Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
29 april 2024 av Simba00 i sjukdom & hälsa (9 svar)
Hanhund dålig i magen av löptikar?

Hej, 


Vi har en hanhund som nyss fyllt 1 år. Han har aldrig haft problem med magen förutom någon enstaka gång men annars har hans avföring alltid varit fast och normal. 


För en och en halv vecka sedan började han helt plötsligt under en långpromenad bajsa flera gånger och de kom inte heller ut mycket. Vi tänkte att de borde lägga sig snart men det har fortsatt så, han bajsar flera gånger på promenaderna och i början kan de va helt okej men efter 3dje bajset rinner det ju bara. Vi tänkte kontakta vetrinär men så sa en bekant att detta beror säkert på att det är många löptikar i området. 


Stämmer det att det beror på löptikar i området ? och finns det isåfall något jag kan göra, vill ju inte att han ska må dåligt av det. 


Tar gärna emot alla tips vi kan få, och om någon upplevt liknande. 


(vi har haft samma foder, och samma godis som länge så har svårt att se att det beror på fodret. Vi ger brit care salmon)


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Simba00 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Anneli
Medlem 2013-11-04
#1 29 april 2024 av Anneli Re: Hanhund dålig i magen av löptikar?

Jag har haft flera hanhundar, just nu två, samtliga okastrerade. Har aldrig märkt att de varit i olag i magen under tikars löpperioder trots ett märkbart intresse som visat sig i ivrigt nosande, ökat kissmarkerande och en viss oro, men inte dålig mage.Vi har ibland vårdnad om en springer spanieltik som ju kan löpa när hon är hos oss, men det genererar inte större oro hos mina två hanar än när tiken next door löper. Kan vara att din hund blir svårt stressad av löptik och reagerar därefter, men det är alltså en gissning från min sida. Men stor stress kan påverka hundmagar, det är välkänt.


Behandla några dagar med skonkost typ mycket välkokt ris och kokt torsk/sej och ngt stoppande medel som finns på apotek, det finns flera att tillgå: Canikur, Diarsanyl; Pro- Colin.


Blir det ingen ändring söker du veterinär förstås.

Svara på detta inlägg

Simba00
Medlem 2024-01-11
#2 29 april 2024 av Simba00 Re: Hanhund dålig i magen av löptikar?

Ja precis, det som gjorde mig fundersam. Haft hanhund tidigare som inte visat på sådanna problem, däremot hade den hanen en väldigt känslig mage och blev lätt dålig så svårt att säga vad det berodde på varje gång. Men just med min nuvarande hund som aldrig haft problem blir man ju orolig. 


Jag har inte märkt något i hans beteende i övrigt och han känns ej stressad allmänt. Det är som du säger ibland på prommenad och en tik har kissat så kan han slicka på de och börja dregla men annars hemma känns han opåverkad. 


Men ska testa skonkost några dagar med pro-kolin. 

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#3 29 april 2024 av pipilotta Re: Hanhund dålig i magen av löptikar?

Vore det min hund som helt plötsligt blir dålig i magen skulle jag i första hand söka veterinär. Man kanske kan prova med olika tillskott osv men jag väljer en veterinär om det inte är något väldigt kortvarigt....Skulle aldrig börja mixtra med foderbyte osv i allafall.....Skulle man gå på allt vad som hänt andras hundar i olika situationer kan man nog bli lätt konfys....Mina tankar bara som vanligt.....Annika

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#4 29 april 2024 av Ayrin Re: Hanhund dålig i magen av löptikar?

Du kommer ju mest sannolikt få samma rekommendation av vet, dvs skonkost + probiotika. Men också en faktura på några tusenlappar.

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#5 30 april 2024 av pipilotta Re: Hanhund dålig i magen av löptikar?

Jag är ingen veterinär så jag får lov att konsultera en sådan om jag tycker det är befogat. Det är ibland viktigare att få någon rätsida från början i stället för att lyssna på alla goda råd.....För mig är det så i allafall....Vet en del som gått igenom både det ena och andra och till slut hamnat hos en vet klin med uttorkad hund som följd. Vi är olika och agerar utifrån det....

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#6 30 april 2024 av Ayrin Re: Hanhund dålig i magen av löptikar?

