Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
4 juni 2024 av Ginza Schäfertik i övriga hundfrågor (4 svar)
Sibirian Husky. Lite frågor om rasen .

Hej


Jag har fått förfrågan om att ta över en Sibirian Husky och läser in mig på rasen. Jag har haft schäfer i nästan 40 år så hundvana har jag men jag har inte haft denna ras. Jag har haft 2 schäfrar som inte har varken badat eller simmat innan men det var lätt att få dessa att gilla att både bada och simma. Hur är det med Huskyn? Går det att få en Huskey att gilla att simma? Hittar inget om det. Och så undrar jag, går det att lära en Husky att vara lös? Denna hund är en tik på 5 år. Jättelugn som inte kräver mycket. Är det försent att lära en Husky att vara lös, om den är 5 år? 
mvh Ann 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Ginza Schäfertik och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Anneli
Medlem 2013-11-04
#1 4 juni 2024 av Anneli Re: Sibirian Husky. Lite frågor om rasen .

I min närhet finns en familj med två huskies, båda tikar- mor och dotter. Omplaceringshundar fråm Irland och som dök upp för ett par år sedan. De är snälla mot människor och mot andra hundar, går fint i koppel, MEN de har stor jaktlust och kan inte vara lösa utom i inhägnat område. Familjen har fått se över sitt staket dvs byggt ett högt andra staket innanför det gamla med stadiga nerkilade pålar och plastbelagt kraftigt nät. Detta efter rymning då en katt kom till skada (stort oväsen i grannskapet "mördarhundar" fast katten överlevde). Generellt anges ju stor jaktlust för rasen. Säkert individuellt som så mycket annat i hundars beteenden, men utgå från att jaktlust finns.

Svara på detta inlägg

Ginza Schäfertik
Medlem 2015-02-01
#2 4 juni 2024 av Ginza Schäfertik Re: Sibirian Husky. Lite frågor om rasen .

Oj, och jag som har katt.. den här hunden har träffat katter innan men inte min katt såklart. Hoppas hon inte ser den som ett byter. Den här katten är en innekatt, en orädd Devon Rex som aldrig skulle springa för en hund. Den sitter stilla och bara glor. Tänker att det är större risk att hunden ser den som ett byte om den springer. Synd att det troligtvis inte går att ha henne lös då. De du berättar om är nog tyvärr typiskt för rasen. 

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#3 4 juni 2024 av Ayrin Re: Sibirian Husky. Lite frågor om rasen .

Nä, jag skulle inte räkna med att det ska gå att ha en husky lös. Vette fasen om jag skulle våga släppa ihop den med min katt heller, men det är lite mer individbaserat tänker jag.

Svara på detta inlägg

Ginza Schäfertik
Medlem 2015-02-01
#4 5 juni 2024 av Ginza Schäfertik Re: Sibirian Husky. Lite frågor om rasen .

Min vanliga otur... jag tålde inte pälsen.. så det blev inget med det...😢

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Klicker frågor för nybörjare   [2] 31 jan: Belina bus 1 feb: Belina bus Någon som har erfarenhet av rasen Rat Terrier?   [1] 23 maj: duende 24 maj: myowngndudz Om dessa frågor   [0] 16 sep: cio Söker partner till min husky! :)   [9] 2 sep: Fjonkenpaoland 20 feb: Ayrin frågor om att ha hund i bil   [7] 3 nov: Kautan 5 nov: Leias husse Frågor hunddagisutbildning   [2] 29 okt: Malin_87 29 okt: Malin_87 Köpa Chow Chow valp - frågor!   [13] 30 mar: JohannaS 31 mar: Gurkans Siberian Husky som sällskapshund?   [6] 4 mar: biped 22 mar: Rezt Frågor till hundquiz (frågesport)   [1] 12 jul: Andre91 15 jul: Frallorforlife Pon Rasen( polski owczarek nizinny)   [0] 8 jul: Maxxx
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Rottweiler | Shetland Sheepdog | Chihuahua | American Staffordshire Terrier | Dobermann
© 1998-2024 Enfinia AB