Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
13 oktober 2022 av Muggepiss i övriga hundfrågor (3 svar)
Jobba hemifrån med unghund

Hej!


Vi har en 9 månaders mellanstor blandras som är världens bästa vovve på många sätt. Ett problem som uppstår i vardagen är när jag jobbar hemifrån.


Han har under valptiden sovit mer och har oftast kunna sova igenom största delen av arbetsdagen, annars har han kunnat få en tuggben eller liknande o gnagt på tills han tröttnar o lagt sig igen.


Nu på senaste tid är han mindre intresserad av tuggben och sover mindre och försöker mer få min uppmärksamhet. De blir väldigt svårt att koncentrera mig på jobb. Han kan komma fram o sätta sig bredvid o stirra på mig, ignorerar jag honom börjar han skälla på mig. Ignorerar jag även de så kan han börja hoppa på mig (om jag står upp) annars försöka hoppa upp i mitt knä. Eller börjar han knaga på stolen t.ex. Gissningsvis för då vet han att jag "måste" uppmärksamma honom.


Har testat lite olika metoder. Han ger sig inte snabbt, är en väldigt aktiv kille. Så att bara ge honom uppmärksamhet eller gå en kort promenad med honom när han blir för mycket räcker inte länge.


Vi går alltid en långrunda följt av bus/aktivering i trädgården på morgonen för o trötta ut honom så jag ska kunna arbeta. Sen en lite längre runda på lunchen för att förhoppningsvis kunna få lite ro på eftermiddagen. De blir oftast mer än såhär. Men undrar ända kanske om han behöver aktiveras/tröttas ut mer. Svårt o hinna de på arbetstid bara...


Ber om alla tips.
Har funderat på att sätta kompostgaller vi dörren till mitt kontor så får han va i resten av huset och ha massa leksaker/tuggben osv där. Sen kommer jag ut vartannan timme o aktiverar/kelar/rastar honom kanske 15 min. Undantag för lunchen då de blir längre.


Problemet är att de känns otroligt taskiskt o stänga ute mig från honom. Har gjort de under korta perioder nån gång när jag haft möte eller liknande. Då brukar han ligga där o se väldigt ledsen ut, skälla osv. MEN han brukar ge sig hyfsat snabbt ändå och lägga sig.


Funderar på om han borde vänja sig/lära sig att när jag är inne i kontoret o jobbar så är de som att han är själv hemma (ish) bara att jag är nära ändå och kommer ut hyfsat ofta.


Eller är de "sämre" mentalt för honom än om jag skulle vara iväg på riktigt? Trivs annars med o jobba hemifrån o vill gärna inte lämna han själv o bara åka hem på luncherna som jag vet bekanta som gör. Men måste kunna fokusera hemma med.


Ursäkta långt inlägg.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Muggepiss och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#1 13 oktober 2022 av Ayrin Re: Jobba hemifrån med unghund

Sätt du kompostgaller i dörren om det funkar :)

Svara på detta inlägg

KristinaB
Medlem 2003-07-06
#2 14 oktober 2022 av KristinaB Re: Jobba hemifrån med unghund

Kan bara svara för mig själv, men jag har en hund som alltid varit aktiv och sovit relativt lite. Redan när hon var 4 månader så insåg vi att hon behövde få springa av sig rejält på morgonen och vårt schema har sett ut ungefär likdant sedan dess. De bästa dagarna är när hon får träffa en kompis vid 7 på morgonen. De får springa lösa och leka i ca 1-1,5 timme och efter det blir det frukost. Sen sover hon ordenligt till eftermiddagen. Går att arbeta i lugn och ro mellan 9-14, ibland senare än så. Sen blir det promenad och lunch. Efter det, sover hon igen innan vi kör aktivering på kvällen. De dagar vi avviker från detta, så får hon springa med Husse på morgonen och springa lös i skogen men det tröttar inte alls ut på samma sätt. På eftermiddagen åker jag därför iväg och träffar en hundkompis så de får leka en timma och sen är hon nöjd. Kort och gott tycker jag det som fungerat absolut bäst är att träffa hundkompisar och att ge mat tre gånger per dag istället för två. Hon har lättare att sova om hon fått äta. 

Svara på detta inlägg

Mira och Esther
Medlem 2006-12-30
#3 18 februari 2023 av Mira och Esther Re: Jobba hemifrån med unghund

en hund mår inte bra av att vara ensam...

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Omplacerad unghund - lydnad, koppel m.m   [5] 21 maj: Tikki 23 maj: Ginza Schäfertik Unghund svår vid hantering   [3] 4 apr: alwen 6 apr: Ayrin Köpa äldre valp/unghund   [4] 7 jul: Fjunet 19 jul: Gurkans Era bästa strategier - livlig 3-åring och unghund   [16] 25 jun: Chocolate AK 2 aug: Mira och Esther Blötfoder/våtfoder till unghund   [0] 17 apr: Katty Unghund driver mig till vansinne   [3] 16 mar: Sekts 26 mar: Dimma Söker fodervärd/omplacering för vår unghund   [7] 4 sep: Alexandra¿… 6 sep: Gurkans Flexikoppel på unghund   [7] 3 aug: Tira Ros 9 aug: Draghund Unghund som vägrar gå   [0] 30 jul: Tessi11 Aktivering av unghund   [1] 29 jul: Tessi11 5 aug: Ayrin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Rottweiler | Shetland Sheepdog | Chihuahua | American Staffordshire Terrier | Australian Shepherd
© 1998-2024 Enfinia AB