Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
9 mars 2024 av Ginza Schäfertik i övriga hundfrågor (10 svar)
Cockerpoo labradoodel osv

Är det rimligt att man tar 23 000 för en "Cocker poo"? Det är väl inte ens en ras? Cockodudel, cockopuu, labradoodel och allt vad det nu kan vara. Är det verkligen raser?  Och varför plockar man ut såna hiskliga pengar för dom valparna? Om man kan köpa en renrasig hund med stamtavla för 15 000, varför ska man då ge så mycket för en blandras? Och vem bestämmer att dom olika raserna passar i mentalitet osv med varandra? Jag tycker att det är konstigt. Har sett även högre priser än 23 000


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Ginza Schäfertik och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#1 9 mars 2024 av Torparinnan Re: Cockerpoo labradoodel osv

Efterfrågan styr så så länge det finns valpköpare som är villiga att betala dessa priser för blandraser så kommer naturligtvis uppfödarna inte sänka priset. Tyvärr så finns det ju människor som hellre gynnar ( oftast) okontrollerad blandasavel istället för att köpa renrasigt efter mentalt/fysiskt testade avelsdjur. Tror många gånger det handlar om att seriösa uppfödare aldrig skulle sälja en valp till dessa personer och då köper man av någon som inte bryr sig.

Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#2 9 mars 2024 av Gurkans Re: Cockerpoo labradoodel osv

Fri prissättning gäller i Sverige, så uppfödare tar exakt vad de vill för sina valpar och sedan är det upp till köparna om de tycker att det är rimligt.


Sedan undrar jag vad du hittar för renrasig valp med stamtavla i SKK efter hälsotestade och meriterade föräldrar som kostar 15.000 kr?? Lägg på 10.000 kr så hamnar du där många raser ligger idag.

Svara på detta inlägg

traktorn
Medlem 2009-11-21
#3 16 mars 2024 av traktorn Re: Cockerpoo labradoodel osv

Allt går att sälja med mördande reklam och när kronprinsessan Victorias familj köper en sån här modern blandras så får blandrasavlarna massor med gratisreklam i skvallerpressen.


Och precis som Torparinnan och Gurkans har sagt så är det tillgång och efterfrågan som styr priset.


Om raserna "passar ihop"? Vem bryr sig om sånt när man kan tjäna pengar.

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#4 17 mars 2024 av pipilotta Re: Cockerpoo labradoodel osv

Ja, det var väl fler än blandrashundar som helt plötsligt blev dyrare i o m coronan. Då såg nog de flesta till att höja priset. Jag vet ju att vet.besök och liknande har ökat kraftigt men de priserna man såg var väl i överkant ändå....En stamtavla kostar inte så mycket. Vet inte vad det var för problem att en kunglighet köpte "oäkta vara" heller....


 

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#5 19 mars 2024 av Ayrin Re: Cockerpoo labradoodel osv

Många stör sig på doodle-aveln eftersom hundarna säljs/såldes med "mördande reklam" där mindre nogräknade uppfödare lurar i folk att doodlar bara ärver de bästa egenskaperna från vardera föräldern, tar extrema överpriser och dessutom försöker lura på folk extremt ensidiga kontrakt med bibehållen avelsrätt (utan prisavdrag) för att behålla ett grepp om marknaden.


Sedan har det ju kommit larm från trimmare som påstår att doodlar ofta får helt horribla pälsar som tydligen är väldigt svåra att ta hand om på rimligt sätt.


Om uppfödarna i gemen bryr sig om att göra de hälsotest som rekommenderas för de raser som ingår vet jag inte.


Men hur som, jag tycker mig ha hört att doodle-marknaden börjat lugna sig och det verkar som att mer seriösa människor börjat styra upp lite, med register och stamtavlor, så förhoppningsvis är det bättre idag än det var för några år sedan.


 


Och nej, en stamtavla i sig kostar in så mycket, men det kostar lite att meritera och hälsotesta föräldradjuren. Med det sagt så är det ju sällan nån större prisskillnad på skk-reggade hundar och blandisar nu för tiden. "Rätt" blandis är ju snarare de som är riktigt dyra.

Svara på detta inlägg

ildikoLA
Medlem 2019-07-03
#6 14 april 2024 av ildikoLA Re: Cockerpoo labradoodel osv

Det är rimligt att det är dyrare om det finns stam och föräldrarna är testade eftersom våra slutna raser är svårt inavlade. 


