Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
18 september 2023 av pipilotta i övriga hundfrågor (4 svar)
Okej att importera varghybrider hit....!!

Hörde tidigare idag om att det tydligen var helt lagligt att importera varghybrider till Sverige.....Haft lite annat att göra men infon finns kvar i huvudet. Den de intervjuade i radion var en anställd på Jordbruksverket....tydligen en lucka i lagen. Intressant. 


Man intervjuade en hundägare som importerat någon typ av hund med 70% av varg i sig.  Ingen fråga om varför hon gjort det heller....Kanske något för aveln här i landet, lite nytt blod...


Man hänvisade till P1, Kaliber, appen...


Som medlem kan du här läsa lite kort info om pipilotta och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#1 18 september 2023 av Gurkans Re: Okej att importera varghybrider hit....!!

Lagen säger att det inte får finnas varg inom de närmaste fyra generationerna. Vi har ju några hundraser som är framtagna med varg som en av ingredienserna, t ex saarlos wolfhond och ceskoslovenský vlciak.

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#2 18 september 2023 av pipilotta Re: Okej att importera varghybrider hit....!!

Jag hade en del "bollar i luften" när jag började lyssna så det är som vanligt ett av mina spontana inlägg. Verkade i allafall intressant.


Hörde inget om de raser du nämner här. Däremot pratade man om generationer...Hon på Jordbruksverket hade inga svar på varför man fick föra in hund i Sverige med så mycket varg i sig som det tydligen var fråga om...

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#3 19 september 2023 av Ayrin Re: Okej att importera varghybrider hit....!!
          Re: Okej att importera varghybrider hit....!!
          

Lagen säger att det inte får finnas varg inom de närmaste fyra generationerna. Vi har ju några hundraser som är framtagna med varg som en av ingredienserna, t ex saarlos wolfhond och ceskoslovenský vlciak.

Om man googlade på saken så framkom det att det var *stora* mängder varg. Håller med om att det var tämligen uppseendevänckade.


"Men lagen säger ingenting om import från andra länder eller om att korsa hybrider med varandra. En ny granskning från Kaliber visar att hybrider med upp till 95% varg-DNA finns helt öppet i Sverige."


https://sverigesradio.se/artikel/allt-fler-varghybrider-i-sverige-trots-forbud-mot-att-avla

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#4 20 september 2023 av pipilotta Re: Okej att importera varghybrider hit....!!

Det är väl naturligtvis redan för sent att stoppa när man redan avlat, sålt valpar...Kan nog finns en orsak bakom också....pengar. 


Konsekvenser syns väl inte än...men då det händer något sorgligt, tragiskt eller så kommer det väl upp och man täpper till en "lucka i lagen".

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Importera hund från Spanien   [1] 1 apr: Kazzie20 2 apr: Ayrin Importera från Norge   [0] 9 okt: tezzy Importera hund från Ryssland/Listade tredje länder   [14] 25 dec: langer123 27 dec: Lona Importera valp från EU   [4] 22 feb: Sezziyanen 23 feb: Sezziyanen Importera från Finland   [2] 9 maj: Annzo 9 maj: Annzo importera hund, hjälp!   [18] 25 apr: amannda 30 apr: Gurkans Allt var inte bättre förr... att importera hundar.   [2] 20 feb: Gurkans 20 feb: sendit Dags att på allar sluta importera gatuhundar!   [6] 23 jul: Gurkans 24 jul: Goldahund Importera hund från Belgien   [2] 21 maj: ralle78 22 maj: ralle78 Importera hund från spanien   [6] 27 apr: Alpha_1 28 apr: Alpha_1
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Rottweiler | Chihuahua | Shetland Sheepdog | Grand Danois | Papillon
© 1998-2023 Enfinia AB