Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
13 augusti 2023 av ItsMe i skaffa hund (2 svar)
Skaffa hund efter omplacering

Hej! Jag är 41 år och lever som sjukpensionär numera. Jag har så länge jag kan minnas velat ha en hund och för några år sedan slog jag till och skaffade en. Dock blev det inte som jag tänkt mig, hon visade sig vara inkontinent och det läckte urin hela tiden. Under 9 mån fick jag ställa alarmet och gå ut varannan timme och däremellan så läckte det ändå inomhus. Pga min sjukdom är det väldigt viktigt med sömn och jag fick tillslut fatta det tunga beslutet att omplacera henne då jag inte klarade av att aldrig få sova ordentligt.


Jag är fullt medveten om att man får gå ut ofta med en valp så det är jag beredd på, likväl som jag är beredd på att jobba mycket med en eventuell hund.


Dock så undrar jag eftersom jag nu aldrig haft en frisk hund, ungefär


hur lång tid brukar det ta innan dom också förhoppningsvis sover på natten?


Finns det några bra tips och trix när det gäller att få en hund rumsren?


För mig blev det ett fruktansvärt nederlag att inte orka och vara tvungen att omplacera henne, även om hon trivs och mår bra i sitt nya hem så jag är lite rädd för att "misslyckas" igen. Jag tar därför gärna emot tips inför om jag ska våga skaffa mig en igen.


mvh


Som medlem kan du här läsa lite kort info om ItsMe och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

aenima
Medlem 2019-06-05
#1 13 augusti 2023 av aenima Re: Skaffa hund efter omplacering

Med valpar är det väldigt individuellt hur lång tid innan det tar innan de blir rumsrena, kan lämnas ensamma osv. Det finns inga garantier när man skaffar valp.


Jag tror att det bästa sättet för dig om du ska hitta en hund som det fungerar med är att kolla runt efter omplaceringar hos uppfödare och rasklubbar för de raser/den ras du är intresserad av. Får du bra kontakt med en eller flera uppfödare så kommer du ha möjlighet att få reda på omplaceringar som aldrig kommer ut på "marknaden". 


Det är nog bra mycket större chans att få en ärlig bild om man går den vägen än via Blocket t ex. Det finns så klart många ärliga seriösa på Blocket också, men det är nog inte helt lätt att sålla där.

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#2 14 augusti 2023 av Ayrin Re: Skaffa hund efter omplacering

Usch så hemskt att behöva springa ut varannan timme :O


Mina valpar har kunnat sova större delen av natten i princip från att vi hämtat dem vid 8 veckor. De brukar få sova i en inhägnad bredvid min säng och väcker mig vid behov, men det är sällan det händer.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Känslor efter omplacering   [4] 24 maj: PD52 26 maj: pipilotta Vågar man skaffa en Border collie?   [9] 27 mar: Ayrin 6 apr: Ayrin Omplacering hund   [7] 6 feb: Humlan12 15 feb: Mira och Esther omplacering vuxen hund kontrakt   [2] 16 jul: Vargtassen 19 jul: Gurkans skaffa en schäfer   [7] 3 apr: Dimma 16 feb: Mira och Esther skaffa hund men kan ej enas om ras!   [5] 24 mar: Citronskalet 30 mar: Ayrin Söker fodervärd/omplacering för vår unghund   [7] 4 sep: Alexandra¿… 6 sep: Gurkans Omplacering, hjälp och råd   [10] 8 jun: Lollo272 9 jun: Lollo272 Vill skaffa mer hunderfarenhet, tips?   [8] 30 dec: birrebarre 16 jan: Draghund Våga skaffa en ny hund   [9] 2 nov: Hundar03 8 nov: Leias husse
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Shetland Sheepdog | Cavalier King Charles Spaniel | Tibetansk Spaniel | Schäfer | Jack Russell Terrier | Japanese Chin | Mops
© 1998-2023 Enfinia AB