Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
22 juni 2023 av Animallover94 i valpforum (7 svar)
Allergisk mot vår nya sheltie valp

Hej alla!

Jag och min familj har länge haft hundar, innan har vi haft två små hundar tillsammans, en liten sheltie och en japansk spets och har då aldrig känt någonting, vare sig när de var valpar eller vuxna. Vi skaffade en till hund så småningom när en av våra hundar hade gått bort, en till sheltie blev det som var större men han kände vi ingenting mot heller.


Men nu får 3 veckor sen skaffade vi en till sheltie, en valp, en kompis till vår andra sheltie och jag har nu känt allergiska reaktioner mot denna valp. Nyser ibland, är snuvig och ibland kliar det lite i ögonen, min mamma brukar vakna med lite röda ögonen, och kli i ögonen. 


Kan det möjligtvis vara valp pälsen, och att det kan avta när han bytar till vuxen päls senare? Har någon annan varit med om liknande och behållt valpen, har det blivit bättre? Vår andra sheltie är rätt så stor, runt 16 kilo, och runt 47-50 cm i mankhöjden så kan kanske vara att det är för mycket, som 3 små hundar man har.

Det är en så svår situation då vi vill behålla honom men samtidigt, vet vi ju inte om allergin kommer avta senare, verkar som en risk att ta. Och så är det ju det här med att man kan utveckla astma om man fortsätter att utsätta sig för allergier. :/ Så jobbigt! Vi måste bestämma nästa vecka om vi ska behålla honom eller inte :( 
Önskar att det fanns sprutor vid detta lag som tog bort allergier helt..


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Animallover94 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

aenima
Medlem 2019-06-05
#1 22 juni 2023 av aenima Re: Allergisk mot vår nya sheltie valp

Om man är allergisk så kan man reagera olika på olika individer, att det skulle finnas allergivänliga raser stämmer inte. Man kan be uppfödaren om att få testa sin allergi mot en valp innan den flyttar hem.


Det finns schampoo man kan tvätta hunden med som ska hjälpa att få bort de flesta allergena ämnena, https://www.allergenius.se/vara-produkter/hundvard.

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#2 22 juni 2023 av Anneli Re: Allergisk mot vår nya sheltie valp

Jag har ett par vänner och en nära släkting som är pälsdjuraallergiker. Jag schamponerar mina flatcoats i allergeniusschampo när de kommer på besök (de är långväga så det är övernattningar som gäller)och vi vet att det gör skillnad för dem. Inte så att vännerna vågar störtmysa och gulla med vovvarna, men de kan vistas i huset utan astmatiska besvär och röda rinnande ögon. Det finns allergiska hundägare som inte skulle klara sitt hundägande utan schampot - säger de i alla fall.


Värt att pröva Allergenius, kanske? Det är tydligen lite olika hur effektivt medlet är för en del allergiker. Och som sagt, allergifria raser finns inte. Det är inte rasen utan högst individuellt hur allergiframkallande en hund är.

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#3 22 juni 2023 av pipilotta Re: Allergisk mot vår nya sheltie valp

Skulle aldrig tro att problemen ni har skulle hjälpa med schamponera hunden. Det är ju fråga om att ni ska kunna leva med hunden, inte något tillfälligt besök. 


Det beslut ni tar kan ju bero på om ni får astma eller liknande. Så jag förstår att det är svårt. 

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#4 22 juni 2023 av Anneli Re: Allergisk mot vår nya sheltie valp

Hmmm - det finns ju faktiskt pälsdjursallergiska hundägare som med hjälp av schampot kan ha hund på heltid. Men de är troligen inte superallergiska utan är som mina allergikompisar dvs måttligt allergiska.

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#5 22 juni 2023 av Anneli Re: Allergisk mot vår nya sheltie valp

Det är ju inte hund/kattpälsen i sig som avger allergener utan det djurets saliv, urin, talgkörtlar och hudceller som fastnat i pälsen.

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#6 22 juni 2023 av pipilotta Re: Allergisk mot vår nya sheltie valp

Det är väl just problemet att man tänker päls.,,Men allergener finns lite överallt. Så väldigt svårt att fixa genom behandling. Tänker mest på unga människor som kanske får svår astma eller liknande p g a att det inte funkar med just den individen hund man inte vill bli av med. 

Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#7 23 juni 2023 av Gurkans Re: Allergisk mot vår nya sheltie valp

Valpar brukar vara värre för allergiker än vad vuxna hundar är.


Här är lite tips från SKK om allergi.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Sheltie vill gå väldigt långsamt på promenader   [3] 27 maj: malin111 28 maj: Anneli Allergisk mot vad??   [10] 20 feb: Tizzy 23 feb: Lona Lekkompis till sheltie 3,5 mån.   [0] 15 aug: Sara450 Dagmatte Sheltie intresse?   [0] 18 apr: Sara450 Kanske en sheltie?   [8] 9 apr: Ayrin 13 apr: Ayrin Nybliven valpägare (Sheltie)   [2] 15 nov: Arnilia 15 nov: kalo Foder till allergisk (?) hund   [19] 18 mar: Flat4ever 10 apr: Flat4ever mentalitetsskillnader hos sheltie?   [4] 7 nov: matilda 8 nov: Lona Allergisk hund?   [1] 28 okt: Flat4ever 28 okt: Träsktrollet Eurasier, finsk lapphund eller Sheltie..?!   [6] 29 sep: _Smulan_ 30 sep: _Smulan_
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Shetland Sheepdog | Yorkshireterrier | Finsk Lapphund | Dalmatiner | Jack Russell Terrier | Jämthund | Cavalier King Charles Spaniel
© 1998-2024 Enfinia AB