Att en hund är lösskiten mot slutet av promenaden kommer inte att leda till uttorkning. Men naturligtvis ska man alltid ha koll på sin hunds allmäntillstånd

Svara på detta inlägg

Sezziyanen
Medlem 2016-02-15
#7 2 maj 2024 av Sezziyanen Re: Hanhund dålig i magen av löptikar?

Om det beror på löptik(ar) kan ju ingen veta, särskilt inte online.


Men att en hund kan bli lös i magen pga löptikar i området, det är jag rätt övertygad om själv iaf. Det är ju fullt logiskt att de blir stressade av det och stress kan absolut ge dålig mage.

Jag skulle själv gått över på skonkost först, och sett om han blir stabil i magen av det. Plus canikur.

Om du vill kan du ju även kontakta FirstVet (ofta inkluderat i försäkringen) och prata med dem om hans besvär och få nån första rekommendation där (som säkert är skonkost, canikur osv..). 

Sen kan det ju även vara fodret eller godiset ändå. Haft så själv med min hund förut, var super på ett foder ganska länge, tills han inte var det längre. Hände ibland sen som din, det sista som kom ut var mer löst.

En sak att hålla koll på är om han släpar rumpan i backen sen å. Går de med besvär med avföringen en period kan det också orsaka strul med inflammation i analsäckarna sen, och sånt är bra att åtgärda innan det blir värre (då krävs mer spolning, antibiotika, ev sedering mm). Kolla där bak så det inte ser rött och inflammerat ut då också.

Svara på detta inlägg

Simba00
Medlem 2024-01-11
#8 3 maj 2024 av Simba00 Re: Hanhund dålig i magen av löptikar?

Tack för alla bra tips!


Kontaktade vetrinär digitalt idag och de gav liknande råd som tidigare i tråden, dvs fortsätta med skonkost och hålla koll på allmäntillståndet. 


Bra tips att hålla koll så det inte blir irriterat där bak, får torka honom ibland när de fastnar så ska hålla ett extra öga. 


Men han dricker bra med vatten och mår bra i övrigt så enligt vet så bör de gå över inom någon vecka på skonkost, annars ska jag höra av mig igen till dem. 


Hon rekomenderade även att köpa färdig skonkost istället för ris och torsk, så ska testa det eftersom han inte är jätteglad i det överkokta riset. Hon rekomenderade Royal Canin Veterinary Diets Dog Gastrointestinal eller Hills i/d, har någon bra erfarenhet av detta. Är lite kritisk till just royal canin som varumärke eller . 

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#9 3 maj 2024 av Anneli Re: Hanhund dålig i magen av löptikar?

Jag har använt RC Hepatic i konservburk till en tidigare hund som av okänd anledning plötsligt fick höga levervärden och fick gå på specialkost en längre tid. Det fungerade utmärkt på den hunden. Mina nuvarande äter RC- foder, torrfoder, och mår alldeles prima på det. Men just RC veterinärfoder fungerar väldigt bra vilket vi, flera hundägare som träffas då och, kan intyga.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Bravo färskfoder-problem med magen?   [7] 20 mar: Frihannisaac 16 sep: pipilotta Gammal kastrerad hanhund, kåt yngre hund   [1] 26 jun: Bellanboll 26 jun: aenima Nytt beteende - uppvaktade annan hanhund   [2] 4 jan: annord 9 jan: Draghund Parning av hanhund.   [15] 18 maj: luna12 19 maj: Gurkans Kastration hanhund   [7] 8 nov: melvin13 30 nov: cio Möte med en annan hanhund   [4] 2 sep: lhasa apsu 17 nov: Draghund 16 årig hanhund visar oro innan nattsömn   [7] 24 jun: PoseidonHydrosphere 29 jun: Ayrin Dålig fart på forumet ?   [10] 23 jun: Borzoi 23 jul: jeja2000 Hur reagerar magen på dr baddaky omega 3?   [1] 29 dec: Lovely havamalt 29 dec: Ayrin Min kastrerade hanhund   [12] 21 okt: Viktorochbaloo 24 nov: Borzoi
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Rottweiler | Shetland Sheepdog | Chihuahua | Australian Shepherd | Dobermann
© 1998-2024 Enfinia AB