Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
7 mars 2023 av Blocksberry i vård & skötsel (1 svar)
Bästa halskragen flat coated retriver

Hej, 


Vår ettåriga flat coated retriver har opererats för patellaluxation på ena bakbenet/knät. Det är andra op. på detta knä då den första inte höll. Blanca har haft en extern fixering på benet under 3 veckor som plockades bort igår och nu har hon 6 "hål" där ställningen tidigare satt fast. Så länge hon hade ställningen behövde vi inte ha halskrage då hålen var skyddade men nu har hon 6 plåster som ska sitta i 2-3 dagar och sen ytterligare ngn vecka som hon inte får slicka på såren. 


Hon blir tokig av den traditionella plasttratten och har gnytt och krånglat hela natten i buren. Så känner att om vi ska klara av dessa 10 dagar och få ngn sömn så måste vi hitta en annan lösning. 


Undrar därför om någon har tips på en bra halskrage som passar en flat? Hon är en stor flat så tveksam om den uppblåsbara varianten funkar eller om hon kommer åt såren med en sån. Skulle vara sååå tacksam för tips. 


Med vänlig hälsning,


Johanna 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Blocksberry och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#1 7 mars 2023 av Gurkans Re: Bästa halskragen flat coated retriver

Uppblåsbar halskrage (typ badring) fungerar jättebra om hunden inte ska komma åt att slicka på t ex buken, men risken är stor att den inte hindrar att hunden kommer åt knät. Jag hade inte riskerat något utan haft på den vanliga plasttratten. Det handlar om några dagar och det är viktigare att hunden inte kommer åt att slicka än att den tycker att kragen är jobbig. Ingen hund gillar att ha krage på sig, men ibland går faktiskt nyttan av den före hundens vilja.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hur bondar vi på bästa sätt?   [3] 30 jul: Vargtassen 6 sep: Svea58 Era bästa strategier - livlig 3-åring och unghund   [16] 25 jun: Chocolate AK 2 aug: Mira och Esther Bästa hundexperter i Sverige?   [15] 30 jun: Båtsman65 2 jul: Draghund Bästa bilen för hundbur?   [4] 2 maj: Solsophia 2 maj: Lona Bästa försäkring där livförsäkring ingår?   [8] 6 aug: minigrisen 21 aug: z_Suki 7år golden retriver läsa benbitar i armbåge   [2] 5 mar: victoria22 8 mar: Gurkans Skaffa Golden retriver som äldre par?   [7] 28 dec: fridajohanna97 5 feb: Dimma Kvalitet regntäcke Hurtta (Monsoon coat)?   [1] 9 dec: Lovely havamalt 10 dec: Lona Bästa täcket för spaniel som lätt får vattensvans?   [2] 12 sep: C-HD 12 sep: Ayrin kennel Golden retriver mörkröd   [2] 7 jun: Bella01 9 jun: Lona
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Rottweiler | Schäfer | American Staffordshire Terrier | Yorkshireterrier | Pudel | Welsh Springer Spaniel
© 1998-2024 Enfinia AB