Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
25 juli 2023 av Recard i foderforum (13 svar)
Smuts öronen foder

Hej, var förbi och skulle tvätta öronen på min hund då han har problem med smuts i öronen och frågar han i djuraffären hur ofta han rekommenderar man gör det. Och han svarar att jag troligen ger han fel foder och det är därför han får smutsiga öron. Ger han granngårdens gula påse, han kollar på ingredienserna o säger "fullkorn, det e dåligt, sen "kyckling, gris" det är riktigt dålig"! och fortsätter o säga att fodret ja ger han e riktigt kasst. Sen visar han mig ett foder de har med ris o lamm som ska vara bättre enligt han, som kostar nån hundrlapp mer än granngårdens. Vet inte om han har rätt eller ja ska fortsätta med fodret ja ger han eller om han bara vill sälja sitt eget och tjäna pengar. Har googlat lite och hittar inget nånstans om att gris o kyckling ska va sämre än lamm o ris.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Recard och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#11 26 juli 2023 av pipilotta Re: Smuts öronen foder

Jag har en mindre hund med hängande öron men har knappt ens sett vax,  i allafall inget som rinner när jag rengör öronen var 6:e vecka. Drar bort hår så mycket som möjligt för att det inte ska vara för tätt och vädrar ibland öronen lite. Brun "sörja" påminner mig om skabb....


Vet inte ålder på din hund men i längden kan hörseln påverkas.


Ska ska försöka sluta skrämma dig nu och hoppas du får kontakt med veterinär som kanske kan kolla upp det hela. Godnatt!

Svara på detta inlägg

Recard
Medlem 2015-12-22
#12 26 juli 2023 av Recard Re: Smuts öronen foder

Snackade med first vet, hon sa att örat såg rent ut men att jag ska tvätta med otodine som ja gör men varje dag i 1 vecka o e de fortfarande likadant då ska jag kontakta riktiga veterinären. Sa inget om foder dock.

Svara på detta inlägg

Puddingpastejn
Medlem 2009-09-10
#13 26 juli 2023 av Puddingpastejn Re: Smuts öronen foder

Vilket fullkomligt nonsens! Går absolut inte att uttala sig om att öronsmuts skulle bero på fel foder. Ja, hundar kan få bekymmer med öron på grund av allergi, som i vissa fall är orsakat av en eller flera proteinkällor från kosten. Men för att veta det gör man en utredning hos veterinären, för att veta exakt vad hunden inte tål. Att rätt och slätt rekommendera att man byter till ett annat "vanligt" foder är ju höjden av okunnighet... Jag blir så upprörd! Det är på grund av sånt som allergiska hundar istället för att tas till veterinär för en riktig utredning bara blir utsatta för massa meningslösa foderbyten och lider i onödan. 


Bra att du var klok och faktiskt pratade med en veterinär om öronen istället! Foderbyten på grund av hudlidande bör endast ske på veterinärens inrådan, misstänks allergi mot ett födoämne sätter man hunden på en så kallad eliminationsdiet i 6 - 8 veckor. Först efter det, om hunden blir bättre av dieten, kan man konstatera att det beror på fodret. Många gånger är det dock omgivningsallergi och då kan man byta foder bäst man vill utan några som helst resultat. 

Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Ang viktreducerande foder...   [4] 8 dec: pipilotta Igår: Torparinnan Dr Clauder`s Foder   [2] 6 okt: duende 6 okt: pipilotta Svensktillverkade foder   [3] 25 sep: saraleppanen 6 dec: Lighteninglog Foder för kastrerade   [6] 29 aug: Superhoven 31 aug: Gurkans Foder till valp   [19] 19 jun: Fjärilsligan 26 jun: aenima Vad får din jaktlabbe för foder?   [0] 6 maj: Nalle och Tindra Hur mycket foder ger ni era jakt labradorer?   [0] 25 jan: Nalle och Tindra Foder för kastrerade kontra lightfoder   [2] 15 maj: Superhoven 16 maj: Gurkans Tips på nytt foder till "mag/-tarm" hund   [8] 8 feb: Chinesecrestedlover 9 feb: pipilotta Foder mot urinsten   [6] 11 okt: Erik 28 okt: Erik
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Shetland Sheepdog | Jack Russell Terrier | Schäfer | Cavalier King Charles Spaniel | Chihuahua | Rottweiler | Dvärgschnauzer
© 1998-2023 Enfinia AB