Men ja, priserna är ibland betydligt högre än vad som är prisvärt tycker jag. Spelar dock INGEN roll vad jag tycker här, det handlar väl främst om efterfrågan. 


Men välj inte en uppfödare som avlar på färg för då försvinner fördelarna snabbt!

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#7 15 april 2024 av Ayrin Re: Cockerpoo labradoodel osv

Varför är det rimligt att det blir dyrare än renrasigt pga stamtavla och testade föräldrar när renrasigt har exakt samma krav? Handlar ju bara om efterfrågan, samt folk som är mer intresserade av pengar än hundar.

Svara på detta inlägg

Shaun
Medlem 2024-05-04
#8 4 maj 2024 av Shaun Re: Cockerpoo labradoodel osv
          Re: Cockerpoo labradoodel osv
          

Ja, det var väl fler än blandrashundar som helt plötsligt blev dyrare i o m coronan. Då såg nog de flesta till att höja priset. Jag vet ju att vet.besök och liknande har ökat kraftigt men de priserna man såg var väl i överkant ändå....En stamtavla kostar inte så mycket. Vet inte vad det var för problem att en kunglighet köpte "oäkta vara" heller....


 

Tja! Kungen är Svenska kennelklubbens överbeskyddare och skall värna den renrasiga aveln, det blev lite känsligt för honom när Vicktoria köpte en blandis.

Svara på detta inlägg

SpringerSpaniel
Medlem 2013-06-05
#9 18 maj 2024 av SpringerSpaniel Re: Cockerpoo labradoodel osv

För er som inte redan vet - 99% av alla uppfödare (blandade eller renrasiga), tar sina kullar för att tjäna pengar. De som tjänar mest är förstås de som säljer dyrast, vilket även efter alla omkostnader nästan uteslutande är de 'renrasiga uppfödarna'.


Dessutom är det en ren illusion att alla uppfödare av renrasiga hundar gör noggranna kontroller och väljer ut avelsdjur enligt (vad många verkar tro) närmast vetenskapliga metoder. Jag vet av erfarenhet att det inte fungerar så.


Kommer det att finnas mindre kapabla hundar, om föräldrarna inte väljer med enorm precision? Nej, inte alls. De visar sig nästan alltid vara fantastiska hundar, med förmågor utöver vad husse/matte någonsin kommer att ha användning för, eller ens vet att hunden besitter. Detta gäller både renrasiga och blandrashundar.


Så – kontrollera att föräldrarnas hälsotillstånd är dokumenterat (inte dina föräldrar, utan valparnas). Köp sedan den hund som passar dig och som du har råd med (vet du vilken sorts hund som passar dig)? Försök sedan, till skillnad från alldeles för många hundägare, att ha kul med och älska din hund. Svårare än så är det inte!

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#10 18 maj 2024 av pipilotta Re: Cockerpoo labradoodel osv

Jag visste inte att vår kung var överbeskyddare av SKK.....Märkligt, det är väl inget att skryta med i så fall....Det finns väl en hel del att göra inom den s k "seriösa" aveln i Sverige. 


Se till att du inte som valpköpare känner dig som en blivande "hundförälder" utan som en vettig människa som vill köpa hund till sällskap och glädje

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Cockerpoo eller Dvärgschnauzer?   [40] 12 aug: Dvärgen 14 okt: Nellibanelli Vad vet ni om "Cockerpoo"?   [18] 7 jul: wheatenterrier 14 okt: russinbulle Söker cockerpoo valp (tik)   [10] 28 nov: mandis24 30 nov: SpringerSpaniel COCKERPOO INFORMATION   [8] 13 aug: filippa wingqvist 13 aug: filippa wingqvist Cockerpoo/ pudelblandningar   [4] 27 jul: filippa wingqvist 28 jul: willma Cockerpoo, Westie eller Dvärgschnauzer?   [48] 30 jun: filippa wingqvist 3 jul: filippa wingqvist Cockerpoo ensam hemma?   [50] 29 jun: filippa wingqvist 29 jun: Visslan Min cockerpoo ska åka scooter i vår, säkerhet?   [1] 28 dec: Bubbenolle2 28 dec: Molidor Cockerpoo i Karlstad o Hammarö   [4] 31 okt: MOLLYGUMMAN 11 mar: Gulliver cockerpoo uppfödning?   [3] 5 maj: Mimmibus 6 maj: willma
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Rottweiler | Shetland Sheepdog | Chihuahua | Australian Shepherd | Dobermann
© 1998-2024 Enfinia AB