Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
20 juli 2023 av Belina bus i övriga hundfrågor (5 svar)
Vad behöver jag veta om att hämta valp?

Hejsan.


 


I morgon hämtar jag min Sankt Bernhardsvalp ca 22 mil hemifrån. Vi kör dit så jag slipper tåg och buss (som tur är)


Är det något jag ska tänka på? Kan jag ha honom mellan benen fram under resan? Vad ska jag ha med mig? Vad kan jag förvänta mig av uppfödaren?


 


Tack för svar


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Belina bus och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Anneli
Medlem 2013-11-04
#1 20 juli 2023 av Anneli Re: Vad behöver jag veta om att hämta valp?

Jag hoppas att du har chaufför??? 


Sele på valpen och koppel (som du alltid håller i - kort koppel!) så att du har koll på den.Sitt i baksätet så föraren inte distraheras av valpen Får den inte ligga/sitta på sätet? Lättare att där prata med , gulla och trösta om valpen är orolig. Klä in sätet med gammal badhandduk eller liknande. Fler handdukar och hushållspapper om ngn olycka som kiss och kräk skulle vara framme. Vatten, vattenskål. Kör in på småvägar utan förbisvischande bilar (det kan små valpar bli rädda för) för kisspauser två tre ggr under färden.


Av uppfödaren bör du få med dig ett kit med valpfoder, gosefilt som luktar mamma och syskon (lugnande), kanske koppel och halsband - men sele är att föredra tycker jag. Stamtavla och registreringsbevis, köpehandlingar, protokoll på veterinärbesiktningen som gjorts senast en vecka innan hämtning, vaccinationsbevis. Många uppfödare bifogar en liten "handbok" med tips på uppfostran, hur man kommer igenom de första lite pipiga dagarna, utfodring, rastning, pälsvård och kloklippning och när det kan vara dags att röntga armbågsleder och höftleder etc Fråga om du kan kontakta uppfödaren om du har frågor eller bekymmer om nu denne inte av sig själv tar upp det. Många uppfödare har återträffar med sina valpköpare så fråga om det är aktuellt om några månader eller ett år


Lycka till med din valp! Låna gärna på bibliotek eller köp i bokhandeln ett par böcker om din ras och om hur man tar hand om sin hund i dess olika livsstadier


 

Svara på detta inlägg

Belina bus
Medlem 2008-04-19
#2 20 juli 2023 av Belina bus Re: Vad behöver jag veta om att hämta valp?

Tack för svar!


 


Jag kör inte själv. Tänkte att det kanske kan vara tryggt för valpen att sitta stadigt mellan mina ben.


 

Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#3 21 juli 2023 av Gurkans Re: Vad behöver jag veta om att hämta valp?

Var inte rädd att ställa alla dina frågor till uppfödaren. Denne är nog mer än glad att svara på alla dina frågor, även efter att du köpt din valp!


 


Jag ser inga problem att ha valpen på golvet vid dina fötter när ni åker hem. Där kan den slappna av och samtidigt känna ditt sällskap. Jag har själv hämtat valp på det sättet och då hade jag betydligt längre sträcka för att komma hem (runt 80 mil).


 


En superviktig sak är att du ser till att din valp är försäkrad från och med den dagen du hämtar den! Ring ditt försäkringsbolag och fixa detta innan. Uppfödarens försäkring på valpen slutar gälla i och med att du går ut genom dennes ytterdörr med valpen för att åka hem. Om du inte vet vlket bolag du ska välja så fråga uppfödaren om vilket bolag denne har och ta samma. Välj inte något av dessa nya och små bolag som poppat upp på senare år, utan välj något av de stora och etablerade bolagen (t ex Folksam, Agria, If, Sveland) så slipper du riskera att bolaget plötsligt lägger ner (hände ju alla de som försäkrade hos Manypets), går i konkurs etc.


 


Vad du ska förvänta dig av uppfödaren? Ja, det viktiga är ju att du får stamtavla från SKK, skriver på köpeavtal som är från SKK och gärna får med skötsel- och matråd. Naturligtvis även ett veterinärbesiktningsintyg som inte får vara äldre än sju dagar när du hämtar valpen. Många uppfödare lämnar med mer saker vilket är trevligt, men den biten gör inte uppfödaren mer eller mindre seriös.


 


Till sist, glöm inte bort din uppfödare!! Ställ alla dina frågor till denne! Denne kan ju sin ras. När man frågar om saker på sociala medier så vet man aldrig om den som svarar är kunnig och erfaren eller bara är en sådan som tycker väldigt mycket väldigt övertygande.

Svara på detta inlägg

JenyaMirnenko
Medlem 2023-09-26
#4 26 september 2023 av JenyaMirnenko Re: Vad behöver jag veta om att hämta valp?

Att hitta ditt drömhus är inte alls svårt, förutsatt att du använder rätt tjänst som hjälper dig att hitta ett kvalitetshus eller lägenhet som passar dina krav. Processen att leta efter en lägenhet eller ett hus är ganska lång, varför killarna från https://bostadslistan.se/ har skapat det mest intuitiva gränssnittet för att göra det enklare och snabbare att hitta ditt drömhem.

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#5 27 september 2023 av pipilotta Re: Vad behöver jag veta om att hämta valp?

Tror du har hamnat snett helt o hållet. Det här är ett hundforum....det kanske du inte har fattat....

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hämta vid 8 veckor eller 12 veckor?   [11] 4 maj: Amelia_watson 8 maj: Gurkans Snart hämta valp, vad ska vi tänka på? Nervös!!   [4] 4 dec: ImFabulous 5 dec: Gurkans När ska jag hämta min valp?   [10] 27 apr: stinasjoholm 30 apr: Lorelai Hämta hund från Storbritannien   [0] 26 apr: Puddingpastejn OK att hämta hem ny valp när vi är hundvakter?   [3] 8 mar: Farfetchd 10 mar: Ayrin Imorgon ska jag hämta hem hunden på prov!   [4] 7 aug: skorpan33 8 aug: Bruisers matte Hämta hem Ny hund am akita   [1] 10 feb: akita 11 feb: Jennie&Märta Hämta hem en ny hund   [2] 7 feb: Pillson 7 feb: LoneWolf snart dags att hämta valpen   [1] 8 jun: nixa och neros matte 8 jun: Jennie&Märta Hämta valp vid 8 eller 11 veckor?   [7] 7 feb: Therese75 7 feb: pissemiss
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Irish Softcoated Wheaten Terrier | American Staffordshire Terrier | Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Rottweiler | Schäfer | Jack Russell Terrier | Grand Danois
© 1998-2024 Enfinia AB