Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
8 mars 2022 av Lillfredde i valpforum (7 svar)
Envis hund som inte slutar

Hej!


Jag söker efter hjälp och tips på hur man kan få en tibetansk spaniel att sluta skälla. Hunden i fråga är sambons hund. Hunden är 10 månader gammal och ägaren har precis börjat med att gå i valpkurs vilket jag tycker är lite för sent.


Vad jag ser så är hon inte så bestämmd av sig utan hon tror att unden är en nallebjörn.


Jag vet av lite sökning på google och pratat med erfarna hundägare att tibetansk spaniel inte är så lätt att ha som första hund iochmed att dom är så envisna och inte så lydiga.


Jag håller på och bryter ihop här hemma och jag vet inte vad jag ska göra.


Vad ska man göra? Säga till på skarpen eller bara vänta tills han slutar skälla med risk på att man blir utslängd ifrån lägenheten av hyresvärden.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Lillfredde och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

aenima
Medlem 2019-06-05
#1 8 mars 2022 av aenima Re: Envis hund som inte slutar

Att en hund skäller beror ju på någonting, så ska man lösa det problemet så tycker jag man ska börja med att fundera på anledningen till skällandet och sedan jobba med det.


Det finns ju olika orsaker, den kan vakta, uttråkad, den har lärt sig att den tjänar på det genom att den får uppmärksamhet t ex.


 

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#2 9 mars 2022 av Ayrin Re: Envis hund som inte slutar

Tibben är väl en rätt envis och självständig hund som ska vakta med skall. Den är dessutom mitt i värsta slyngelåldern...


Förstår att det kan vara rätt jobbigt och stressande, särskilt i lägenhet, men risken är nog större att du saboterar relationen med hunden (och kanske även din sambo?) om du säger till på skarpen än sannolikheten är att det ska fungera och hunden mirakulöst bli tyst.


 

Svara på detta inlägg

Lillfredde
Medlem 2022-03-08
#3 9 mars 2022 av Lillfredde Re: Envis hund som inte slutar

Jo, har läst också att tibben är en rätt så envis hund som skäller för det minsta lilla..


Inte för att lägga skulden på hunden men relation mellan ägaren och mig är redan sisådär.. men men det behövs knte ta upp här tänker jag.


Det roliga är i det hela att när jag är hemma själv med hunden så skäller han inte utan han skäller så fort hans ägare är hemma. Ägarens första valpkurs säger kursledaren att man ska låta hunden forsätta med att skälla.. tänker då att det är bara och vänta tills man blir utsparkad ifrån lägenheten. Hade funkar bra om man bodde i ett hus eller liknande.


Jag själv tycker att den får för lite promenader. Ägaren går ut var 4:e timme med han och promenaden är typ 10 min. Ibland 30-40 minuter. Känns som att den behöver lite mera änn så så han blir trött.

Svara på detta inlägg

aenima
Medlem 2019-06-05
#4 10 mars 2022 av aenima Re: Envis hund som inte slutar

Det en hel del saker man kan göra för att slippa sånt skällande, det behöver inte ta så mycket tid heller.


Man kan gömma godisbitar inomhus, man börjar enkelt där hunden ser att var man gömmer godiset och försvårar stegvis. Hunden kan inte skälla medans den använder nosen.


Skaffa en kong och fyll den med något t ex färskfoder. Lägg i frysen och låt sedan hunden jobba på att komma åt det. Det kan ta en stund.


Ge hunden ett ben som håller länge, t ex ben från Rauh.


Allt det här är saker som ger hunden sysselsättning (vilket tröttar ut en smula) och är saker hunden inte kan göra samtidigt som den skäller.


För jag håller med om att det låter som att hunden behöver mer sysselsättning. Att han inte skäller på dig kan bero på att han helt enkelt inte har den relationen med dig, det är din sambo som han förväntar sig hjälp av.

Svara på detta inlägg

Origo 1
Medlem 2020-08-16
#5 10 mars 2022 av Origo 1 Re: Envis hund som inte slutar

Skulle rekommendera att du anlitar en hundpsykolog som testar hunden och varför den skäller. Efter detta får du besked om orsaken och hjälp därefter.


