Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
14 april 2023 av teasson i valpforum (3 svar)
Problematiskt beteende?

Jag har en siberian husky som är 7 månader gammal. För ungefär två veckor sedan började han bete sig konstigt. Han får nämligen varje dag någon form av damp, och biter mig eller min sambo, drar i våra kläder. Ibland kan det nafsandet vara lite mer intensivt, åtföljt av morrande, och sällan skällande. Naturligtvis säger vi till honom att ett sådant beteende inte är rätt och vi försöker lugna honom, klappa honom lugnt och distrahera honom till något annat som han kan bita. Det hjälper inte, och i sådana fall blir han ännu "galnare" och springer runt i huset, skäller och försöker attackera men backar när han kommer för nära. I dessa fall är hunden varken hungrig eller törstig och den behöver inte heller gå på toaletten.


Vet ni kanske vad det handlar om och hur man kan förhindra detta beteende? Jag kan tillägga att hunden kastrerades (kemisk chipping) för en dryg månad sedan. Är det kanske biverkningarna av kastration?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om teasson och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

aenima
Medlem 2019-06-05
#1 14 april 2023 av aenima Re: Problematiskt beteende?

Låter som han får lite överslag, inget direkt konstigt eller ovanligt. Det kan bero på åldern. Det händer mycket i kroppen under uppväxten, den utveckling vi människor gör på 18 år klarar hundar av på ungefär 1 år.


Hur ser en typiskt dag ut för er? Vad har ni gjort innan det händer och vad gör hunden efteråt? En del hundar kan reagera så när de är jättetrötta eller om det har blivit för mycket för skallen.


Ni har ju en utraidrottare, får han springa tillräckligt?

Svara på detta inlägg

teasson
Medlem 2023-04-14
#2 14 april 2023 av teasson Re: Problematiskt beteende?

Kliver upp på morgonen och går en promenad med mamma (30-40 min), sen tar jag honom på eftermiddagen och då är vi ute i cirka en timme, då han återigen får springa, o sen så går jag även några kortare promenader (cirka en kvart per promenad). När husse kommer hem så brukar de cykla, åka skidor eller liknande. Ibland måste vi ha hundvakt då jag både pluggar och jobbar, och sambo jobbar, så hunden brukar vara hos farmor på landet och då är de ute i princip hela dagen. 


 


Hunden brukar också sova en hel del under dagen. 

Svara på detta inlägg

aenima
Medlem 2019-06-05
#3 14 april 2023 av aenima Re: Problematiskt beteende?

Jag tror att det är rätt åldersrelaterat. Kan vara bra att tänka på att i de lägena brukar all uppmärksamhet vara förstärkande, om ni går igång och svarar på något vis blir det en belöning.


Det absolut bästa är att ignorera. Jag vet att det inte alltid är så lätt (jag har haft en hund som under sin ungdom gillade att göra flygtacklingar) men det brukar vara det som gör att det går över snabbast och man undviker att förstärka och förvärra beteendet.


Om han har halsband på sig kan du lugnt och stilla hålla i halsbandet och hålla handen vid ditt ben tills sprallet har gått över.


Kanske prova med att lägga till lite hjärngympa under promenaderna, t ex godissök. Att träna tillsammans underlättar alla relationer.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Parning och konstiga beteende   [2] 21 mar: BandogK9 21 mar: BandogK9 Hund ändrat beteende   [2] 30 sep: Humlan12 14 okt: KristinaB Kastrerad hane. Ändrat beteende   [5] 11 jun: Smisslan 27 jul: Mira och Esther Nytt beteende - uppvaktade annan hanhund   [2] 4 jan: annord 9 jan: Draghund Beteende förändring hos hund.   [4] 24 sep: Dachshund 27 sep: Svea58 Gjort undersökning av hund m. aggressivt beteende?   [4] 9 jun: Lollo272 10 jun: Draghund Frågor kring hunds beteende   [3] 9 mar: jonatannk 9 mar: jonatannk Hur förstärka gott beteende   [6] 9 mar: Sussane 10 mar: Sussane Senior hund och lite konstigt beteende?   [4] 8 mar: Voff 92 11 mar: Symbios Märkligt beteende   [7] 20 feb: Charlie123 20 feb: Charlie123
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Grand Danois | Shetland Sheepdog | Rottweiler | Fransk Bulldogg | American Staffordshire Terrier | Chihuahua
© 1998-2024 Enfinia AB