinga på är det ju verkligen inte frågan om, jag har ju som sagt hunden i koppel/,hage för barnets skull och/el de som inte uppskattar en labbe som är väldigt glad och social. Vad jag undrade är andras synsätt på den nu situationsbetingade frustration/stress som blivit, kontra att vara själv hemma när vi ska till just detta ställe. 


Men visst, det lutar ju åt att hon vid dessa tillfällen får vara hemma, men inte pga att hon inte skulle räknas som en familjemedlem. 

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#3 29 januari 2022 av pipilotta Re: Ta med hunden när bortbjuden el ej? (Stress)

Jag har levt så länge att jag nuförtiden umgås med människor som har djur av alla olika slag. Är jag välkommen så är min hund det också. Skulle aldrig ta med min hund någonstans jag vet att hon inte trivs dock, då får hon stanna hemma bara..vet att hon har det lugnt och skönt där. 


Upplevelse med syster som gärna vill att jag och min hund kommer och hälsar på men där en annan part inte vill ha en "skitig" hund i fina, vita soffan gör att jag väljer att träffa de människor som har samma intressen och värderingar som jag själv men där man respekterar att man kan diskutera om vad som helst...och ha helt olika åsikter. 


Vet att jag förr tyckte att man var tvungen att umgås med folk p g a olika relationer man hade men det är så skönt att slippa det nu....Det kan låta hårt men livet är lite väl kort för sådant. 

Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#4 30 januari 2022 av Gurkans Re: Ta med hunden när bortbjuden el ej? (Stress)

Jag tar aldrig med hund bort till folk om jag inte speciellt blir tillfrågad om att göra det. Anledningen är att jag vill kunna slappna av och inte behöva hålla koll på vad hudnen gör eller inte gör. Skulle det dessutom vara som i ditt fall så skulle jag inte ens ta med mig hunden om jag blev ombedd att göra det. Jag respekterar att folk vill ha det på sitt sätt i sitt hem och om man inte själv är hundägare så förstår jag att man kan tycka att det är jobbigt när besökare till varje pris måste ha med sin hund. Bara för att jag är hundägare så sitter inte jag och hunden ihop, man måste inte alltid få en hund med på köpet så fort man vill umgås med mig. Undantaget är i mitt eget hem. Kommer man hit så bor det även hundar här och det får ma leva med (på samma sätt som att jag får leva med att det finns barn hos en barnfamilj, trots att jag inte alls är intresserad av att umgås med barn).


Eftersom att du säger att din hund dessutom är lugn och trygg med att lämnas hemma, så ser jag absolut ingen anledning att ändå släpa med sig den hem till din syster, där hunden inte mår bra, du blir stressad och systern uppenbarligen inte vill ha hunden där. Nu kan mina hundar vara ensamma längre än bara tre timmar om det kniper, men jag använder dem gärna som en ursäkt för att slippa sitta kvar hos folk halva natten, bara för att man är ditbjuden.

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#5 30 januari 2022 av Anneli Re: Ta med hunden när bortbjuden el ej? (Stress)

Jag noterar att du har samma frågeställning i ett inlägg på familjeliv och även är är det ingen av de svarat dig som förstår din inställning att det är "...helt självklart att hunden kommer med när man är bortbjuden på t ex middag..." Det är en inställning som du nog är rätt ensam om.


 

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#6 31 januari 2022 av Ayrin Re: Ta med hunden när bortbjuden el ej? (Stress)

Beror på vart jag ska. Är det hem till någon som gillar mina hundar och där jag kan ha dem lösa och ändå slappna av tar jag med dem, blir det bara en stress för alla parter lämnar jag dem hemma/i bilen.


Har nån bekant som har rätt intensiva hundar som gärna rusar omkring inomhus, och helst ser jag uppriktigt talat att de lämnar dem hemma, trots att jag har egna hundar och gillar hundar :).

Svara på detta inlägg

BondBrud
Medlem 2018-02-20
#7 17 april 2022 av BondBrud Re: Ta med hunden när bortbjuden el ej? (Stress)

Bjud istället din syster med barn hem till er.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Stressad mellanpudel (ångest, stress, oro)   [5] 8 jun: iokaste 16 jun: Heddiz Vad gör man när hunden inte lyder vid inkallning?   [15] 6 apr: Laban76 8 apr: Laban76 Hjälpa hunden slappna av inne   [2] 20 jan: Tessi11 26 jan: LouisLouis Hur får jag hunden att gå NERFÖR trapporna?!   [5] 19 jan: JohannaS 20 jan: Anneli Hunden attackerar vår katt   [6] 7 dec: jenka 13 dec: Svea58 Hunden sover mot mitt ansikte?   [4] 7 nov: Snackis 9 nov: Snackis Tips för att få lite mer fart på hunden önskas   [11] 20 sep: Ayrin 22 sep: pipilotta Hunden biter barnens kompisar   [5] 31 aug: Sussie78 1 sep: Ayrin Hunden slickar sönder sig, Slicksår   [2] 21 aug: Stickan59 2 sep: Stickan59 Ni som har hunden med på jobbet/jobbar hemma   [6] 2 jul: karfah 6 aug: ponys
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Pudel | American Staffordshire Terrier | Shetland Sheepdog
© 1998-2022 Enfinia AB