Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
4 augusti 2022 av Tira Ros i foderforum (4 svar)
Hur många måltider

Hej, fick tips om att ge min labrador 2 år ett pyttelitet kvällsmål innan läggdags så att han inte har tom mage så länge. Vi brukar ge frukost vid 8 (och även hans mat som belöningsgodis under promenaderna) sen blir det middag kl 19-19.30


Har min stackars hund tom mage för länge ?😫


Hur ser era matrutiner ut?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Tira Ros och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Anneli
Medlem 2013-11-04
#1 4 augusti 2022 av Anneli Re: Hur många måltider

Jag har två flatcoated retrievers och ibland också en extravovve, en springer spanieltik. De får sin mat fördelad på tre mål och ett litet efter sista rastningen, eftersom jag funnit att de klarar sig bättre på tre mindre mål .- och faktiskt - också verkar hålla figuren bättre (men det vet jag inte riktigt hur det går till, men så verkar det vara.) Det här tremålsystemet började jag med för många år sedan när jag hade andra flattar, efter att min veterinär påpekat att det var större risk för magomvridning om hunden får stora portioner mat i ett mål. Retrievrar är en riskhundgrupp för magomvridning. Jag hade haft en hund med magomvridning och det ville jag absolut undvika igen.


Det där lilla kvällsmålet kan vara ett knäckebröd eller några hundkex, ibland har jag hembakade sådana, eller en näve av det vanliga torrfodret.

Svara på detta inlägg

Tira Ros
Medlem 2020-08-29
#2 4 augusti 2022 av Tira Ros Re: Hur många måltider

Tack 🙏 

Svara på detta inlägg

aenima
Medlem 2019-06-05
#3 4 augusti 2022 av aenima Re: Hur många måltider

Mina tidigare hundar har fått två mål mat om dagen och det har fungerat bra, nuvarande får dock sin mat lite mer utspritt på dagen. Precis som Anneli så har jag en ras med risk för magomvridning så jag vill också försöka ge maten i mindre portioner. Jag har också märkt att han mår bättre med mindre måltider och när han får äta något på kvällen. Han får två mål i matskål och sen används en del som träningsgodis utspritt under dagen och ett kvällssnacks som kan variera, t ex knäckebröd eller morot.


Summa summarum, det är nog individuellt vad man upplever som bäst för sin hund. Vissa tycker det fungerar bäst med endast en måltid per dag. Ett kvällssnacks är dock inte skadligt och kan bli en trevlig kvällsrutin, så länge man håller reda på att de inte får i sig för mycket totalt.

Svara på detta inlägg

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#4 4 augusti 2022 av Torparinnan Re: Hur många måltider

Mina hundar har fått frukost när vi går upp dvs 4.30-5.00, lunch ca 12.00 och kvällsmat 18.00 och en bit knäckebröd eller ett halv digistivekex precis innan läggdax. Har dom fått tom mage gallkräks dom och blir illamående.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hur många hundar får finnas på 30kvm?   [1] 11 maj: Nalle och Tindra 11 maj: Ayrin Är det många "katthatare" där ute?   [7] 3 feb: pipilotta 7 feb: pipilotta Hur många ggr mat/dag   [10] 4 sep: Tira Ros 8 sep: Halvtand Hur många % av dagsransonen ?   [8] 27 dec: linnea131819 27 dec: Lona hur många vom bullar   [1] 1 jul: kanelen 2 jul: Voff 92 färskfoder: många att välja på men inget jättebra?   [6] 21 jul: nova10 23 jul: pipilotta Hur många kg äter en hund för om den väger...   [4] 18 feb: BushundenL 19 feb: BushundenL Kan hundar gå upp i vikt av att få många märgben?   [8] 11 nov: BushundenL 13 nov: BushundenL Hur många timmar (ungefär) sover era valpar?   [2] 6 sep: nikig 7 sep: Kalla bara gamlingar här? hur många under 40?   [1] 30 apr: Dog_training 1 maj: pipilotta
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | American Staffordshire Terrier | Puli | Shetland Sheepdog | Pinscher | Jack Russell Terrier | Hokkaido
© 1998-2023 Enfinia AB