Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
23 februari 2022 av Fulagäddan i valpforum (3 svar)
Bitig och gnällig valp såklart :) TIPS TACK!

Jag vet ju att valpar bits, och att det ibland bara är att vänta ut stormen, men undrar ändå om nån har råd angående min situation och mitt beteende (jag har aldrig haft hund förut och inte så mkt hundvana innan) 

Min valp på 10 veckor biter mina händer och fötter hela tiden, jag har försökt stå still, frysa och säga strängt nej, det hjälper inte.
När jag går igen börjar den bita. 
Jag har försökt gå därifrån och vänta tills den lugnat ned sig.
Men det blir samma sak när jag kommer tillbaks.
Tex om jag står och diskar kommer den och biter mig från ingenstans och då är det svårt att vara passiv/gå därifrån. 

Om vi sitter ner o gosar blir den också ofta bitig, jag försöker ge ben eller leksak istället för att visa att händer o fötter inte är ok att bita i - men verkar som att något med mitt kroppspråk gör valpen mer triggad även fast jag försöker sitta still och vara lugn.
Försöker hålla om den lugnt och vara lugn när den får valprus, klappa och tala lugnt, men det är helt omöjligt - hunden bits som en galning.

Ibland har jag valpen bakom kompostgaller (rumsavdelare) när jag arbetar, då gnyr den outhärdligt - är det ok att ignorera den? Känns hemskt. 
När jag ger den uppmärksamhet eller går till den börjar den bita mig direkt och hoppar på mig. Ibland känner jag mig som förstagångshundägare hopplös och nästan rädd. 

Jag antar att mkt av detta handlar om kommunikation och kroppspråk från min sida - gör jag rätt och borde bara ha tålamod eller borde jag ändra nått  i mitt beteende?
Finns så mkt olika tips och teorier... 
Vi ska gå valpkurs längre fram.
Tack för hjälp! 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Fulagäddan och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

aenima
Medlem 2019-06-05
#1 23 februari 2022 av aenima Re: Bitig och gnällig valp såklart :) TIPS TACK!

Det kan absolut vara så att ditt kroppsspråk inte förmedlar riktigt det du vill och jag vill börja med att ge dig en stor tumme upp för att du har den insikten. Det är många som aldrig kommer på att de själva kanske måste ändra något utan ser det som att hunden är själva problemet. 


Det är svårt att förmedla vad man kan göra annorlunda utan att faktiskt se det, men ett tips som jag fick för länge sedan och som jag har med mig är "säg vad du menar, och mena det du säger".
Sen är grejen att det faktiskt är svårare än vad det verkar. Många gånger har vi en tendens att be hunden om något samtidigt som vi är osäkra på om det kommer fungera, det gör att vi kan framstå som något otydliga för hunden.


Sen är den bistra sanningen att en del valpar är mycket bitigare än andra. En del valpar kan ha svårt att koppla av när de är trötta och kan istället bli utåtagerande när de är övertrötta.


Jag har själv haft en väldigt bitig valp och jag vet hur jobbigt det kan vara, men tappa inte hoppet. Det kommer att bli bättre!


(Jag vet en del som har gått omkring med gummistövlar inomhus när de haft bitig valp)


Det är ett trick i sig själv och det är toppen att ni ska gå kurs framöver, det ger väldigt mycket.


Du kan absolut spärra av med ett kompostgaller. Att valpen gnäller är inte farligt, men det kan vara bra att tänka på att om du då blir orolig så är det lätt att valpen märker det och gnället förstärks. Likaså om du ger valpen uppmärksamhet just då. Se till att träna valpen på det här när den är ganska nyrastad och redo att sova. Det blir inte lika mycket uppförsbacke då. Så se till att förberedda ordentligt innan du ska jobba.

Svara på detta inlägg

Hoggiboggi
Medlem 2022-02-20
#2 24 februari 2022 av Hoggiboggi Re: Bitig och gnällig valp såklart :) TIPS TACK!

Hej!


Jag känner igen det där beteendet när min var liten valp. Konstant bitande i fötter händer byxben och strumpor. DEt är ju lite som du söger att man får väl ha lite is i magen och invänta att det går över. För oss gick det oprovcerade över i princip åpå en natt men han kunde fortfarande göra det ibland men då kunde man säga till.


Det vi gjorde när han bet oss var att dels säga till strängt men detta funkade långt ifrån alltid. Att leda bort till ngt annat skriver du att du redan gjort men har du provat med godis. Ta fram en godis och vänta tills valpen får fokus på godisen och slutar bita dig för ngn sekund. Ge då godis. 


Om din valp kan några tricks kan du ju prova att ta en godis och ge ett kommando så valpen gör något annat.


Hoppas det ordnar sig!

Svara på detta inlägg

Eliika
Medlem 2022-02-20
#3 2 mars 2022 av Eliika Re: Bitig och gnällig valp såklart :) TIPS TACK!

Har haft precis samma problem skrev själv ett inlägg för ca 2 veckor sedan. Valpen är nu 11 veckor och tycker det börjat lugna sig! Det jag gjort är: när det blir outhärdligt sätta honom bakom kompostgaller i annat rum. Träna honom. Har märkt att all den energi han lagt på att bitas fungerar utmärkt att ta fram godis och lära honom saker (än så länge sitt, vacker tass, vänta på ett varsågod innan man springer efter godis). Blir lite lugnare i alla fall för stunden. Sen säger jag nej och tar bort honom när det är lindrigt, nu för tiden lyssnar han. Äldsta dottern biter han knappt längre men yngsta som är rädd för att bli biten springer han på hela tiden, så det du säger om kroppsspråk kan absolut stämma. Det som hjälpte extremt mycket var att köpa ben, trodde valpar var för små för det men hade fel. Nu när jag sätter honom bakom gallret blir jag nästan full i skratt för då hämtar han benet och ställer sig framför gallret typ "får jag komma ut nu om jag biter på den här?". Hoppas det blir bättre för dig snart! Det jag också märkt är att säger jag till på skarpen blir han helt galen och hoppar på, morrar och bits riktigt hårt, så den strategin fungerar inte här.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp med tips till en väldigt bitig valp   [2] 28 jan: Linne789 29 jan: Morgonpigg Hjälp, bitig valp.   [4] 9 nov: Cole 10 nov: Ayrin Bitig valp, vad ska ja göra för få henne att sluta   [2] 3 okt: Chin86 3 okt: TindraFreya Bitig unghund, amstaff   [14] 9 okt: S & Kira 15 okt: S & Kira Bitig valp, vad gör man?   [5] 13 sep: NalleTass 20 sep: Anneli Bitig valp och småbarn   [3] 29 maj: vackertass82 29 maj: username Bitig 18 veckors springer   [13] 12 jul: Essge 17 jul: Sezziyanen gnällig och skällig valp   [12] 16 maj: Mandayasmine 18 maj: Mandayasmine Gnällig 8v valp   [6] 8 mar: Cavapoo 9 mar: Kalla Vet inte om jag gör rätt, bitig valp?   [18] 22 dec: Recard 31 dec: Lucille
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Grand Danois | Pudel | Chinese Crested Dog
© 1998-2024 Enfinia AB