Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
1 juli 2022 av Emli i sjukdom & hälsa (14 svar)
Avla på sjuk hund

Hej!


jag har en liten fundering. Jag har en hanhund köpt med bibehållen avelsrätt. Hunden har haft grava problem med magen sen start och nu fått diagnos IBD kronisk mag och tarm inflammation. Han kommer med största sannolikhet få gå på kortison för alltid.


jag har skickat alla veterinärunderlag till uppfödaren som bara svarade att hon hade googlat och ansåg att sjukdomen inte är ärftlig på min ras. Veterinären har i journalkopian skrivit att hon avråder starkt från avel då det har en genetisk komponent.


 


jag känner mig mycket obekväm i det här och vet inte hur jag ska gå vidare? Känner att min uppfödare verkar väldigt oseriös och bara vill tjäna pengar, är det någon som har erfarenheter om det här och vet vad man kan göra?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Emli och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

Emli
Medlem 2020-06-24
#11 3 juli 2022 av Emli Re: Avla på sjuk hund

Det ska jag absolut, tyvärr är det en uppfödare som hållit på länge vilket ärväldigt trist. men jag återkommer när jag vet mer :)

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#12 3 juli 2022 av pipilotta Re: Avla på sjuk hund

Jag har haft flera "daghundar" och en av dem fick man avliva efter många om och men....Inflammatoriska komponenter i tarmar vet jag men inte exakt vilken diagnos man kom fram till. Det var en lång plåga både för hund och ägare....Jag blev ju också involverad så jag hoppas verkligen du uppdaterar....särskilt med tanke på hur och om  SKK reagerar....Hoppas du hittar rätt person på Jordbruksverket, du har väl hittat rätt veterinär verkar det som....


Ska snart lyssna på P1 kl 14.30 ang hund/katt/relationer...kan kanske ge något ur en annorlunda synvinkel än det som är trendigt just nu...

Svara på detta inlägg

Emli
Medlem 2020-06-24
#13 4 juli 2022 av Emli Re: Avla på sjuk hund

Ja, det är ju tyvärr väldigt svårt att få bukt med och synd om hunden och ägaren. Det är jättejobbigt att se sin hund må så dåligt i skov.


vi har hittat en jättebra veterinär och hoppas han inte blir värte


men jag återkommer så snart jag vet mer

Svara på detta inlägg

cio
Medlem 2017-07-21
#14 16 september 2022 av cio Re: Avla på sjuk hund
          Re: Avla på sjuk hund
          

Du har inte så mycket att gå vidare med här, för du äger ingen avelsrätt och har heller ingen rätt att hindra uppfödaren från att nyttja sin del i avtalet. Om du omöjliggör för uppfödaren att nyttja sin del i avtalet, så kan du få betala skadestånd, vilket också står i det avtal du skrivit under.


När man köper med bibehållen avelsrätt eller tar på foder, så måste man förstå att det innebär mer än att få en hund billigare eller gratis. Det innebär att man får acceptera att uppfödaren kan ha en annan åsikt om avel än vad du har. Vill du bestämma över din hund, så köp den!


Med detta sagt så försvarar jag inte uppfödaren, utan berättar bara vad du har för rättigheter här. Du har delgivit uppfödaren all information, så att denne har full koll på vad hunden lider av och mer än så kan du inte göra. Vill uppfödaren ändå använda hunden i avel, så är det dennes eget val och rättighet.


Vill du ändå göra något så är det domstol som gäller.

Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Boxer | Dobermann | Shetland Sheepdog | Rottweiler | Chihuahua
© 1998-2022 Enfinia AB