Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
5 maj 2023 av Majblomman i övriga hundfrågor (3 svar)
Tips på hundras?

Hej! Jag har behöver lite tips och inputt på raser som matchar min beskrivning. Självklart förstår jag att även hundras skiljer det sig otroligt då alla är olika individer men tänker rent generellt och rastypisk.


Just nu har jag en japansk spets/papillon  blandras och jag älskar hennes sätt att vara, hon är tillgiven, trogen, lättlärd, glad, lätt i all hantering, hon skulle aldrig lämna min sida oavsett vad, hon kräver inte särskilt mycket om jag vill gå 1 mil går hon en mil men om jag inte orkar gå längre än 1km så nöjer hon sig med det och blir inte understimulerad elr liknade. Men problemen med henne är att hon är väldigt skvätten, rädd för nytt folk, nya miljöer, höga ljud från bilar/lastbilar.


Om jag skaffar mig en ny hund hade jag velat hitta en som är likadan elr liknande min hunds bra sidor men jag hade även önskat att den hunden inte har problem med nya miljöer och människor, en mer framåt hund hade jag velat ha. Jag hade även velat ha en liten större än min nuvarande hund som är 28cm i manken och väger ca 5,5kg. Men inte en allt för stor hund heller. 


jag vet även att när det kommer till att inte vara rädd för nya människor/miljöer så är det ju att man måste socialisera och miljö träna sin hund, men tro mig det har jag gjort med den jag har nu. Hon var så här sedan hon flyttade in hos mig. Så jag söker en hund som i ras standarden är social om ni förstår hur jag menar. Vet ni någon ras elr blandras som hade kunnat passa in på min beskrivning? Som jag skrev ovan vet jag att alla hundar är ju olika trots inom samma ras men som sagt rent generellt. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Majblomman och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

aenima
Medlem 2019-06-05
#1 5 maj 2023 av aenima Re: Tips på hundras?

Rädslor har absolut inte bara med miljöträning och socialisering att göra. Rädslor har hög arvbarhet så vill man undvika en rädd hund så bör man kolla upp så mycket av hundens släkt som möjligt. Välj en valp efter föräldrar som är sociala och framåt, det är ingen garanti men då är det bra mycket troligare att man får en lugn och trygg hund.


En klar fördel om det finns BPH eller MH gjort på föräldrar, föräldrars syskon och tidigare led.


Kolla i rasgrupp 9, där hittar du sällskapshundarna.


https://www.skk.se/sv/hundraser/?group=9

Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#2 11 maj 2023 av Gurkans Re: Tips på hundras?

Du har bättre chans att hitta en valp efter mentalt stabila föräldrar om du köper en renrasig hund som är registrerad i Svenska Kennelklubben. Varför inte kika på en renrasig japansk spets? Det är trevliga hundar som bör passa dig bra. Med en renrasig valp så får du (om du väljer uppfödare med omsorg) en uppfödare som finns som support och stöd även efter att du fått hem din valp.

Svara på detta inlägg

Deen
Medlem 2017-04-13
#3 25 maj 2023 av Deen Re: Tips på hundras?

Jag tänker spontant shih tzu eller amerikansk cocker spaniel baserat på din beskrivning.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Tips på vilken hundras som passar?   [4] 8 jan: Walo 12 jan: Qela Hjälp från experter; vilken hundras kan passa oss?   [6] 11 feb: Rosa86 14 feb: aenima Vilken hundras passar mig?   [11] 4 jul: VovveVovveVovve 5 jul: VovveVovveVovve Hundras som passar bäst för aktivt liv i Norrland?   [21] 26 jan: Loppan01 17 mar: *Fröken* Vilken hundras passar mig?   [3] 27 okt: Hannaandersson 28 okt: Ayrin Vilken hundras passar oss?   [14] 8 jun: jkpg 9 jun: Gurkans Förslag på kärleksfull hundras ?   [15] 29 apr: Veruska 30 jul: Effi Hundras för lydnad och långa promenader?   [8] 5 mar: Acey 9 mar: Ayrin Vilken hundras passar dessa förutsättningar?   [23] 17 nov: Laban76 21 nov: Laban76 Vilken hundras passar mig?   [21] 14 okt: linnea_niro 5 nov: Dextersplace
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Shetland Sheepdog | Yorkshireterrier | Jack Russell Terrier | Cavalier King Charles Spaniel | Dalmatiner | Finsk Lapphund | Schäfer
© 1998-2024 Enfinia AB