Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
18 augusti 2023 av Doglover83 i övriga hundfrågor (3 svar)
Hunden blir påkörd av en moped

Det är med djup sorg att vi meddelar att vår älskade pomeranian (Simon), som varit en del av vår familj i 7 år, har lämnat oss.

Innan vår avresa på semestern anförtrodde vi honom till vår granne, som lovat att ta hand om honom. Vi gav henne noga instruktioner och ett koppel. Vi betonade vikten av att han alltid skulle vara kopplad när han var utomhus. Två dagar efter vår avresa fick vi ett hjärtskärande samtal från den ansvariga "hundvakten". Under en promenad blev vår hund simon påkörd av en moped som sedan smet från platsen. Trots att hon omedelbart förde honom till akuten var hans skador för omfattande och vi tvingades ta det svåra beslutet att låta honom somna in.


Händelsen ägde rum för fem dagar sedan. Jag begärde att hundvakten skulle göra en polisanmälan, men tyvärr skedde ingen sådan åtgärd. Informationen om olycksplatsen förblev även oklar.


Hundvaktens far kontaktade oss och förklarade att hans dotter befann sig i chocktillstånd och var oförmögen att kommunicera på grund av händelsen. Trots flera påtryckningar från min sida dröjde det äntligen fem dagar innan en polisanmälan upprättades. Trots detta har jag ännu inte mottagit någon information om olycksplatsen.


Jag känner mig besviken över hundvaktens agerande och misstänker att hon inte har agerat ansvarsfullt och ärligt i denna situation. Hur ska jag agera mot detta. kan jag polisanmäla hundvakten för ansvarslöshet?

Raser: Pomeranian

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Doglover83 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#1 18 augusti 2023 av Gurkans Re: Hunden blir påkörd av en moped

Ja, det kan du väl om du inte är mer rädd om relationen till grannen. Frågan är vad du tänker uppnå med en polisanmälan, förutom att utsätta grannen för obehag? Du har ju inga bevis för att hundvakten agerat ansvarslöst, så polisen lär inte gå vidare med din anmälan.


Jag förstår att det är chockartat att förlora sin hund på detta sätt och även om man vill hitta en syndabock, så får du nog kanske acceptera att denne i så fall är den smitande mopedisten. Det är ju denne som kört på din hund och sedan avvikit från platsen. Polisanmäl denne om du känner att du måste anmäla detta till polisen.

Svara på detta inlägg

aenima
Medlem 2019-06-05
#2 18 augusti 2023 av aenima Re: Hunden blir påkörd av en moped

Människor är olika och reagerar olika, att en person reagerar annorlunda jämfört med hur du skulle ha gjort betyder inte att det finns något fuffens bakom.


Och jag håller med Gurkan, fundera på vad du vill uppnå med att anmäla hundvakten. Du bör också tänka på att polisen hanterar huvudsakligen brottsliga handlingar och för att det ska vara en brottslig handling så krävs uppsåt. Tror du att hon hade uppsåtet att ha ihjäl eller skada er hund?


Jag förstår instinkten att vilja straffa omgivningen när något tråkigt händer, men jag tror att det kan vara bra med lite eftertanke innan.


Oavsett, beklagar att ni har förlorat er familjemedlem.

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#3 18 augusti 2023 av Ayrin Re: Hunden blir påkörd av en moped

Beklagar er förlust, och förstår att ni mår väldigt dåligt just nu, men håller helt med tidigare svarande.


Om du inte har starka bevis för att grannen betett sig oansvarigt så är det läge att du tar dig själv i kragen och inser att olyckor händer och att det är djupt orättfärdigt av dig att ta ut din sorg genom att ge dig på grannen.


 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Kan jag ge hunden Maxrelax som gått ut på datum?   [2] 1 jul: Nelreb 2 jul: Nelreb Hur ska man rasta hunden?   [12] 2 jun: mojji 25 jun: mojji Hunden ÄLSKAR andra hundar   [2] 22 sep: Hector24 24 sep: Torparinnan Kommandon hunden kan   [4] 14 nov: Geka 18 jan: Pommes Mandolin Att sälja hunden   [6] 25 okt: Omakha96 25 okt: aenima Vad gör man när hunden inte lyder vid inkallning?   [15] 6 apr: Laban76 8 apr: Laban76 Ta med hunden när bortbjuden el ej? (Stress)   [7] 29 jan: Chocolate AK 17 apr: BondBrud Hjälpa hunden slappna av inne   [2] 20 jan: Tessi11 26 jan: LouisLouis Hur får jag hunden att gå NERFÖR trapporna?!   [5] 19 jan: JohannaS 20 jan: Anneli Hunden attackerar vår katt   [6] 7 dec: jenka 13 dec: Svea58
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Grand Danois | Schäfer | Cavalier King Charles Spaniel | Shetland Sheepdog
© 1998-2024 Enfinia AB