Har en Shetland sheepdog som skällde så fort den såg en hund. Fick råd av andra hundägare vad jag skulle göra, men dessa råd var helt fel. Googlade osv., försökte allt, men det blev sämre o sämre. Hundpsykologen testade hunden och det framkom att han inte var  aggresiv utan väldigt osäker och valde att gå hos henne en period, fick övningar osv hur jag skulle gå till väga för öka skälvförtroendet osv och jag jobbar med hunden fortfarande efter 7-8 månader och ser att det går bättre och bättre, man får se resultatet på lång sikt.


När det gäller hundpsykologer finns det två skolor som jag uppfattat det, den hårda vägen, den mjuka vägen, jag valde den mjuka vägen till resultat.


Slutligen kan ju det sätt ni valt att rätta till beteendet vara helt fel så det får motsatt effekt, var så i mitt fall.


Lycka till.

Svara på detta inlägg

Lillfredde
Medlem 2022-03-08
#6 10 mars 2022 av Lillfredde Re: Envis hund som inte slutar

Jag har försökt allt och det som jag har märkt är att han springer till dörren och skäller så fort han hör något ljud ute( har en hiss precis utanför) sen forsätter det i minst 15 minuter. Rekordet är 30 minuter. Med det jobbet som jag har som Supporttekniker så måste man prata i luren ganska ofta. Inte så lätt med en skällande hund. Blev så trött på han så satte galler för dörren vid vardagsrummet och där fick han vara tills han blev tyst.


Jag har provat med att sätta galler en bit ifrån ytterdörren men då skäller han lite mindre.  Men det känns som att jag har fått mera respekt ifrån hundens sätt och inte ägaren.


Känns som att denna hundras inte vad den bästa för henne. Hade kanske varit enklare med en labb.

Svara på detta inlägg

aenima
Medlem 2019-06-05
#7 11 mars 2022 av aenima Re: Envis hund som inte slutar

Fast det du beskriver nu handlar ju om vaktande. Att en hund som är avlad för att vakta gör just det är ju inget konstigt.


Men efter att ha läst allt du har skrivit verkar ditt största problem faktiskt vara med din sambo, och då spelar det ju ingen roll hur många tips du får om hur man ska göra med hunden.


Om du upplever att det är problem med hunden när din sambo är hemma och att du upplever att hunden inte får det han behöver så är det ju inte här du ska ta upp det. Det är din sambo du måste prata med och säga att det inte fungerar för dig att hunden skäller. Om din sambo inte bryr sig så har du två alternativ, antingen köper du läget som det är och accepterar det eller så flyttar ni isär.


Och rent krasst så spelar det liksom ingen roll om det är en labbe eller tibbe, oavsett hund så måste man lägga ner tid på den. Att lägga ner den tid som behövs är oftast viktigare än om man haft hund tidigare.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Utfall och nafsar när någon slutar klia eller ska   [2] 18 sep: Minivovven 20 sep: aenima Otroligt envis valp   [7] 30 apr: Maldah 6 maj: Wiotka SPÖKÅLDERN - När slutar den om den nu finns?   [5] 30 mar: Frihannisaac 30 mar: Ayrin Slutar inte skälla   [8] 16 jan: EJS 10 mar: Origo 1 När slutar hanar kunna leka? (Om dom gör det)   [3] 3 jan: Emmksthlm 7 jan: Hrímnir Tiken slutar ge di   [9] 1 dec: Mirska 5 dec: Mirska Envis och tjurig hund   [7] 30 nov: Oliviah 8 dec: Bambi och Bus Rävskabb, när slutar kliandet   [2] 7 jun: Goldendog 7 jun: s0me0ne Lek med valpen slutar alltid med att han bits   [6] 1 apr: Emmksthlm 1 apr: Ingrid W Min hund slutar inte kräkas   [4] 24 mar: IGU 25 mar: Lona
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Shetland Sheepdog | Yorkshireterrier | Jack Russell Terrier | Finsk Lapphund | Dalmatiner | Cavalier King Charles Spaniel | Schäfer
© 1998-2024 Enfinia AB