Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
5 november 2022 av Ginza Schäfertik i sjukdom & hälsa (2 svar)
Kan hundar få ” finnar” ?

Hej. Min schäfertik har börjat att få en slags knöl i huden som är blå. När jag hittade den första så kände jag o klämde lite. Ut kom det nåt vitt sörjigt som typ en finne. Sen har det kommit ett par stycken till. Som är blå. Jag klämde dom o likadant där. Nåt vitt sörjigt. Jag behöver inte klämma mycke alls för att detta ska komma ut. Hon är 9 år så visst blir det en del konstigheter med hud osv men detta har jag inte varit med om på innan. 
Hon har konstaterad jästsvampallergi. Jag o exet har delad vårdnad men hon är mest hos mig. Exet säger att dom har mögel i huset de bor i o att de är därför som hon har fått dessa knölar då hon har allergi men hon har varit hos mig i 8 veckor nu o har ändå såna här knölar. Förutom dom jag har klämt så är det en kvar som jag inte hunnit titta på än. Kan detta bero på möglet i hans hus tror ni? Är det dumt att klämma dom? Hon märker inte ens att jag gör det så de gör inte ont. Vad tror ni? Små blå knölar som sitter i huden. 
mvh Ginza o Ann


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Ginza Schäfertik och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Anneli
Medlem 2013-11-04
#1 5 november 2022 av Anneli Re: Kan hundar få ” finnar” ?

Låter som att det är talg du trycker ut. Det kan vara så att din hund har en hud som är fet och då regelbundet behöver schamponeras med ett hundschampo för att lindra seborré och ökad talgproduktion t ex Espree aloe och oatmeal schampo, som jag vet att min återkommande gästvovve springerspanieltiken blir schamponerad med. Hon har nämligen tendens till fet hud och då luktar pälsen inte så gott. Vet inte hur ofta hon badas, jag har bara gjort det ett fåtal gånger men jag skulle tippa var tredje fjärde vecka. Kan ju vara värt att pröva om schamponeringar lindrar problemet.

Svara på detta inlägg

Ginza Schäfertik
Medlem 2015-02-01
#2 6 november 2022 av Ginza Schäfertik Re: Kan hundar få ” finnar” ?

Vi har tidigare badat henne i klorhexidinschampo då hon har allergi men hon har haft kortison mot det i några år nu. Innan kortisonet badade vi henne klorhexidinschampo en gång i veckan men eftersom kortisonet är så bra så blir det inte bad med schampo lika ofta. Jag ska prova att schamponera oftare så kanske huden inte blir så fet. Knölarna kan inte ha nåt samband med kortisonet då?  

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Svamp/utslag/finnar på hakan   [2] 29 jun: Johannes.anderss 29 jun: Ruccola Vad kan detta vara? Finnar/Utslag i armhåla.   [2] 21 aug: skrabbe 21 aug: skrabbe Utslag/finnar på Kineshund/foder?   [23] 23 maj: Nillau 24 maj: Nillau Valpen har finnar!!?   [4] 31 okt: 1986koffen 1 nov: 1986koffen ett super tips till er med finnar   [15] 21 aug: Ve_mo_na 21 aug: Ve_mo_na Utslag (små finnar)?   [7] 19 jun: Erica & lille Alvin 20 jun: karina1955 Problem med finnar i omgångar, vad göra åt dem?   [6] 29 mar: Nalle och Tindra 29 mar: Ve_mo_na Blåser, finnar, eller vad?   [13] 16 feb: nemomatte 20 feb: nemomatte Kan hundar få finnar?   [3] 10 jun: Tovelicious 11 jun: Bullterrieraction Konstiga "finnar"? (fyller ut)   [8] 6 jun: Duzznizz 7 jun: almina
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Shetland Sheepdog | Jack Russell Terrier | Tax | Dansk/Svensk Gårdshund | Dobermann | Boxer
© 1998-2022 Enfinia AB