Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
30 juni 2022 av Nalix i valpforum (3 svar)
7 mån valp - Skäller och morrar på allt

Hej!


Jag har en 7 månaders valp som skäller och morrar på människor, hundar, cyklar, bilar, fåglar och ljud(folk som låter men inte syns, någon hamrar på något osv). Våra promenader blir inte så roliga med valpen när han skäller på allt och alla varje gång vi går ut.


Jag och min sambo har gått på valpkurs och där lärde vi oss att försöka skvallerträna, vilket i teorin låter som en toppen idé, i praktiken är det en väldigt stor utmaning eftersom han skäller så fort han ser eller hör något. Tipset vi har fått är att hitta avståndet där valpen känner att han kan se men inte behöver skälla, det svåra är att det är väldigt långa avstånd och det är väldigt sällan sånna avstånd dyker upp/finns.


Hur ska jag hantera dessa situationer som uppstår dagligen där jag misslyckas totalt med skvallerträningen? Ska jag vara tydlig i tonfallet och säga tyst samtidigt vara fysisk mot valpen och sedan om han lugnar ner sig, ge han beröm i form av mjukare tonfall och godis?


Eller ska jag bara fortsätta gå och inte bry mig alls och hoppas att det ger med sig tiden?


Tack på förhand!


 

Raser: Pomeranian

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Nalix och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

aenima
Medlem 2019-06-05
#1 30 juni 2022 av aenima Re: 7 mån valp - Skäller och morrar på allt

Det låter som om han är väldigt osäker, det kan ju vara spökåldern med tanke på hans ålder.


Det brukar gå över, men det betyder ju inte att det man gör inte påverkar.


Jag tror att man tjänar väldigt mycket på att träna sin hund i andra situationer än där det skiter sig. Vi människor tror ofta att man alltid måste lösa saker i just dessa situationer, men oftast kan man göra ett stort arbete just när det inte är så himla stressat och uppjagat.


Att lära honom att ni är en resurs att lita på, att ni är värdefulla och trygga. Allt sånt kan man börja med hemma bara genom att träna, leka och ha roligt tillsammans när alla är glada och lugna brukar man ha med sig i andra situationer också. För just nu låter det som om han inte riktigt känner att han kan förlita sig på er för trygghet.


Och är han osäker brukar det sällan vara en bra idé att bli barsk, då får han ju ännu större anledning till att känna sig osäker. Han behöver känna att ni är en trygghet och att han kan förlita sig på att ni kan hjälpa honom igenom det läskiga.

Svara på detta inlägg

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#2 1 juli 2022 av Torparinnan Re: 7 mån valp - Skäller och morrar på allt

Låter som osäkerhet och att vara barsk och fysisk mot en osäker hund spär bara på osäkerheten så fortsätt avleda och belöna när det lyckas. Välj promenadplatser där du kan hålla avstånd och har fri sikt. Sätt dig avsides i tex en park, på brukshundsklubben, vid en fotbollsplan, lekpark så du kan träna med lyckat resultat och samtidigt träna passivitetsträning när hunden förhoppningsvis kommit ner i varv.


Hur aktiveras hunden mentalt? Jag upplever att understimulerade hundar är mer "på tå" och överreagerar än hundar som som både får motion, mental aktivering och passivitetsträning. Spår tex stärker ju hundens självförtroende då den jobbar på egen hand.

Svara på detta inlägg

Dimma
Medlem 2004-12-04
#3 4 juli 2022 av Dimma Re: 7 mån valp - Skäller och morrar på allt

Kan ju kommit i spökåldern, rädd för t ex postlådan som man har gått förbi varje dag utan problem.  Om det inte är det titta på youtube där kanske du hittar något tips


 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Tik morrar mot valp   [4] 22 mar: hola! 23 mar: pipilotta Hund skäller vid hundmöten   [8] 23 feb: Cole 24 feb: aenima Hjälp med valp som skäller på katter   [2] 19 nov: KristinaB 22 nov: Anneli HJÄLP, hund biter och morrar   [5] 23 sep: molnet 28 sep: Dimma När andra hundar skäller på min hund   [5] 6 aug: Sanmatte 11 aug: Sanmatte Uppjagad/Skäller vid hälsning   [4] 14 jul: Juwel34 11 aug: Sanmatte Valp som skäller   [6] 21 apr: Tessi11 22 apr: Tessi11 9,5v valp morrar och biter/attackerar   [5] 31 aug: slaskankan 1 sep: Sezziyanen Hunden skäller på balkongen   [7] 14 aug: annalena654 11 apr: Goggelito Valp skäller när han blir osäker, tips?   [2] 26 jul: Axezz 6 aug: heddabo
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Pudel | Labrador Retriever | Golden Retriever | American Staffordshire Terrier
© 1998-2022 Enfinia AB