Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
21 september 2022 av Flasktratt i övriga hundfrågor (4 svar)
Tråkigt och stressigt med hund i stan

Jag är husse till en pigg, glad och förhållandevis lydig Golden Retriever sedan tre år. 

Efter att jag spenderade sommaren (juni-augusti) ute på landsbyggden har jag insett att jag verkligen inte tycker om att ha hund här hemma i stan. Andra människor, hundar och hundägare överallt. För att inte tala om alla bilar och cyklopater. 

Är det någon annan som upplevt samma sak? Att det känns instängt, nästan klaustrofobiskt, att ta sina hundpromenadet i stadsmiljö? 

Det ska sägas att Steve (hunden) har inga problem med stadsmiljön. Andra hundar kan han förvisso vara nyfiken på, men aldrig så att han skäller eller hetsar. Människor ignorerar han numera nästan fullständigt. Tyvärr gäller ju inte det motsatta, att andra hundar är lugna eller att folk lämnar oss i fred. Vilket driver mig till vansinne. Äldre hundägare med lösspringande hundar (trots koppeltvång) vars hundar "bara vill hälsa". Hur hanterar man sådant bäst? Behöver man trycka upp en T-shirt med trycket "Han bits! Jag med!" eller liknande?

Inser att jag inte har någon direkt poäng med min trådstart. Kanske behöver jag bara ventilera frustrationen lite. 

Men. Någon som upplevt något liknande? Eller som tvärtom älskar hundlivet i stan?

(Stan ät i mitt fall Solna, d.v.s. så nära Stockholm man kan komma utan att rent fysiskt vara i Stockholm)


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Flasktratt och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#1 22 september 2022 av pipilotta Re: Tråkigt och stressigt med hund i stan

Ja, kanske är det så att du är lite "folkilsken" men inte din hund. Du kanske är det i en period nu efter att ha tillbringat tid på "landet". Är väl inte så konstigt när du byter miljö helt. Kan chockera....


Vet ju inget om din livssituation heller...Kanske borde du flytta, inte p g a din hund utan med tanke på vad du känner frustration över. 


Jag bor i ett "miljonprograms-område" där jag har tillgång till lite grönt, lite skog och tänker jämt när jag är tvungen att cykla upp till city att jag aldrig skulle kunna bo där varken med eller utan hund. Stan är ju liten jämfört med Sthlm, Solna vet jag inget om...


Jag är 70 år och har aldrig varit med om andra åldringar som kommit med sina okopplade hundar, när det hänt har det varit mycket yngre förmågor som tyckt att de haft total kontroll över sin hund...vilket inte alltid stämt...


Jag har bott här i samma område i 41 år och har p g a det lärt känna de flesta hundägare även om det kommer nya valpar hela tiden. Jag vet när det är samling med hundägare som vill att deras hundar får umgås med artfränder...ja, då får hundar springa lösa utan att det påverkar omgivningen. Jag är inte speciellt social förmiddagar så jag väljer om och när jag vill umgås med andra. 


Lycka till, byt ut stadslivet för en tid om du har möjlighet. Bättre att prova än att gå och tjura...


 

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#2 22 september 2022 av Ayrin Re: Tråkigt och stressigt med hund i stan

Har alltid bott i utkanten av stan när jag haft hund, men ja, jag blir väl framförallt less på att promenera på samma platser hela tiden.


Ett tips gentemot idioter som inte har vett att se till att deras hundar inte springer fram är att skrika att hunden din har noskvalster/skabb/kennelhosta. Då ska du se att det blir fart på dem att få tag i sina hundar :D

Svara på detta inlägg

Svea58
Medlem 2017-02-09
#3 22 september 2022 av Svea58 Re: Tråkigt och stressigt med hund i stan

Håller med Ayrin.


Jag har ingen hund just nu men när jag hade så var jag också galen på idioter utan koll som lät hunden springa fram. Jag skrek "min hund har rävskabb, skyll dig själv". Då vart det fart.


För länge sedan så var jag Doggywalker på ett hundstall (de hundarna höll man alltid kopplade). En gång kom det en stolle med en lös schäfer som skulle fram och hälsa.


Jag skrek "koppla hunden", stollen kontrade med "han är inte farlig". När jag skrek tillbaka "nähä men MIN hund är farlig". Då vart det en väldig fart på idioten. Såg aldrig till varken honom eller hunden nån mer gång. 


PS Jag är också less på stan. Även utan hund så kommer maken och jag lämna stan så snart han går i pension (om 1 år). 


 

Svara på detta inlägg

aenima
Medlem 2019-06-05
#4 22 september 2022 av aenima Re: Tråkigt och stressigt med hund i stan

Bodde i Solna när jag skaffade hund. Flyttade sedan ut på landet och det är så himla skönt. Min nuvarande hund har aldrig blivit påsprungen av främmande hundar, haft barn och vuxna som har kastat sig över honom. Längtar inte tillbaka som hundägare.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Bra med tråkigt torrfoder???   [1] 6 sep: lillflingis 7 sep: Ayrin Tråkigt att promenera   [5] 3 mar: Evravon 4 mar: Kalla jag har tråkigt, saknar gamla knas-trådarna...   [10] 2 aug: Jippie Stenfilur 3 aug: Jippie Stenfilur Tips på trix! (Har tråkigt)   [8] 3 jul: Misty&Kira 4 jul: Cahira chatta jag har tråkigt   [3] 8 mar: Folkilsken 8 mar: z_luffsan Jag har så fruktansvärt tråkigt   [22] 19 jan: Isa & McGuinness 20 jan: Ratata&Izzy Tråkigt i hundrastgården, brukar det vara så?   [8] 20 sep: ceya 20 sep: Tekla+Saga Ännu ett såndära tråkigt inlägg med ras val   [15] 11 sep: Collie 12 sep: Emer Hur kommer det sig att folk oftast är så tråkigt..   [52] 26 jul: ciilia 28 jul: Cahira Trådar tidskrävande tråkigt bara   [12] 8 jul: BC-2012 8 jul: Dixemi
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Chihuahua | Rottweiler | Pudel | Dobermann | Boxer
© 1998-2024 Enfinia AB