Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
19 juli 2022 av waleus87 i valpforum (2 svar)
Rumsren nattetid, men ej dagtid - hjälp

Hej! 


Vi har en valp som är snart 4 månader gammal. I ca 2 veckor har hon varit rumsren nattetid - sista utevistelse är runt kl 22 och hon håller sig till morgonen ca kl 8 - då går vi ut med henne snabbt för att kissa, åter hem äta frukost och ut direkt för att kissa och bajsa. Men dagtid är problem. Det krävs konstanta utepromenader 1 gång i timmen ungefär. Ibland om man tajmar fel och går ut lite för tidigt så kissar inte hon ute, men gör det så fort hon kommer in igen. Och drar man ut lite på tiden så kissar hon på golvet i vardagsrummet där det blivit från när hon var mindre hennes kissplats. Vi lägger valpmattor där. Har försökt att flytta den lite i taget mot hallen, men då struntar hon i den och kissar på "sin plats" där dynan inte ligger, och inte på dynan 1-2 m bort. Samma sak med bajsandet. Hur får man henne att hålla sig lite längre under dagen? Åtminstone så det blir varannan timme? Vi använder Urine Off där hon kissar tidigare och tvättat golvet efter med Ajax, men ändå så dras hon till samma ställe inne. Har fått avgränsa ingång till kök osv för att minimera platser då hon initialt som liten kissade varsom, men mest där i vardagsrummet där hon än idag kissar. Vore jätte tacksam för tips. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om waleus87 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#1 19 juli 2022 av Torparinnan Re: Rumsren nattetid, men ej dagtid - hjälp

Nattetid sover hon och inaktiv vilket gör att hon inte blir nödig på samma sätt som på dagen då hon är aktiv och vaken. Du kan inte påverka på något sätt att hon ska kunna hålla sig på dagen utan bara fortsätta gå ut med henne ofta. En så ung valp kan varken kontrollera blåsa eller tarm.


Jag har haft valpar som behövt ut flera gånger i timmen dagtid och 1-2g/natt tills dom varit 7-8 månader så var tacksamma att ni får sova på nätterna, ha tålamod och gör ingen sak av det när hon gör sina behov inne om ni inte tagit ut henne i tid.

Svara på detta inlägg

aenima
Medlem 2019-06-05
#2 19 juli 2022 av aenima Re: Rumsren nattetid, men ej dagtid - hjälp

Precis som Torparinnan skriver, det är stor skillnad på dag och natt eftersom man sover hela nätterna och dagarna varierar. Grundregeln är att gå ut med valpen så fort den sovit, lekt och ätit. En del går ut med valpen varannan timme oavsett.


Och din valp är alldeles för ung för att kunna kontrollera sig, det är bara att fortsätta. Det kan dröja många månader till innan din hund är rumsren.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Snälla hjälp mig! Hur ska jag tänka?   [13] 30 sep: Doggsan 1 okt: Anneli Gammal hund med separationsångest hjälp!!!   [6] 6 aug: bamse100 16 sep: Jerrie´s Black Pack Hjälp vår Scooby:(   [1] 3 jun: Mrcorona 3 jun: Mrcorona Hjälp stressad löptik   [1] 17 apr: XXIIXX 17 apr: pipilotta Ocd valp hjälp!!   [9] 11 feb: Vavva123 16 feb: Gurkans Hjälp med tips till en väldigt bitig valp   [2] 28 jan: Linne789 29 jan: Morgonpigg hjälp med råd till en tokig hund.   [2] 27 jan: Bamselina 2 feb: Öjenmia Hjälp - hundmöten!   [2] 26 jan: XXIIXX 16 feb: Draghund Hjälp med ljudrädd hund!   [3] 15 jan: Denverino 16 feb: aenima Koppelgåendet... Behöver hjälp...   [1] 8 jan: Madicken13 9 jan: Draghund
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dogue de Bordeaux | Dogo Argentino | Border Collie | Schäfer | Labrador Retriever | Chihuahua | Dvärgpinscher
© 1998-2022 Enfinia AB