Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
27 april 2022 av Simonk i valpforum (7 svar)
Valpen har svårt att höra ifrån sig ute

Hej 


 


Vi har ett litet problem jag skulle vilja få in tips och idéer från er. Vår valp på 9 veckor har väldigt svårt att göra ifrån sig utomhus. Vi bor centralt så finns inte så mycket gräsmattor nära till lägenhetshuset som är lugna, lugnaste stället är på innergården på parkeringen. Han kissar på morgonen men senare mot dagen då det börjar röra sig mer folk och annat spännande så har han svårt att slappna av och göra sina behov.


Då jag ser att nu är de dags att kissa, så lyfter jag upp han och bär ner han till samma ställe där han brukar göra ifrån sig annars, men han vägrar, vi sitter ute lääänge men han ja lägger sig ner vid mina fötter. Tillslut bär jag upp han och de första han gör är att börja huka sig ner, så jag fångar upp han igen och bär ner och stannar ute längre men de har låst sig för han.... Tillslut när vi går in så tar de ba en liten stund så sitter han och kissar på golvet.


Vi har provat att ta med papper som vi torkat upp hans kiss med och lagt ut ute men de hjälper inte... Han hade kissat på ett av sina mjukisdjur, den tog vi med ut och provade, funkade första gången, men sen slutade det funka...


Förstår att det kommer släppa med tiden men tänkte om någon har tips som kan underlätta och hjälpa?


Vi har funderat på att beställa adaptil junior halsband, någon som använt det och vet om det kan hjälpa hunden att slappna av lite när man är ute? 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Simonk och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#1 27 april 2022 av pipilotta Re: Valpen har svårt att höra ifrån sig ute

Ni har ju nyss fått valpen, eller hur? Hur ska toalettbesöken redan vara fixade? Försök ha lite tålamod innan ni köper "hjälpmedel"....Helt naturligt, enl mig, att hunden inte bajsar där du vill...Men gör inte en så stor sak av situationen.

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#2 27 april 2022 av Anneli Re: Valpen har svårt att höra ifrån sig ute

Din valp är en bebis som nyss lämnat sin kända värld med syskon och mamma  och nu försöker orientera sig i en ny skrämmande värld.  Klart att det hakar upp sig. Det har hänt mina flattar när de var valpar. Ditt jobb nu är ge valpen en så trygg och tillitsfull omgivning du bara kan och då får man acceptera olyckor och kiss/bajsvägran i den stora bya okända världen. Det ordnar sig när valpen känner sig hemma och är trygg.

Svara på detta inlägg

Simonk
Medlem 2022-04-15
#3 27 april 2022 av Simonk Re: Valpen har svårt att höra ifrån sig ute

Jo men självklart kommer det hända olyckor, det är inte det jag pratar om. Förstår att de kommer ske många olyckor inne, men vad jag va ute efter är hur jag kan underlätta för min valp att känna sig trygg ute för att lätta på trycket, om de finns nå tips, eller bara gå ut regelbundet och så lossnar de när de lossnar? 

Svara på detta inlägg

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#4 28 april 2022 av Torparinnan Re: Valpen har svårt att höra ifrån sig ute

Fortsätt bara bära ut honom regelbundet och belöna om han gör sina behov ute. Jag skulle inte bära ut honom igen direkt efter att ni kommer in för det tror jag bara stressar valpen. Finns det verkligen inget lugnt ställe i närheten dit ni kan gå och bara "vara" och valpen får utforska området i egen takt ?

Svara på detta inlägg

Simonk
Medlem 2022-04-15
#5 28 april 2022 av Simonk Re: Valpen har svårt att höra ifrån sig ute

Okey det ska vi göra!


Nja då vi bor väldigt centralt så är det en bit att ta sig, så inget man bara kan springa till vid varje kisstillfälle  men vi brukar fara till sambons föräldrars hus och vara på bakgården där så han får leka av sig och kissa och få beröm. Men som sagt svårt att ta sig dit för varje tillfälle, men absolut åka dit nån gång varje dag går ju 

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#6 28 april 2022 av Ayrin Re: Valpen har svårt att höra ifrån sig ute

Har inte testat adaptil, men om han inte är allmänt väldigt orolig skulle jag bara fortsatt att gå ut och hänga ute tillsammans utan att göra mer affär av saken än så.


Det tar ett tag för dem att landa, och valpar vet instinktivt att det är farligt att lämna spår av sig på okända platser, dvs kissa o bajsa bör man göra där man känner sig trygg.


Fortsätt som du gör att gå till samma plats. För att underlätta en period kanske ni kan ha nåt i stil med en plastlåda med tidningar i som det är "ok" att kissa inne i så du kan sätta honom i den när ni kommer in om det nu inte vill sig.

Svara på detta inlägg

Simonk
Medlem 2022-04-15
#7 28 april 2022 av Simonk Re: Valpen har svårt att höra ifrån sig ute

Jo vi har provat köra med nå papper som ska suga upp kisset, lära han kissa på de först, men de går inte, han äter bara upp papperet  vi har inga större problem heller att torka upp efter han, det går bra. Vill ba han ska känna sig tryggare och börja våga göra de ute på dagarna också! Men det är väl som alla säger, det kommer inom sin tid, så bara fortsätta nöta! 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Valpen blir stressad utomhus   [2] 20 okt: Hallojan 3 nov: NorrNorr Innan valpen kommer   [8] 28 maj: Kajsa_a81 3 jun: Kajsa_a81 Svårt att hitta hundkompisar till min valp!   [3] 11 maj: Terdrian 11 maj: Terdrian Äldre hund h svårt vara själv eller med människor   [4] 22 mar: Wichita 26 mar: Dimma Tiken vill inte släppa valpen!   [1] 7 mar: Observant 8 mar: Ayrin Dåligt samvete när valpen roar sig själv   [4] 30 jul: Emmastog 31 jul: Lona Valpen sover för lite   [5] 15 jul: Milla85 26 jul: pipilotta Valpen attackerar mig under promenaderna!!!   [4] 27 jun: JohannaS 17 apr: Anneli Det här med mat till hunden/valpen - göra egen??   [6] 17 maj: karfah 17 maj: Lona Hund som inte lämnar nya valpen ifred   [1] 1 mar: Tranåsbron 3 mar: Draghund
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Parson Russell Terrier | Tax | Schäfer | Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Cavalier King Charles Spaniel | Australian Cattledog | Rottweiler
© 1998-2023 Enfinia AB