Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
12 maj 2022 av EmelieD i valpforum (2 svar)
Varför juckar min hund på mig hela tiden?

Min hund har på senaste tiden börjat jucka på mig. Han har gjort det tidigare nån enstaka gång men nu har han börjat söka upp mig hela tiden när jag är hemma och så fort jag ger honom någon uppmärksamhet så börjar han jucka på mig. Det börjar med att han vill leka men väldigt snabbt går det över till endast juckningar och han blir väldigt uppspelt och anfådd.


Jag tänkte först att det kunde bero på att han över understimulerad/överstimulerad men det spelar ingen roll om vi varit ute på långa promenader och lekt med andra hundar etc eller om vi mest varit hemma och tagit det lugnt. Det verkar inte heller vara ett tecken på att han vill ha något tex att han är hungrig eller behöver gå ut då han gör så ovsett vad vi gjort innan. Jag har testat försökt gå ut med honom, ta fram annan leksak, göra övningar för att öva hjärnan, ge mat osv men han gör bara de jag ber honom göra snabbt och sen fortsätter han försöka jucka på mig.


Han slutar i nån sekund när jag säger nej men sen börjar han direkt igen.


Han gör det endast på mig och inte min sambo eller någon annan person, han juckar inte heller på saker och väldigt sällan på andra hundar (han träffar andra hundar regelbundet). 


Är det någon som vet vad detta betyder eller varför han gör så här? 


Min hund är 7 månader gammal och är en fransk bulldog. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om EmelieD och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Anneli
Medlem 2013-11-04
#1 12 maj 2022 av Anneli Re: Varför juckar min hund på mig hela tiden?

Beteendet kan utlösas av många skäl. Din hund är just könsmogen och det kan vara en förklaring, men varför just du är måltavla är svårare att förklara. Att fortsatt sätta stopp för juckandet med ett skarpt "nej" kan vara en väg att gå. Läs nedan om möjliga anledningar.


https://firstvet.com/sv/fragor/51/min-hund-juckar-pa-kuddar-och-gosedjur-kan-det-vara-ett-tecken-pa-dominans

Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#2 13 maj 2022 av Gurkans Re: Varför juckar min hund på mig hela tiden?

Hormoner överallt i den åldern, så jag tycker att du tydligt talar om att detta inte är acceptabelt. Om han inte lyssnar på NEJ, så får du förmedla vad du menar tydligare. Själv använder jag aldrig aldrig ordet NEJ, utan hundarna märker på hela mitt kroppspråk och tonfall vad jag menar när jag påtalat det olämpliga i något de gör. Exakt vad jag säger spelar mindre roll, för sättet jag säger det på lämnar inga tvivel om vad som menas.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Valp juckar på nästan alla tikar   [2] 15 feb: Freddiesmatte 15 feb: Freddiesmatte Varför inte skriva nytt inlägg??   [0] 22 jun: pipilotta Bajsar inne då och då - varför?   [7] 7 mar: Ellan 17 mar: Mira och Esther Min hund juckar på mig när jag är sjuk   [4] 3 jan: Yorkie-Zoffan 28 jan: Mira och Esther Träning hela tiden   [9] 13 nov: Geka 1 mar: VitHerde Ice Schäfer håller på o stryka sig o jucka..varför?   [2] 22 jun: Lina13 23 jun: Mira och Esther Varför juckar en hundvalp?   [1] 14 apr: Marre993 14 apr: Torparinnan Varför har det blivit så här på forumet??   [14] 2 okt: pipilotta 13 dec: Dorra Varför fortsätter min hane markera?   [1] 3 maj: lottafloffen 4 maj: Draghund Min hund juckar   [3] 31 mar: Leiaaussie 2 apr: Draghund
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Chinese Crested Dog | Rottweiler | Jack Russell Terrier | Grand Danois | Golden Retriever | American Staffordshire Terrier
© 1998-2024 Enfinia AB