Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
8 maj 2023 av Nyblivenägare i valpforum (5 svar)
13 veckors valp rädd för andra hundar

Hej!


har en 13 veckors malteser valp som nu har fått börja hälsa på andra hundar. Ser han en hund på långt avstånd så tittar han en stund men kommer när man rycker i kopplet och lockar honom. Ser han en hund på nära avstånd så låser han sig vid hunden. Han sitter och tittar på hunden och lyssnar inte på mig. Vi har träffat 2 hundar än så länge, en i samma storlek som honom som var lekfull men inte skällig. En som var lite större men som bara kom fram och la sig framför min valp och var obrydd. Min valp skäller non stop och hoppar runt när hundarna kommer nära. Även på hunden som bara låg nära. Efter ett tag vågade valpen sig fram och försökte nosa på hundens ben när han låg stilla, men vid minsta rörelse från andra hunden så hoppas valpen till och börjar skälla igen. 


i övrigt skäller han i princip ingenting och älskar att träffa nya människor. Hur ska jag (och min sambo) som ägare agera vid hundmöten? Gå fram till andra hunden och klappa den för att visa att det är okej? Ställa oss mellan hundarna? Ställa oss bakom vår valp? Försöka locka fram valpen? Låta valpen fly och gå iväg när den drar bakåt? 


Känns inte alls kul att han är så rädd och reagerar så starkt på hundar. Alla tips mottages tacksamt! 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Nyblivenägare och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#1 8 maj 2023 av pipilotta Re: 13 veckors valp rädd för andra hundar

Har din hund bara träffat två hundar så kan den knappast ha en aning om hur den ska bete sig....Försök låta valpen möta hundar som ni kan lita på (genom att t ex prata med hundägaren till den andra hunden). Alla hundar är inte direkt överförtjusta i valpar heller så låt det ta tid. Bättre det än att din hund möter "fel" hund och blir skrämd. 


Ser många med valpar som sätter igång att mata sin hund med godis så fort de ser en annan hund....Det ser inte ut som att det håller i längden. Sakta måste man gå fram.....Tålamod. De behöver trots allt kunna umgås med andra hundar.

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#2 9 maj 2023 av Ayrin Re: 13 veckors valp rädd för andra hundar

Hitta en eller två trevliga hundar som den får hälsa på, resterande kan ni träna på att gå förbi utan att reagera på. Gärna genom att "sätta igång och mata med godis", vilket är ett väldigt bra sätt att lära hunden att ta det lugnt och ta kontakt med föraren vid hundmöten.

Ett bra sätt att använda godis som hjälp vid hundmöten är att kasta ut på marken (bort från dne andra hunden alltså) och låta din hund söka. En hund som nosar i marken visar lugnande signaler mot mötande hund, och att äta är dessutom lugnande för din hund.

Svara på detta inlägg

Nyblivenägare
Medlem 2023-04-28
#3 9 maj 2023 av Nyblivenägare Re: 13 veckors valp rädd för andra hundar

Tack för era tips! Ska försöka hitta några lugna hundar han får träna med. Vi känner en hund som är väldigt lugn och obrydd om allt som händer, dock är hon en stor hund så är orolig att han ska bli rädd av den andra hunden storlek, även om det bara ligger ner. Men det kanske är värt ett försök ändå!

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#4 10 maj 2023 av pipilotta Re: 13 veckors valp rädd för andra hundar

När jag hade min första valp var det jag som blev rädd/osäker/ när vi mötte större hundar. Som tur var det inget som min hund tog åt sig av. Hon leker och umgås med alla storlekar. Däremot får man kolla så det inte går för vilt till om hunden man träffar väger jättemycket eller om man blir osäker p g a olycksrisk vid storleksskillnad. 


Lycka till!

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#5 10 maj 2023 av Ayrin Re: 13 veckors valp rädd för andra hundar
          Re: 13 veckors valp rädd för andra hundar
          

Tack för era tips! Ska försöka hitta några lugna hundar han får träna med. Vi känner en hund som är väldigt lugn och obrydd om allt som händer, dock är hon en stor hund så är orolig att han ska bli rädd av den andra hunden storlek, även om det bara ligger ner. Men det kanske är värt ett försök ändå!

Om den stora hunden är väldigt lugn kan det säkert gå bra, annars tycker jag man ska vara försiktig med att låta hundar med väldigt olika storlekar leka tillsammans eftersom det är så lätt hänt att den mindre blir skadad. Det räcker ju med att den större råkar trampa på den eller springa på den för att det ska gå illa om man har otur.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hunden ÄLSKAR andra hundar   [2] 22 sep: Hector24 24 sep: Torparinnan Utmanar han andra hundar?   [3] 9 maj: Hallojan 18 maj: Mira och Esther Hund vaktar mig konstant mot andra hemma !   [6] 25 feb: bruno123 9 maj: KristinaB Egna och andras korrigeringar   [5] 25 nov: NorrNorr 28 nov: Ayrin Tik som blir "tilltryckt" av andra hundar   [6] 30 okt: Myrina 18 feb: Mira och Esther Hundplats när vi andra äter   [2] 23 feb: Jooocke 24 feb: Jooocke Hej har en fråga gällande en 8-9 veckors valp.   [4] 26 dec: valpen7 28 dec: valpen7 När andra hundar skäller på min hund   [7] 6 aug: Sanmatte 31 okt: pipilotta Hur gör jag min hund trygg med andra?   [2] 19 jul: Humlan12 19 jul: Humlan12 10-veckors valp smet och nafsade på en annan hund   [10] 12 maj: Cofss 16 maj: Hortensia
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Dobermann | Schapendoes | Rottweiler | Bichon Frisé | Golden Retriever | Labrador Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB