Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
9 augusti 2023 av Hundaärbäst i övriga hundfrågor (3 svar)
Min hund Alvin

Hejsan, jag har en hund som heter Alvin och det är min och min sambos första egna hund då vi är 24, vi behöver stor hjälp med en sak och det gäller när man åker hemifrån som att handla eller gymma. När vi väl gör det så börja han skälla och yla högt, vi har en grind så han har endast tillgång till köket och hallen för läst så mycket om att det ska hjälpa dom att inte bli så stressade + att han har sin bädd och ben leksaker osv. Vi har gett han zylkene medicin som ska vara lugnande men man ska ju inte behöva ge det hela tiden. Vi försöker med allt till och med skaffat en petcube så han hör oss via den men fungerar inte. Han är 7Månader och vi från början lät han vara i hallen med grind emellan för att lära sig vara ensam också. Det fungerar super men det är just när vi lämnar hemmet då han börjar, Securitas har varit på oss en gång och man vill ju inte att det heller ska hända, vi älskar vår lille Alvin och vill hans bästa så tipsa gärna om allt som har fungerar för er, vi vill kunna göra detta och samt att vi håller på att ta körkort så blir det jobbigt för man kan inte lämna han ensam , visst hund dagis finns men handlar om 40min till 1h inte mer om dagen. 


så tar gärna emot alla tips, tack så mycket ☺️

Bilder:

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Hundaärbäst och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#1 10 augusti 2023 av Torparinnan Re: Min hund Alvin

A & O när det gäller ensamhetsträning är att alltid vara tillbaka innan hunden blir orolig/stressad dvs början vanka runt, flåsa, pipa osv. Nu har ni ju lämnat honom fast han inte var trygg i att vara ensam så han har förmodligen utvecklat serationsångest som är ett elände att jobba bort. 


Backa i träningen och lämna lägenheten sekunderkorta stunder dvs typ gå ut, stänga dörren och gå in igen. När han är tyst och ligger lugnt i sin bädd så utökar ni med några sekunder till osv. Räkna med att det här kommer ta tid så ordna hundvakt /dagis tills ni förhoppningsvis fått honom trygg så han klarar att vara ensam en stund. Skynda långsamt för varje gång som ni lämna för länge så han blir orolig så är ni tillbaka på ruta ett.


Tog över en hund med separationsångest och med daglig träning så tog det ca 1 år innan hon klarade 1 timme ensam så ha tålamod.

Svara på detta inlägg

KristinaB
Medlem 2003-07-06
#2 10 augusti 2023 av KristinaB Re: Min hund Alvin

Förutom det torparinnan nämner, så skulle jag testa att ge hunden lite mer utrymme. Jag vet inte hur stort ni har det eller vilken ras ni har, men jag gjorde lite som er med min första hund. Begränsade ett utrymme med kompostgaller men oj, vad olycklig hon blev. Vi kämpade hårt med ensamhetsträningen tills vi helt enkelt bestämde oss för att ge henne tillgång till hela lägenheten och plötsligt släppte det direkt. Efter det hade vi aldrig några problem med ensamhetsträning. 

Svara på detta inlägg

Puddingpastejn
Medlem 2009-09-10
#3 11 augusti 2023 av Puddingpastejn Re: Min hund Alvin

Torparinnan har redan förklarat väldigt bra hur man måste göra. Jag vill bara tillägga att vissa hundar faktiskt inte går att lämna ensamma, man kan träna och göra allt rätt och hoppas att det går vägen men ibland får man också, för allas skull, inse att det orsakar mer stress än nytta. Och det är okej. Då får man bara hitta andra lösningar.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Alvin har kommit hem och jag vet inte vad jag ska   [4] 25 jul: sduillght 25 jul: ylvahedin Tydligen är det synd om min Alvin!   [20] 26 nov: Huliganen 27 nov: _jen_ Vad tycker ni om min cocker Alvin   [4] 11 mar: leopeo 12 mar: niti
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Golden Retriever | Labrador Retriever | Chihuahua | Rottweiler | Dobermann
© 1998-2024 Enfinia AB