Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
24 mars 2022 av Citronskalet i skaffa hund (5 svar)
skaffa hund men kan ej enas om ras!

Hej alla!


Jag och min sambo har äntligen fått tiden och möjligheten att skaffa en hund, men problemet är att vi inte kan enas om vilken hundras vi ska satsa på. Jag har haft flera Shetland sheepdogs under min uppväxt och tonår och skulle säga att jag är en hyfsat van hundägare. Älskar shelties och skulle gärna vilja skaffa en men sambon tycker inte om hur skälliga dom är.


Sambon har satt följande krav på hundras; inte skällig, spetsig nos, aktiv, lite större hund (över 10 kg), inte krullig svans.


han är helt såld på goldens, labradorer och liknande vilket är raser som inte alls passar mig. Dessutom tycker jag att det är lite löjligt att han har så mycket krav på hur hunden ser ut.


Jag har "bara" två krav och det är att hunden ska lukta relativt lite och inte drägla så mycket. Jag vet att lukt är subjektivt och tycker själv att shelties inte luktar, små hundar som tex pomeranian, lånhårig tax och den medelstora pumi tycker jag inte heller luktar så mycket. Jag tycker till exempel att goldens, schäfer, labrador luktar supermycket och riktigt äckligt.


Mina krav på lukt gör att alla raser han gillar faller bort och hans krav på skällighet och utseende gör att alla raser jag gillar faller bort. Det känns supertråkigt att vi inte kan enas. Har ni när på forumet tips på raser som kanske skulle kunna passa oss båda?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Citronskalet och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#1 24 mars 2022 av Torparinnan Re: skaffa hund men kan ej enas om ras!

Vad är syftet med att skaffa hund, hur mycket tid har ni tänkt lägga på motion/aktivering per dag, vad har ni tänkt aktivera hunden med och  hur mycket tid är ni beredda att lägga på pälsvård?


Vad är det hos golden/labbe som tilltalar honom och som andra raser inte har och varför passar dom raserna inte dig ( förutom lukten? )

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#2 25 mars 2022 av Ayrin Re: skaffa hund men kan ej enas om ras!

Särskilt golden finns ju i hela spannet från tjocka dreglande showgoldens till slimmade jaktgolden med mycket go och will to please. Nog borde du väl kunna hitta nån linje som passar dig där?


Annars tollare? Känns väl som en rimlig kompromiss?


Sen kräver naturligtvis de lite mer "sportiga" varianterna mer, men en sheltie behöver ju också mer än bara promenera för att må bra.

Svara på detta inlägg

Dimma
Medlem 2004-12-04
#3 26 mars 2022 av Dimma Re: skaffa hund men kan ej enas om ras!

Skriv en lista vad ni vill göra med hunden, kanske hittar ni något gemenskap


Har själv haft både sheltie o golden lika mysiga båda två tycker jag


 

Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#4 29 mars 2022 av Gurkans Re: skaffa hund men kan ej enas om ras!

Det känns som att ni båda två har ganska ytliga skäl till att inte vilja ha varandras typ av hundras. Han gillar en viss typ av hund till utseendet och du gillar inte att hundar eventuellt luktar hund.


Skällighet är en uppfostringsfråga och givetvis är det mer jobb att få en från grunden skällig ras att inte skälla, än vad det är med en ras som inte skäller lika lätt.


Hundlukt handlar mycket om hur bra man tar hand om och sköter om sin hund. Även en sheltie som inte får sin päls omskött kommer att lukta.


Kanske är en ras som man badar ofta ett alternativ? T ex pudel? Den finns dessutom i fyra olika storlekar, så ni kan nog hitta en som passar er. Lång nos, ej krullig svans passar också in på pudel.

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#5 30 mars 2022 av Ayrin Re: skaffa hund men kan ej enas om ras!

@Gurkan
Fast det är ju faktiskt så att många av retrieverraserna har en rätt fet päls eftersom de ska klara att vara i vatten. Upplever *inte* att spetsar/shelties alls får samma lukt/känsla i pälsen, närmast oavsett hur sällan man tvättar dem.


Att få en skällig hund tyst är en utmaning...

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
skaffa en schäfer   [6] 3 apr: Dimma 2 maj: AliceSven Vill skaffa mer hunderfarenhet, tips?   [8] 30 dec: birrebarre 16 jan: Draghund Våga skaffa en ny hund   [9] 2 nov: Hundar03 8 nov: Leias husse Skaffa valp om man har frigående innekanin   [1] 9 jul: Camillla 13 jul: Ayrin Vad krävs för att skaffa en hund?   [2] 14 jan: Dogdreams 22 jan: traktorn Skaffa Golden retriver som äldre par?   [7] 28 dec: fridajohanna97 5 feb: Dimma Skaffa Hund - Pudel   [8] 7 sep: Hugo. 7 sep: Hugo. Funderar på att skaffa hundlucka, tips?   [4] 3 sep: Havsfruen 6 sep: Lona Skaffa finsk lapphund?   [10] 1 jul: tant gredelin 26 aug: tant gredelin Skaffa hund och jobba heltid, funkar det?   [5] 5 mar: HjoJenny 6 mar: Voff 92
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Parson Russell Terrier | Tax | Schäfer | Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Cavalier King Charles Spaniel | Perro de Agua Espanol | Rottweiler
© 1998-2023 Enfinia AB