Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
29 februari 2024 av Dorsia i sjukdom & hälsa (12 svar)
Råd om sjuk hund

Hej alla! Är ny här och gör en chansning om det finns någon här inne som kan komma med någon ny vinkling på vårt problem som vi har hamnat i. Har en snart 10 årig cavaliertik som blev sjuk i december i vad som såg ut som en magsjuka. Hon fick ligga en natt på djursjukhus med dropp men sen blev hon pigg. Några veckor senare börjar hon snörvla med inåtdragningar och hosta. Hostan blev värre och det rann ur ena näsborren. Hos veterinären fick hon amoxival och onsior då de såg att hon var svullen och röd i halsen. En vecka på detta och ingen skillnad gick de vidare med koll av hjärta lungor osv med röntgen samt en ct av huvud och näsa. De kom fram till att en dålig hörntand var problemet och den och hennes 4 sista tänder drogs ut. Hon har tandlossning sen tidigare. 
 Efter utdragningen blev hon ändå inte bättre utan hon kräks och vill inte äta. Just maten har varit kämpig att få i henne under denna tid och hon har gått ner mkt i vikt. Det jobbigaste för henne är allt detta slem hon har i halsen. Det har varit är från början när detta startade. Hon äter kortison och medicin för magsår nu sen i tisdags men äter inget och det vi lyckas få i henne kräks hon upp med massa slem senare....


 


Förlåt för långt och svamligt inlägg men vi är så oroliga, trötta och uppgivna att vi inte kommer någonstans ioch att hon mår så dåligt under så lång tid. Har någon varit med om något likande?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Dorsia och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#1 29 februari 2024 av pipilotta Re: Råd om sjuk hund

Vore det min hund skulle jag ta kontakt med behandlande veterinärer för att höra om hunden fått någon diagnos och vad man har tänkt göra då hunden inte kan äta utan att kräkas slem, ingen aptit, viktnedgång....Alla symptom kan väl inte bero på en inflammerad och  bort-op hörntand...???


Jag tycker du måste ta kontakt med vet.klin i morgon och få en snar tid för din hund. ....Lycka till och uppdatera gärna. 

Svara på detta inlägg

Dorsia
Medlem 2024-02-29
#2 1 mars 2024 av Dorsia Re: Råd om sjuk hund

Hej! Vi har kontakt med veterinär och ska stämma av idag hur vi ska gå vidare. Väntar på att hon ska ringa upp. De trodde först att slembildning berodde på infektion i tand som irriterade i näsa och svalj men efter en vecka utan tand är slemmet ännu värre och idag har hon kräkts upp massor av segt slem som knappt går att få upp. Jag får mata henne lite och ofta med en spruta då hon inte vill äta själv. Har fått ett återhämtningsfoder. 


kan inte fatta vad allt slem kommer från. De har ju röntgat lungor osv också. Vi kämpar på men börjar tappa hoppet att hon ska återhämta sig. 

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#3 1 mars 2024 av pipilotta Re: Råd om sjuk hund

Hoppas ni verkligen får svar från veterinär. Om du orkar så uppdatera gärna....Tänker på er. Annika


Veterinären borde väl tänka att en hund som kräks och inte får i sig vätska behöver hjälp.....

Svara på detta inlägg

Svea58
Medlem 2017-02-09
#4 1 mars 2024 av Svea58 Re: Råd om sjuk hund

Tycker det låter som RS-virus. 


Jag vet att nötkreatur kan få RS-virus med näsflöde, andningssvårigheter och hosta, nedsatt aptit och feber. Kanske även hundar kan smittas? 


Just slemutsöndringen är helt vansinnig när man har RS-virus. Jag har själv haft det och är nu hyfsat frisk men slemmet fortsätter (över 4 veckor nu). 


Något som löser upp slem bra är avkok på Alg-Börjes carrageen-alger. Kan även ges till hundar, men tänk på att alger innehåller ett brett spektrum av vitaminer och mineralerer (även jod). Så att det inte blir för mycket om du ger andra tillskott. 


