Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
14 februari 2022 av Tessi11 i övriga hundfrågor (3 svar)
Hund som vaktar människor

Hej! Jag har märkt på senaste tiden att min lilla tik på 1 år har börjat vakta mig och andra familjemedlemmar mot andra hundar. Mest vaktar hon om jag hälsar/klappar på den andra hunden. Har ni några tips på hur man kan träna på detta? 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Tessi11 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

aenima
Medlem 2019-06-05
#1 14 februari 2022 av aenima Re: Hund som vaktar människor

Det här är en sån där fråga som jag tycker att man ska ta med någon som kan se en med sin hund. Det kan vara en övergående grej med tanke på hennes ålder. Det kan vara att hon är lite osäkerhet och kanske behöver få hjälp med att jobba upp självförtroendet. Det kan också vara att hon anser att ni inte är kapabla till att ta hand om er själva och att hon uppenbarligen behöver hjälpa till.


Så en lösning är att inte göra någon större grej av det, en annan är att stärka självförtroendet, den tredje är att ni måste jobba med er själva för att övertyga er hund om att ni kan ta hand om saker och ting.


Eller något helt annat. Så om ni nu verkligen vill lösa problemet, ta en timme med en instruktör så får ni rätt verktyg till att lösa problemet.

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#2 14 februari 2022 av Ayrin Re: Hund som vaktar människor

Håller med aenima, det finns många olika skäl till att en hund "vaktar" mot andra hundar och det är klokt att låta nån kunnig observera hundens beteende innan man bestämmer sig för åtgärd :).


Men hade det varit min hund hade jag nog undvikit att hälsa på andra hundar när hon var med och tränat på att hon ska sätta sig ner och ta kontakt med mig i närheten av andra hundar om det nu är så att hon gör utfall.

Svara på detta inlägg

Mira och Esther
Medlem 2006-12-30
#3 28 april 2022 av Mira och Esther Re: Hund som vaktar människor

Prova att avleda, korrigera när hon gör fel...

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Reaktiva hundar (människor)   [2] 24 mar: linneafrodo 26 mar: Mira och Esther Hund vaktar mig konstant mot andra hemma !   [6] 25 feb: bruno123 9 maj: KristinaB Ras som inte tokälskar människor?   [1] 2 maj: TigerLilja 2 maj: Anneli Äldre hund h svårt vara själv eller med människor   [4] 22 mar: Wichita 26 mar: Dimma Valp rädd för människor, lämna tillbaka?   [7] 6 jul: Pudelägarn 8 jul: Ayrin Vaktar i trappuppgången   [3] 2 nov: Milo2018 26 nov: Draghund Glad valp blev trampad på - nu rädd för människor   [2] 29 okt: Happier 30 okt: pipilotta Aggressiv hund mot människor   [7] 8 aug: Aset1995 9 aug: Torparinnan Kan Seresto vet vara skadligt för oss människor?   [3] 17 maj: Siggesdotter 20 maj: Skiton Tik som vaktar sin ägare?   [0] 13 feb: haloamanda
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Rottweiler | Schäfer | Chihuahua | Labrador Retriever | Dvärgpinscher | American Staffordshire Terrier
© 1998-2024 Enfinia AB