Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
25 maj 2022 av naturligahundägarn i sjukdom & hälsa (5 svar)
Labrador tynar bort

Hej,

Min mamma äger en labrador på 7 år. Han har en upptäckt allergi mot markmögel och fått foder mot det sen han var 3 år gammal. 

De senaste två åren, har det tyvärr blivit mycket värre. Utslagen är exem på tassar och i huden, och han får stora hudutslag på rygg och i ljumskar. Veterinärbesöken blir allt intensivare och kurerna hårdare (han brukar äta kortison). 

Jag ser hur han tynar bort, musklerna blir mindre, humöret nere, han var alltid så glad och pigg. Kunde springa fort och bära egen ryggsäck på fjällturer. 

Eftersom varken allergifoder eller återkommande kortisonkurer verkar fungera, så vänder jag mig till er här på forumet och undrar om ni har några huskurer? Jag är trött på att stoppa i honom massa mediciner.

Vad kan hjälpa min labrador att komma tillbaka i en sen medelålder, och få ett glatt slut på livet? Han är trotsallt bara 7, men fortsätter det såhär så är det inte kul för honom att leva. 

Hoppas verkligen få insiktsfulla svar, tack snälla på förhand. 

MVH 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om naturligahundägarn och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#1 25 maj 2022 av Torparinnan Re: Labrador tynar bort

Prata med er dermatolog om Cytopoint kan vara värt att testa. Har haft otroligt bra effekt på hundar med atopisk dermatit.

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#2 25 maj 2022 av Anneli Re: Labrador tynar bort

Om jag minns rätt från den tid när vi jagade nytt hus och bekostade ett par omgångar med undersökningar av bl a eventuell mögelförekomst, uppträder s k markmögel i t ex hus som byggts på gjutna betongbottenplattor direkt på mark och som inte konstruerats enl nutida byggnorm. Felkonstruerade alltså. De kan vara fulla av fukt och mögel. Ofta gäller det 60- och 70-talshus.  


 Är det i ett sådant hus hunden vistas blir han ju kontinuerligt sämre om inte bottenplattan sanerats eller bytts ut. Går det att låta hunden bo någon annanstans i frisk miljö? Det är inte säkert att ni som bor i huset känner mögeldoft eller är medvetna om att ni på något sätt reagerar på mögelsporer, men hunden gör det.


Jag vill berätta att i en av de undersökningar vi beordrade  via Anticimex kände vi vid besök ingen mögeldoft, men bottenplattan visade sig vara fuktig och det var gott om mögelsporer och fukten hade börjat tränga upp i väggarna och när plastmattan i bottenvåningens badrum togs upp var möglet och doft fullt synligt och märkbart.


Några huskurer mot hundens lidande finns inte däremot en kur för det hus där han bor - om jag nu har fattat rätt ang hunden.

Svara på detta inlägg

cio
Medlem 2017-07-21
#3 25 maj 2022 av cio Re: Labrador tynar bort

akupunktur kanske.

Svara på detta inlägg

Puddingpastejn
Medlem 2009-09-10
#4 26 maj 2022 av Puddingpastejn Re: Labrador tynar bort

Jag har själv två omgivningsallergiker och kortison är bara en av flera behandlingsalternativ. Cytopoint, ciklosporin och apoquel är de vanligaste. Dessutom kan man arbeta understödjande med en mängd receptfria produkter. 


Var bor du? Det låter som att du behöver hjälp av en riktigt hudkunnig veterinär.

Svara på detta inlägg

Svea58
Medlem 2017-02-09
#5 30 maj 2022 av Svea58 Re: Labrador tynar bort

Håller med Anneli. 


Om det är möjligt så låt hunden få bo på annan plats ett tag och se om tillståndet förbättras. Ta inte med hundens gamla filt/säng. 


Hunden är troligtvis extremt mögelkänslig nu efter flera år med allergi så om bostaden visar sig vara orsaken bör hunden inte komma tillbaka dit alls. 


Hoppas det går bra. 


 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Labrador retriever   [4] 16 jan: krystian ^^ 19 jan: Gurkans Labrador svalt strumpa, än har den inte kommit ut   [8] 19 mar: Chocolate AK 23 mar: Anneli Mat till labrador 14 mån   [2] 23 jun: Tira Ros 15 jul: ellennd Labrador parning mellan hd c och hd a-a?   [5] 19 jan: Chocolate AK 20 jan: Gurkans Labrador och något på tassen?   [6] 18 dec: Nybörjare 22 dec: Anneli Tips på hundbur till labrador   [7] 17 jun: KarroV 4 sep: Gurkans FINNES: LABRADOR-HANE FÖR AVEL   [1] 28 maj: BellaValkyria 29 maj: tant gredelin Val av ras; labrador eller portis   [3] 8 apr: Maddison 8 apr: aenima LABRADOR-HANE FÖR OMPLACERING SÖKES!   [5] 30 mar: BellaValkyria 31 mar: Torparinnan Hur mycket ska man betala för en labrador valp?   [5] 26 sep: Camio 27 sep: my flatcoats
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Golden Retriever | Schäfer | Labrador Retriever | Border Collie | Yorkshireterrier | Rottweiler | Grand Danois
© 1998-2024 Enfinia AB