 

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#5 1 mars 2024 av pipilotta Re: Råd om sjuk hund

Nu tycker jag inte man kan spekulera i diagnos utan att veterinär som behandlat hunden ska ta sitt ansvar och ge vård till hund och familj som alla lider. 

Svara på detta inlägg

Dorsia
Medlem 2024-02-29
#6 1 mars 2024 av Dorsia Re: Råd om sjuk hund

Det verkar vara svårt att komma fram till diagnos och veterinären sa idag att de redan kollat allt de kan komma på. Vi ska ge värktabletter gapapentin i helgen och se om det är så att hon har ont så det är därför hon kräks. De märkte vid besöker att ena ögat också var påverkat som en nervpåverkan och så kan det se ut om de har ont i huvudet tex. Dock såg de inget på ct av huvudet.. hjälper inte dessa tabletter vet vi inte hur vi ska gå vidare. Hon har haft det så tufft nu två månader så vår familj börjar nog inse vart det bär av... 


 


Vi ska ha återkoppling på måndag och har värktabletterna gjort att hon är piggare och börjar äta får de fundera ut hur vi går vidare för att ta reda på vart hon har ont. Hjälper dom inte finns inte så mkt mer att utreda enligt veterinären. Vi har träffat tre olika veterinärer i ärendet. 

Har haft flera hundar i mitt liv men aldrig hamnat i denna sitsen då inte ens en diagnos går att ställa. Så stressande. Håll tummarna för oss 💖

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#7 2 mars 2024 av Anneli Re: Råd om sjuk hund

En sjukdom som förekommer i din ras är syringomyeli. Har hunden kollas för detta? Det är en mycket smärtsam historia. Läs mer här:


https://www.anicura.se/for-djuragare/hund/fakta-och-rad/syringomyeli-hos-hund/


 

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#8 2 mars 2024 av Anneli Re: Råd om sjuk hund

Googla på sjukdomen syringomyeli hos cavalierer. Mycket smärtsam för drabbade hyundar.

Svara på detta inlägg

Dorsia
Medlem 2024-02-29
#9 2 mars 2024 av Dorsia Re: Råd om sjuk hund
          Re: Råd om sjuk hund
          

En sjukdom som förekommer i din ras är syringomyeli. Har hunden kollas för detta? Det är en mycket smärtsam historia. Läs mer här:


https://www.anicura.se/for-djuragare/hund/fakta-och-rad/syringomyeli-hos-hund/


 

Vi pratade om detta igår med veterinär och hon sa att det borde upptäckts på CT som vi gjorde... men eftersom vi gjorde CT på annat djursjukhus kanske de inte kollade just efter detta eller missade tänker jag. Har googlat på sjukdomen och det kanske inte är helt ologiskt med tanke på att ena ögat är påverkat osv. Har inte förstått om det går att behandla? Hon pratade om nåt djursjukhus i Helsingborg som testat magsårsmedicin som Kunde lätta på trycket i hjärnan. Känns ändå som att hon är för dålig för att påbörja en sån utredning och 10 år gammal. Någon av er som har erfarenhet av denna sjukdom och hur prognosen är?

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#10 2 mars 2024 av Anneli Re: Råd om sjuk hund

Jag har ingen cavalier, men var för något år sedan på en kurs om hundars hälsa och sjukdomar denna sjukdom togs upp. Läser i mina anteckningar att sjukdomen fastställs med magnetkameraundersökning (MR(, att en del hundar har så lindriga symtom att de med adekvat medicinering som antiinfammatoriska och smärtstillande medel, kan få ett relativt gott liv, men att andra har så svåra symtom att de får somna in.


Jag tycker att det finns all anledning att kolla upp denna sjukdom hos din hund. Dels med tanke rasens benägenhet för sjukdomen, dels med tanke på de symtom hunden uppvisar.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Rottweiler | Pudel | American Staffordshire Terrier | Golden Retriever | Boxer | Schäfer
© 1998-2024 Enfinia AB