Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
22 mars 2022 av hola! i valpforum (4 svar)
Tik morrar mot valp

Hej, har en fråga. Bor i en lägenhet med en kvinna, idag skulle hennes väninna komma över och hon hade med sig sin egna lilla tik.


Min hund är fyra månader, nyss flyttat hem och är försiktig, men acklimatiserar sig fint.


Idag när tiken kom så lägger sig min valp direkt på ryggen och viftar försiktigt på svansen, tydligt osäker och undergiven. Tiken morrar lite och tar några steg mot henne. Valpen fortsätter att ligga på rygg. Tiken går närmre och morrar igen, skäller till lite och kvinnan tillkallar sin hund. 


Min valp kryper ihop och lägger sig efter denna interaktionen och jag återgår till att sitta i min säng med min dator.  Den andra tiken kommer sedan tillbaka in i rummet, valp lägger sig på ryggen och viftar försiktigt på svansen, tiken morrar. Hon står och morrar några sekunder och valpen ligger kvar, tiken tar något steg närmre och fortsätter morra. Valp ligger lite rädd och undergiven kvar. 


Jag låter de vara tills tiken står nära och morrar på valpen, då säger jag något i form med "hallå" och tiken kollar på mig, kvinnan som sitter ute i vardagsrummet kallar på den och min valp ställer sig upp och tar några steg mot dörren med osäkert viftande svans, tydligt intresserad av andra hunden men svänger sedan tillbaks och lägger sig ner igen. 


Är det bästa att låta interaktionen gå vidare? Tycker det blir obehagligt när tiken morrar och närmar sig på det sättet trots att valp tydligt blir osäker och rädd av det. Jag vill ju inte att tiken ska göra utfall mot valpen. 


Vill tiken enbart uppfostra valpen och visa sin rangplats?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om hola! och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

hola!
Medlem 2022-03-22
#1 22 mars 2022 av hola! Re: Tik morrar mot valp

Jag vill inte att min valp ska vara med om att få utfall på sig, det är viktigt för mig att hon får positiva interaktioner med nya hundar så därför ställer jag frågan här

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#2 23 mars 2022 av pipilotta Re: Tik morrar mot valp

Kan vara lite uppfostningsstrategi från tiken´s sida. Min tik är den försiktiga typen och hon ligger ofta på rygg ute när hon träffar både valpar och vuxna. Hon ligger lugnt kvar tills den andra hunden får lukta där de vill.... Vi har ofta mött ägare som sagt att deras hund inte tål andra tikar men det har gått så bra med min tik....Individuellt.


Jag skulle nog låta de få mer tid för att kunna utforska varandra, naturligtivs med er i närheten. Morr behöver ju inte vara något negativt, många hundar har egna språk som inte alltid har med ilska, aggressivitet att göra. Min hund låter som att hon morrar när jag borstar henne över ryggraden, hennes sätt att njuta.....

Svara på detta inlägg

hola!
Medlem 2022-03-22
#3 23 mars 2022 av hola! Re: Tik morrar mot valp

Tack för svar! Det var andra hundmötet för mig och valpen ihop, vi träffade en lös grannhund som valpen blev livrädd för, några dagar sedan. Hon skrek som om hon blev slaktad och kissade på sig. Den hunden var inte vänlig.


Men under kvällen blev det bättre för valpen och tiken och det slutade med att valpen försökte busa och tiken var obrydd, jätteskönt! :) 

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#4 23 mars 2022 av pipilotta Re: Tik morrar mot valp

Då valpen verkar färsk hos dig och din omgivning skulle jag vara ganska noga med just hundmöten. Jag och min hund har gått i vårt område i snart 10 år så vi känner många hundar och deras ägare. Men rätt vad det är så dyker det upp nya ekipage som kanske flyttat hit och då tar vi det lite lugnt i början, har hittills aldrig varit några problem. Är det någon hund som inte min tik vill hälsa på så då går vi vidare.....


Inte bra om det blir ett dåligt möte, det är ofta sådant som hunden och jag verkligen kommer ihåg länge.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
7 mån valp - Skäller och morrar på allt   [3] 30 jun: Nalix 4 jul: Dimma HJÄLP, hund biter och morrar   [5] 23 sep: molnet 28 sep: Dimma 9,5v valp morrar och biter/attackerar   [5] 31 aug: slaskankan 1 sep: Sezziyanen Valp som morrar åt vissa personer och hundar   [3] 30 okt: Chin86 11 nov: cio Min valp biter och morrar ibland när hon blir lyft   [3] 9 jul: LillaLoppan 11 jul: SanCha morrar när vi tar av halsband   [3] 8 jan: exy 8 jan: hundöga återkomst hund som morrar vid besök   [21] 16 aug: panis 23 aug: Ayrin Hjälp! Valp som skäller, morrar och hugger!   [16] 1 jun: Hokuitz 2 jun: hundöga återkomst Morrar och är trött och hängig   [10] 24 okt: CharmaPeppi 29 mar: Voff 92 Hund som morrar och reser ragg mot gäster...   [9] 15 jun: svordom 20 jun: svordom
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Chihuahua | Rottweiler | Jack Russell Terrier | Tax | Golden Retriever | American Staffordshire Terrier
© 1998-2023 Enfinia AB