Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
7 juni 2022 av Höghus i övriga hundfrågor (3 svar)
Hund fixerad vid hamster

Hej min Bc blandning har blivit helt fixerad vid en av mina hamstrar. Hon kan ligga och titta på buren i timmar i hopp om att få se en glimt av hamstern. När en annan hund var på besök hos oss här om dagen vaktade hon hamstern när han ville fram och titta på buren. Hon visar i övrigt inget tecken på att vilja "skada" hamstern utan framstår mer som nyfiken. Till en början hade jag inget större problem med att hon var så intresserad men nu börjar jag bli orolig för om denna fixering kan vara stressande eller dålig för henne på något sätt. Det konstiga är också att hon endast visar detta stora intresse för 1 av de 4 hamstrarna jag har hemma i nuläget. Vad tror ni, bör jag inte tillåta henne att vara vid hamstern så mycket? Isåfall har ni några tips på hur jag ska uppnå detta? Hon är i vanliga fall rätt så lydig men struntar helt och hållet i vad man säger när hon är i närheten av hamstern, då måste jag bokstavligt talat släpa ut henne ur mitt rum. Varför är hon så intresserad av just en av hamstrarna? De andra är betydligt mer intressanta att kolla på då dom är mer aktiva.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Höghus och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

aenima
Medlem 2019-06-05
#1 7 juni 2022 av aenima Re: Hund fixerad vid hamster

Just bc har en förmåga att fixera sig vid något, de är ju avlade för att ha mer eller mindre eye i arbetet. Det är alltså en del av det din hund är avlad för som dyker upp.


Frågan är vad hon blir aktiverad med annars? Den här typen av problem är rätt vanliga om en bc inte får sin arbetslust tillgodosedd. Vanlig lydnad brukar sällan räcka långt, de flesta som tävlar lydnad med sina bc brukar också valla med dom. Har man inte möjlighet att valla så är spår och uppletande ganska bra, bara det är något som gör att hunden får anstränga sig mentalt.


Jag skulle i alla fall inte låta henne fortsätta. Sånt här fastnar väldigt lätt och du kommer nog behöva passa henne när det gäller det här framöver. Det är rätt stressande, även om hunden inte rör sig speciellt mycket.


Jag hade min kelpie hos en daghusse när han var ung. Denna daghusse tyckte det var roligt att låta min hund jaga solreflexer. Det är också en typ av beteende som lätt blir stressande och fixerande hos en vallhund och även om jag satte stopp för det ganska omgående så kunde det dyka upp flera år senare.

Svara på detta inlägg

Svea58
Medlem 2017-02-09
#2 8 juni 2022 av Svea58 Re: Hund fixerad vid hamster

Säkert en dum grej men jag nämner det ändå.


Du skriver att just den här hamstern inte är lika aktiv som de andra tre. Kan den vara sjuk? Något som hunden känner av på något sätt?


Kanske därför den vill "skydda" hamstern mot den andra hunden. 


 

Svara på detta inlägg

Mira och Esther
Medlem 2006-12-30
#3 24 augusti 2022 av Mira och Esther Re: Hund fixerad vid hamster

lugnt och bestämt korrigera när den tittar på hamstern stegvis på bort fixeringen...

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
amstaff fixerad av katt   [1] 1 nov: smurfen32 5 nov: urrrk Behöver ha tag på en HAMSTER UNGE HONA   [3] 18 dec: Taxelina 19 dec: Taxelina Någon kunnig gällande små sällskaps djur?(Hamster)   [12] 16 dec: CrazyDogs 16 dec: Sessan♥Lufsen Vår valp är fixerad vid våra katterna   [3] 18 sep: abbe83 20 sep: Belgisk Vallhund AKUT avliva hamster SNABBA SVAR!   [21] 13 sep: marijna 14 sep: alexlinn En hamster eller hund? XD   [1] 15 maj: Jeanette82 15 maj: SuperLimm Hjälp, min hund är fixerad vid mig!   [6] 18 jul: Foxan1977 18 jul: Foxan1977 5-årig hane fixerad vid att bajsa inne- hjälp!   [2] 28 jun: EwaM 29 jun: Rummeltass Hamster som magrat..   [5] 9 apr: Sessan♥Lufsen 9 apr: Koffen Hunden har blivit fixerad vid fiskkrokar...   [1] 16 jun: Spirit of Divinity 16 jun: Kleverin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Boxer | Dobermann | Rottweiler | Chihuahua | Shetland Sheepdog
© 1998-2022 Enfinia AB