Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
3 april 2023 av Double_a i sjukdom & hälsa (2 svar)
Tik biter sina nya valpar efterkejsarsnitt

Hej!


Kom för några timmar sedan hem efter en tumult natt på akuten, första valpen hamnade i felläge och vi fick till slut göra kejsarsnitt. Alla överlevde!


Vi har nu kommit hem och min tik blir väldigt stressad av valparna, när de kryper mot henne morrar hon och tillslut hög hon mot en. Hon hässjar konstant.


Vi har lyckats dia genom att en person håller om huvudet försiktgt, till slut slappnar hon av och slutar hässja, det är enda gången.


Hon blir väldigt stressad när de låter, det är som att hon vet att hon borde göra någonting men är för rädd.


Vad kan jag göra? Ska jag hålla dem i sär några dagar (med värmekälla såklart) och bara låta dem ses i kontrollerade former när de diar? Kommer hon kunna vänja sig eller är det kört?


De ligger nu i en mindre låda inutå valplådan, så att de inte kan krypa mot henne, men att hon kan närma sig om hon vill.


Hur länge är en hund så kraftigt påverkad efter kejsarsnitt? Vi har varit hemma några timmar, tycker inte hon lugnat ner sig alls, skakar och hässjar.


Tacksam för svar <3


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Double_a och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#1 4 april 2023 av Gurkans Re: Tik biter sina nya valpar efterkejsarsnitt

Det är inte ovanligt att tikar efter ett snitt inte vill ta hand om valparna, helt enkelt därför att hon inte anser att det är hennes valpar (vad henne anbelangar så har hon ju inte fött dem, utan plötsligt fanns de bara där). Detta ger en hel del merarbete för dig som uppfödare. Om det är möjligt att valparna kan dia från henne (med noga övervakning så hon inte skadar valparna), så är ju det det bästa för valparna, annars måste du nappa valparna. De ska så här i början i så fall äta varannan timme dygnet runt, så oavsett om de kan dia eller du måste handmata, så måste du aktivt vara med. Om tiken inte vill tvätta valparna, så måste du göra det åt henne, för så små valpar måste ha hjälp med att kissa och bajsa.


Jag hoppas det löser sig för er och att tiken kommer acceptera valparna, men var beredd på att du kan behöva jobba med dem dygnet runt under flera vackor framåt.

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#2 6 april 2023 av Ayrin Re: Tik biter sina nya valpar efterkejsarsnitt

Hur har det gått för er?

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hund som hoppar och biter i armarna   [5] 7 feb: Belina bus 9 feb: Belina bus Hane vill para sig med tik som valpar!   [1] 22 sep: Dinosaurien 23 sep: Gurkans Hur mycket köttfärs till 3,5 veckor valpar?   [1] 28 apr: Double_a 29 apr: Gurkans Fundering om nattsömn och valpar   [1] 12 dec: NorrNorr 12 dec: Ayrin Japansk akita som hoppar och biter   [9] 1 dec: akitainu 1 feb: Mira och Esther Tolka röntgen av antal Valpar   [1] 23 nov: Jeser575 25 nov: Puddingpastejn Galen Golden nästan 2 år - Hoppar och biter   [2] 18 okt: Tinix 19 okt: Dimma HJÄLP, hund biter och morrar   [5] 23 sep: molnet 28 sep: Dimma Mina föräldrars pudel valp biter dem.   [5] 9 sep: Villetycke 10 sep: Gurkans Hunden biter barnens kompisar   [9] 31 aug: Sussie78 14 sep: Ayrin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Staffordshire Bullterrier | Shetland Sheepdog | Jämthund | Siberian Husky | Chihuahua | Labrador Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB