Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
3 april 2023 av VästgötaViktor i skaffa hund (1 svar)
Broholmer som boskapsvaktare

Jag är intresserad av att skaffa en broholmer till min lilla gård som i dagsläget har får, katt och västgötaspets. På sikt kommer det även finnas höns och eventuellt ankor.


Mitt jobb gör att jag var fjärde vecka inte kan ta några längre promenader med hunden, men vad jag förstått är inte broholmer särskilt krävande och min förhoppning är att broholmern kan få lek genom vår västgötaspets (som är en fena på att aktivera stora hundar) samt arbete genom att vakta får, höns och tomtgränsen.


Tanken är att broholmern ska vara en hane, vilket även den två-åriga vätten är. Vätten är dessutom väldigt dominant av sig och min gissning är att han kommer bibehålla sin rang som alfa tack vare sin ålder.


Jag har stor respekt för stora hundar och är övertygad om att en förutsättning för en trygg hund är att den får göra det den är skapt för. Ni som kan broholmer, hur tycker ni förutsättningarna låter? Jag lyssnar gärna på erfarenheter från ni andra som har en broholmer på en gård med djur. Hur mycket tid lägger ni på aktivering och motion?


Jag tar gärna in erfarenheter från er med västgötaspetsar också, är det någon som haft problem när ni har flera hundar?


Alla kommentarer och tankar är välkomna!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om VästgötaViktor och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

aenima
Medlem 2019-06-05
#1 3 april 2023 av aenima Re: Broholmer som boskapsvaktare

Det där med alfa och dominans är en gammal myt som verkar seglivad. Relationer mellan hund/hund och hund/människa påminner mer om än familj. Två hanar kan absolut funka, eller inte. Det handlar om individerna, en del hundar har problem med att fungera med andra hundar av andra kön för andra är det inget problem. Vissa raser har större problem än andra med samkönad existens.


Rekommenderar att du faktiskt pratar med uppfödare av rasen, det finns också besöksfamiljer som ställer upp och tar emot intresserade av rasen. Du hittar dom här http://www.broholmeren.org/besoksfamiljer/


 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Intresserad av Bullmastiff (ev Broholmer)   [4] 15 mar: Lejoninnan 15 mar: pissemiss Broholmer, hur är den?   [7] 1 apr: Lumis 4 apr: ylvahedin Varfør ær broholmer så ovanlig?   [6] 5 jan: zippa_86 11 jan: Zanizaila lite broholmer info?   [4] 12 jan: nirac 12 jan: Hecan Erfarenhet av Otterhound och /eller Broholmer?   [5] 19 okt: green.grass 19 okt: green.grass Broholmer, kenneltips?   [2] 6 aug: hundmupp 6 aug: scheindel Broholmer, en ras att tävla med?   [2] 20 okt: pynten 20 okt: Faint Finns det någon här som har en Broholmer?   [6] 5 sep: ~LapplandsGangsters~ 7 feb: Kennel Kulsvir Dansk Broholmer - Svenska länkar?   [3] 13 jan: Anki och Cherie 16 sep: Kennel Kulsvir känner någon till broholmer?   [3] 11 okt: Emma&Pompe 11 okt: DiZZy
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Chihuahua | Rottweiler | Grand Danois | Schäfer | American Staffordshire Terrier | Dvärgpinscher
© 1998-2024 Enfinia AB