Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
13 november 2022 av Geka i övriga hundfrågor (9 svar)
Träning hela tiden

Hur tränar ni dagligen? Alltså, låt mig förklara.


När jag går ut med Ronja tar jag en näve godis och traskar ut. Sen tränar vi stop, stanna, sitta osv. Under hela perioden vi är ute. Vi snusar såklart och gör våra behov men så fort jag får ett läge att träna något så gör jag det.


När godiset är slut går vi in. 


Gör jag fel? Tränar jag för ofta/mycket? 


Tack


Geka


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Geka och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

aenima
Medlem 2019-06-05
#1 13 november 2022 av aenima Re: Träning hela tiden

Så länge hunden tycker det är roligt och uppskattar träningen är det ju inget problem.


Jag brukar träna väldigt kort lite då och då under dagen. När vi är ute, när jag sitter på toaletten, när hunden får mat, när jag lagar mat. Det blir sällan långa pass, hellre många och korta. Sen blir det något längre pass då och då där vi försöker lägga ihop det vi tränat på i de korta passen.

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#2 13 november 2022 av pipilotta Re: Träning hela tiden

Jag har skrivit i din andra tråd där jag erkänt att jag varit dålig på att träna min hund öht. Lite intressant är åldern på din hund...?


Det jag däremot har lång erfarenhet av är hundmöten. Vi bor väldigt hundtätt. Bara den senaste månaden har det utökats med två olika valpar. Vissa ägare matar valpen med godis så fort den får syn på min hund, man vill tydligen inte att deras valp ska utsättas för min hund av någon anledning eller att den ska gå fint i kopplet, inte skälla....Andra valpägare blir jätteglad över att min tik står ut med deras valp en stund. Min hund skäller aldrig på andra hundar....Hon är lite underdånig och lägger sig gärna på rygg för att bli undersökt av annan hund, dock inte rädd. 


Det brukar lugna ner sig efter en tid....hundarna får träffas, lukta och oftast blir det helt som att hundarna förstår och respekterar varandra bara de får en chans att läsa av en artfrände.


Däremot ska jag aldrig mer säga att storlek på mötande hund inte har betydelse. Nyinflyttad, extremt stor, lugn ras, på individnivå vet jag inget. Vi möttes för första gången på en ganska trång gångbana, vi gick bara förbi varandra, inget skällande,  då försvann min hund och stod bakom mina ben, då blev hon rädd....Tror att min osäkerhet gjorde att min hund snabbt kände av hela situationen.


Bara lite ur min och min hund´s verklighet. Tror mycket beror på hur vi ägare är som personer, individer. 

Svara på detta inlägg

Geka
Medlem 2015-11-28
#3 13 november 2022 av Geka Re: Träning hela tiden

Tack för ditt svar. Min Ronja är 6 år redan (Vad tiden går fort)
Men jag förstår inte riktigt vad du menar med hundmöten. Visst har vi lite problem emellanåt men inte något som är tokjobbigt.


 


Tack


Geka

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#4 13 november 2022 av pipilotta Re: Träning hela tiden

Nej, jag förstår att du inte förstod mitt svammel ang hundmöten. De som är här vet att jag ofta inte har fakta-svar, tips utan skriver spontant om lite av varje. Det finns hundkunniga folk här....


Vi lever i så olika miljöer med våra hundar att det är svårt att se olika senarior. Jag blev lätt chockerad över ett hundmöte igår och då skrev jag av mig i din tråd. Det är ofta det har hänt att jag kidnappat trådar. Svårt att ändra på mig tyvärr, "svårt lära gamla hundar sitta". 


Du märker nog om din hund blir trött på träning/godis med dig.  Vet inte hur ofta den träffar andra hundar heller. Lycka till vilket som!


Annika


 

Svara på detta inlägg

Geka
Medlem 2015-11-28
#5 13 november 2022 av Geka Re: Träning hela tiden

Men tack för ditt svar ändå! Man lär så länge man lever och jag har faktiskt först nu efter lite träning kunnat slappna av i möten med andra hundar. Min Ronja är så himla glad i allt och alla och blir lätt uppskruvad och ska bara höras och synas. 

Detta tränar vi nu bort (förhoppningsvis) med massor av godis och andra kommandon som sitt och titta.


Geka

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#6 14 november 2022 av Ayrin Re: Träning hela tiden

Nä, men det låter väl helt ok. Som aenima(?) sa, så länge hunden tycker det är kul är det väl en alldeles utmärkt strategi.


Jag tränar också med min varje dag, tycker det är en bra vana att bygga upp för oss bägge, samt att det är kul och bygger relation :).


Min är 3 år i januari och börjar äntligen komma ur slyngelperioden...

Svara på detta inlägg

cio
Medlem 2017-07-21
#7 14 november 2022 av cio Re: Träning hela tiden

tycker det verka lagom.

Svara på detta inlägg

Mira och Esther
Medlem 2006-12-30
#8 18 februari 2023 av Mira och Esther Re: Träning hela tiden

tränar oxå hela dagarna, vrdagslydnad på promenaderna och tävlingslydnad i trädgården...

Svara på detta inlägg

VitHerde Ice
Medlem 2005-09-15
#9 1 mars 2023 av VitHerde Ice Re: Träning hela tiden

Träna i korta stunder, hundar lär sig snabbast så. Dela upp träningen på 2g om dagen och viktigt att låta hunden ha vilodagar, bara få vara hund. Ett träningspass bör oftast vara i några minuter åt gången. 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Belöning vid träning   [2] 8 nov: Geka 9 nov: Ayrin Varför juckar min hund på mig hela tiden?   [2] 12 maj: EmelieD 13 maj: Gurkans Rasism mot hundar inom tränings klubbar?   [23] 12 okt: Rezt 27 okt: Ginza Schäfertik agility träning   [0] 17 maj: Anderhund654 Träning för valp !!   [3] 3 jul: Tildaottos 3 jul: Torparinnan Hjälp med social träning   [1] 13 jun: pauline 13 jun: Svea58 Behöver hjälp med social träning Helsingborg   [0] 18 mar: Bambikill Welsh springer spaniel under träning   [0] 11 mar: Lindamarita godisbitar vid klick-träning   [1] 3 sep: lillflingis 3 sep: Ayrin valp som kliar/tuggar på sig hela tiden   [23] 31 mar: username 9 apr: username
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Dobermann | Golden Retriever | Labrador Retriever | Shetland Sheepdog | Chihuahua | American Staffordshire Terrier
© 1998-2023 Enfinia AB