Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
11 maj 2022 av Terdrian i valpforum (3 svar)
Svårt att hitta hundkompisar till min valp!

Jag bor i Södertälje med min 4.5mån chihuahua-tik och hon behöver socialträning. Men dom hundägare vi har i området har antingen gamla hundar som inte är ett dugg roade av en energisk valp eller undviker oss helt för att deras hund går bananas vid åsynen av en annan hund. Min tös är knäpptyst och rätt oberörd av att se en annan hund i passerande men vill så hemskt gärna både gå fram och gömma sig bakom mig samtidigt, för hon är inte van, såklart!


 


Hon tycker överlag om allt och alla och viftar med svansen och vill hälsa på varenda person som passerar henne så hon har väldigt bra psyke i grunden tycker jag, men för att bygga på det positiva så krävs ju träningstillfällen...


Valpkurs var planen men det är inte möjligt just nu då vi dels missade att komma med i en som precis började och det finns inte många här i Södertälje. Jag är sjukpensionär och har inte bil så är begränsad i hur långt jag kan åka för detta också.


Det är inte heller en kostnad jag kommer kunna ta närmsta två månaderna av div skäl.


 


Tips? Eller andra i samma sits?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Terdrian och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#1 11 maj 2022 av Gurkans Re: Svårt att hitta hundkompisar till min valp!

Finns det någon lokal Facebook-grupp där du kan efterlysa ägare av valpar av lämplig ålder och storlek? T ex en hundgrupp för Södertälje eller en allmän grupp för folk som bor i Södertälje?


När jag söker på facebook så hittar jag en grupp som heter "Vad händer i Södertälje m/ omnejd". Kanske kan du efterlysa ägare av valpar/hundar i lämplig ålder/storlek där?

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#2 11 maj 2022 av Anneli Re: Svårt att hitta hundkompisar till min valp!

Nu har du ju en liiiiten hund som dessutom är valp och den bör ju inte leka hur som helst med hundar i tyngre viktklass än den egna - för undvikande av skador.


Finns det kanske ett fik i närheten där hundar öär välkomna? Eller vara  en stund i en zooaffär dit hundar får tas med in under kontrollerade former. Eller bara sitta på en parkbänk i en trevlig park och låta valpen titta på människor, barn och hundar som rör sig i området, kanske få en klapp av en och annan. Chansen finns att du då träffar på en hund som är vänligt inställd och som din får umgås med en stund.

Svara på detta inlägg

Terdrian
Medlem 2022-05-11
#3 11 maj 2022 av Terdrian Re: Svårt att hitta hundkompisar till min valp!
          Re: Svårt att hitta hundkompisar till min valp!
          

Finns det någon lokal Facebook-grupp där du kan efterlysa ägare av valpar av lämplig ålder och storlek? T ex en hundgrupp för Södertälje eller en allmän grupp för folk som bor i Södertälje?


När jag söker på facebook så hittar jag en grupp som heter "Vad händer i Södertälje m/ omnejd". Kanske kan du efterlysa ägare av valpar/hundar i lämplig ålder/storlek där?

Har försökt med detta, utan framgång. Fanns inte riktigt nån helt lämplig grupp men skrivit i ett par Södertäljegrupper.


 


Sen vet jag att lillan är en pyttehund, som därför inte bör leka med stora, energiska hundar som kan skada henne utav misstag, men hon hade en seniorhundkompis förut, en åttaårig schäfertik, som var lugn och mjuk med henne, därför vet jag att storlek inte automatiskt utesluter en eventuell hundkompis. Det är även viktigt för hennes utveckling att hon blir van vid andra hundar av alla varianter och storlekar.


Får fortsätta spåna, tack för tipsen till er båda!

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Rysk Svart Terrier   [1] 25 dec: z_Isabelle 25 dec: Gurkans Hur gör man för att hitta lämplig tik för parning?   [6] 16 nov: Astons matte 18 nov: pipilotta Hjälp med att hitta rätt ras   [13] 15 okt: sarah 19 okt: Ayrin Valpen har svårt att höra ifrån sig ute   [7] 27 apr: Simonk 28 apr: Simonk Äldre hund h svårt vara själv eller med människor   [4] 22 mar: Wichita 26 mar: Dimma Hitta rätt försäkring till sin hund   [0] 4 feb: Jocke1232 Efterlysning hundkompisar   [0] 6 aug: Viggolius Vad Hitta på till ÄLDRE VOVVAR (tikar)   [6] 18 feb: STB 20 jun: Draghund Svårt komma till ro på natten , förstorad prostata   [4] 3 nov: melvin13 3 nov: melvin13 Hundkompisar sökes i Jönköping/Huskvarna   [0] 7 aug: Poyon
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Labrador Retriever | Pudel | Chinese Crested Dog
© 1998-2024 Enfinia AB