Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
27 december 2022 av _martina i valpforum (4 svar)
Vuxen hund skäller på valp!!

Hej,
Jag har en 4 årig Shih tzu och sen en vecka tillbaka en 9 veckors Goldendoodle. Shih tzun är en lite mer osäker hund, men gått bra ihop med hundar han träffat ute förr.
Den vuxna hunden skäller så mycket på den lilla valpen. Morrar när han tittar på valpen. När valpen har sprungit efter och nafsat den vuxna hunden i benen har han sagt till och valpen fattade, men i övrgit rör de inte varandra. Den stora hunden känns mest osäker i valpens omgivning och reagerar på minsta lilla ljud med skall. När vi kommer in genom dörren efter kissat med valpen är vuxna hunden direkt där och skäller. Så fort valpen skäller till när han leker med en leksak är den vuxna hunden dirket på alla fyra och skäller. Den vuxna hunden kan även skälla till och "hoppa" framåt mot valpen, trots att valpen inte gjort något utan bara ligger på golvet. Håller på att bli tokig på allt skällande och morrande!! Går inte att få kontakt med den vuxna hunden när han väl börjat skälla. Godis funkar inte.. Vill inte "straffa" den vuxna hunden så den känner sig utanför eller bortprioriterad. Ute bryr sig den vuxna hunden knappt om valpen. Har gått i skogen tillsammans och funkar bra. 
Enligt uppfödaren kan det ta upp till minst 3 vekcor innan den vuxna hunden accepterar valpen.. Är det bara att acceptera och låta den vuxna hålla på såhär? Är rädd för att vi lägger oss i för mycket också, att de ska får sköta det själva.. Samt orolig för att den lilla valpen får dåliga erfarenheter gentemot andra hundar i framtiden.. 
Någon som har tips på vad vi kan göra?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om _martina och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#1 27 december 2022 av pipilotta Re: Vuxen hund skäller på valp!!

Låter för mig som helt normalt beteende hos den vuxna hunden. Den vill nog hjälpa till lite med "uppfostran" av valpen. Verkar ju inte vara några direkta angrepp eller liknande. Enl mitt sätt att se på det hela.

Svara på detta inlägg

aenima
Medlem 2019-06-05
#2 27 december 2022 av aenima Re: Vuxen hund skäller på valp!!

Så klart det tar tid för två individer att lära känna varandra. Det är ju dessutom en ny varelse i den äldre hundens trygga hem, så det är väl inte så konstigt om han blir lite orolig innan han lärt känna valpen.


Se till att den äldre hunden har någon plats där han får vara ifred från valpen. Jag har ibland separerat valp och äldre hund och de har fått turats om att vara i rummet med mig. Det ger den äldre hunden lugn och ro och det hjälper med ensamhetsträningen för valpen.

Svara på detta inlägg

_martina
Medlem 2018-10-12
#3 29 december 2022 av _martina Re: Vuxen hund skäller på valp!!

Ja självklart är det en jätte omställning för den vuxna hunden, det är jag absolut med på! Men känner att den vuxna skäller så mycket på valpen för minsta lilla så vill bara ha lite hjälp på vägen. Men skönt att höra att allt verkar ok. 
Har platser där vuxna kan vara utan att valpen kan störa, men om den vuxna ligger där och valpen gör ett litet ljud i ett annat rum flyger den vuxna upp och skäller. Men det är väl något som släpper när han accepterar valpen antar jag då? 

Svara på detta inlägg

_martina
Medlem 2018-10-12
#4 29 december 2022 av _martina Re: Vuxen hund skäller på valp!!
          Re: Vuxen hund skäller på valp!!
          

Låter för mig som helt normalt beteende hos den vuxna hunden. Den vill nog hjälpa till lite med "uppfostran" av valpen. Verkar ju inte vara några direkta angrepp eller liknande. Enl mitt sätt att se på det hela.

Ah vad skönt att höra! Nej inga angrepp, men blivit ett och annat ordentligt skall i ansiktet på valpen. Men valpen verkar fatta bra när det sker och lägger sig ner.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Valp som skäller inne   [3] 27 aug: Belina bus 29 aug: aenima Skäller på tomten   [4] 8 mar: Mira och Esther 13 mar: Ayrin omplacering vuxen hund kontrakt   [2] 16 jul: Vargtassen 19 jul: Gurkans 7 mån valp - Skäller och morrar på allt   [3] 30 jun: Nalix 4 jul: Dimma Hund skäller vid hundmöten   [8] 23 feb: Cole 24 feb: aenima Hjälp med valp som skäller på katter   [2] 19 nov: KristinaB 22 nov: Anneli När andra hundar skäller på min hund   [7] 6 aug: Sanmatte 31 okt: pipilotta Uppjagad/Skäller vid hälsning   [4] 14 jul: Juwel34 11 aug: Sanmatte Valp som skäller   [6] 21 apr: Tessi11 22 apr: Tessi11 Möte med valp och vuxen tik   [4] 10 jan: Mendi21 11 jan: Gurkans
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Rottweiler | Schäfer | Chihuahua | Labrador Retriever | Dvärgpinscher | American Staffordshire Terrier
© 1998-2024 Enfinia AB