Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
3 november 2022 av infl8 i valpforum (5 svar)
Överbett på valp

Hej!
Skall hämta vår valp om några dagar. Fick reda på idag att valpen har ett litet överbett som de sett under besiktningen. Uppfödaren sade att det troligen kommer att fixa till sig när hunden fått vuxentänder.

Är detta något vi bör vara oroliga för? Om vi behöver ingripa senare, går det på försäkringen? Kom gärna med tips. Tack


Som medlem kan du här läsa lite kort info om infl8 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

aenima
Medlem 2019-06-05
#1 3 november 2022 av aenima Re: Överbett på valp

Det är inte ovanligt att valpar har ett litet överbett under en tid. Två av mina har haft det, en när jag hämtade den vid 9 veckor. Den andra fick det lite senare. Det växte bort hos bägge. 


Valpar kan växa i omgångar och då kan det bli så.


Personligen hade jag inte varit orolig för ett litet överbett, men det finns ju ingen 100 % garanti när man pratar om levande varelser.

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#2 3 november 2022 av pipilotta Re: Överbett på valp

Ja, jag skulle ifrågasätta hur säker uppfödaren kan vara....Skulle nog diskutera vidare. Man är i underläge när man vill ha just den valpen och det kan uppfödaren också utnyttja tyvärr....Lycka till!

Svara på detta inlägg

Fjärilsligan
Medlem 2012-10-10
#3 4 november 2022 av Fjärilsligan Re: Överbett på valp

Jag har också haft en hund som hade överbett. Det upptäcktes också när dom besiktigade honom som valp. Där sa både veterinären o uppfödaren att det kunde växa bort men det gjorde det aldrig. Det va först när han blev äldre som han fick problem av det främst när han skulle äta. Men det berodde på att vi hade dragit ut många tänder på honom annars så upplevde jag aldrig att det va något problem för honom. Oftast är det ju lättare för hunden att ha ett överbett än ett underbett...

Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#4 4 november 2022 av Gurkans Re: Överbett på valp

Jag tycker inte att ni ska oroa er för detta. Så länge ni inte har utställnings- och/eller avelsplaner så är detta ett litet utseendefel som knappast kommer påverka hunden alls. Är det ett litet överbett så kan det absolut rätta till sig, då underkäken växer under längre tid än överkäken, men det kan också bli kvar.


Jag brukar dra av lite på priset för bettfel, men det är inget som uppfödaren måste göra.


 

Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#5 4 november 2022 av Gurkans Re: Överbett på valp
          Re: Överbett på valp
          

Ja, jag skulle ifrågasätta hur säker uppfödaren kan vara....Skulle nog diskutera vidare. Man är i underläge när man vill ha just den valpen och det kan uppfödaren också utnyttja tyvärr....Lycka till!

Hur tänker du att uppfödaren utnyttjar att man vill ha just den valpen? Antingen så köper man den eller så köper man den inte. Uppfödaren kan ju inte ta bort bettfelet, så vill man ha valpen så följer ju bettfelet med. Är man det minsta avels- och/eller utställningsintresserad så är det ju fel valp att ta, oavsett vad uppfödaren säger (ingen kan ju garantera att bettfelet växer bort), men om man bara ska ha en vanlig sällskapshund, så lär ett litet överbett inte påverka.


Jag har fött upp två valpar genom åren som fått överbett, men de hade inga små överbett, utan jag såg det redan annan de fick tänder. De valparna såldes naturligtvis inte till någon utställningsintresserad och jag drog av lite på priset. Båda behöll sina överbett i vuxen ålder, ingen hade några problem av detta. Visst kunde de ha lite problem att plocka upp små saker direkt från golvet, men inget i övrigt.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Överbett litet eller grovt?   [2] 7 jun: Linnel 8 jun: Gurkans Dragkamp med valp med överbett   [4] 28 apr: Simonk 29 apr: Ayrin Valp med överbett   [9] 16 apr: Simonk 17 apr: Simonk Överbett hos Valp, veterinärkostnad- Hämtas om 4d   [5] 17 feb: Deawin 18 feb: Gurkans Överbett hos Valp, veterinärkostnad- Hämtas om 4d   [0] 17 feb: Deawin Överbett på valp   [8] 8 jan: AmasonAnna 9 jun: hundöga återkomst Överbett labradorvalp   [3] 2 nov: Xolie 6 nov: Qela överbett på vår beagle   [4] 11 feb: Kristoffer 12 feb: russinbulle information om ÖVERBETT på hund   [0] 3 okt: aben Minimalt överbett på hund? Vill ställa ut?   [6] 3 jul: duende 4 jul: Elaka Måns
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Grand Danois | Pudel | Chinese Crested Dog
© 1998-2024 Enfinia AB