Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
5 oktober 2023 av Solrosen0922 i sjukdom & hälsa (4 svar)
Sår? Böld? Behöver jag vara orolig

Hej! Jag äger en cane corso på 4 år. Jag upptäckte ett litet sår på hans högra bakben, nära ljumsken. När jag upptäckte det tvättade jag det ett par dagar tills det såg fint ut igen och nästa läkt. Nu några veckor senare ser det ut såhär på samma ställe? Mycket rött och svullet. Det är en liten öppning i mitten där det kommer blod. Är det någon som vet vad det kan vara, om jag behöver vara orolig? Han verkar inte påverkad av det men tycker inte om när jag tar där eller tvättar.


Han äter, dricker, sover och gör sina behov som han ska. Och är lika glad och rar som vanligt.

Bilder:
Raser: Cane Corso

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Solrosen0922 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#1 6 oktober 2023 av pipilotta Re: Sår? Böld? Behöver jag vara orolig

Ja, jag skulle i allafall göras ett besök hos veterinären. Tror ingen kan diagnostisera det här. Verkar ju infekterat så kanske en koll på det hela. Lycka till!

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#2 6 oktober 2023 av Anneli Re: Sår? Böld? Behöver jag vara orolig

Det har tydligen infekterats och blivit en böld. Inget bra ställe för böld kan jag tycka. Jag skulle ta hunden till veterinär. Kan vara att antibiotikum behövs.

Svara på detta inlägg

Solrosen0922
Medlem 2023-10-05
#3 6 oktober 2023 av Solrosen0922 Re: Sår? Böld? Behöver jag vara orolig
          Re: Sår? Böld? Behöver jag vara orolig
          

Ja, jag skulle i allafall göras ett besök hos veterinären. Tror ingen kan diagnostisera det här. Verkar ju infekterat så kanske en koll på det hela. Lycka till!

Tack för svar. Jag har varit i kontakt med veterinär som säger att det inte är infekterat. Jag ska fortsätta tvätta och sätta krage när han är ensam. Slängde iväg frågan för att få tips och råd från erfarna hundägare som kanske haft liknande på egna hundar. Detta är min första egna hund så är nog lite extra orolig över honom, han har aldrig haft ett sår innan. Ser redan bättre ut idag oxå 🫶🏽

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#4 6 oktober 2023 av pipilotta Re: Sår? Böld? Behöver jag vara orolig

Har du fått svar från veterinär att det inte är infekterat så kanske du är lugn då?


Hade för två veckor sårbehandling på min hund´s ena underben efter att jag upptäckt förtjockad hud med en prick i mitten, kom lite blod då jag tryckte.. Ingen rodnad eller smärta. 


Visade den vid tandstenssanering och veterinären rekommenderade Klorhexidin, hydrokortison i en vecka, tratt om hon skulle slicka. 


Jag var mest orolig att jag missat en fästing...Förhårdnaden (granulationsvävnad?) är sig lik efter behandling. Jag tittar till såret ibland så det inte skulle bli rött, svullet osv. Då tar vi ett nytt besök hos veterinären, Jag är nog lite ängslig av mig. 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Kastrerad tik, orolig   [1] 3 feb: Bichontant 4 feb: Gurkans Orolig ägare nack/muskel/ryggskada?   [2] 9 jan: Daniel_S 9 jan: Daniel_S Är jag orolig i onödan?   [10] 6 okt: Busterbuster 2 feb: Krokodilen Orolig över sned tå hos unghund   [8] 20 jan: LilleAlvin 1 feb: Lona Orolig matte....   [5] 1 jan: Gladtjej 2 jan: Hortensia Chihuahuavalp + orolig katt?   [3] 17 maj: anna354 18 maj: hundöga återkomst HD grad - orolig   [18] 3 apr: petracecilia 4 apr: petracecilia Parson Russell vaken och orolig på natten?   [2] 8 nov: andreasonfire 8 nov: andreasonfire Orolig och stressad hund -tips?   [1] 9 jul: Esak 9 jul: Lona Orolig över min gamla hund med artros   [4] 9 jan: lovelabbe 14 jan: Ayrin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Rottweiler | Shetland Sheepdog | Chihuahua | American Staffordshire Terrier | Golden Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB