Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
11 juni 2024 av PerHo i sjukdom & hälsa (6 svar)
Gammal Tollare och återhämtning

Min 12 år gamla Tollare är i hyfsad kondition trots sin ålder och följer gärna med på en långpromenad, han har lite svårare för kuperad terräng men det hör väll åldern till antar jag, men nu börjar jag märka att det tar tid för honom att återhämta sig efter en långtur. Dagen efter så tycker han det är helt okay med ett minimum av rastning och han sätter sig på tvären för lite längre promenader.I hundtidningar finns det en uppsjö av kosttillskott som påstås hjälpa gammal hundar men mycket verkar vara rent kvacksalveri, är det någon som har erfarenhet av något som verkligen fungerar?


Mvh
Per H


Som medlem kan du här läsa lite kort info om PerHo och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#1 11 juni 2024 av Gurkans Re: Gammal Tollare och återhämtning

Vad härligt med en pigg gamling! Att bli gammal är ingen sjukdom i sig och en gammal hund måste få tillåtas dra ner på tempot utan att man ska tro att något är fel. Inga kosttillskott i världen kan få din gamling att bli ung igen, så låt din hund hänga med som den själv vill och låt den ha en vilodag när den känner för det.

Svara på detta inlägg

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#2 11 juni 2024 av Torparinnan Re: Gammal Tollare och återhämtning

Seraquin och Flexadin har funkat bra men bäst är ju att göra ett besök hos vet och kolla tex om hunden har artros och behöver smärtstillande. Min gamla tik blev otroligt mycket piggare av Librelasprutor i gång i månaden.


Sen får man ju anpassa sig och oftast är ju flera kortare promenader per dag mycket bättre än en lång. Massage och Backontracktäcke har också hjälpt min gamla hund.

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#3 11 juni 2024 av Anneli Re: Gammal Tollare och återhämtning

Det har blivit några gamlingar genom åren ochtots hyfsat god hälsa på ålderns höst har jag och hundar i samförstånd lopat långpromenader på ett par timmar eller så och bytt ut mot betydligt kortare men fler promenader under dagen. Det har funkat fint, för precis som med din tollare har mina gamla flattar visat stor tveksamhet till långpromenader - och då har jag förstått att vi ändrar regim. Emellanåt en riktigt lat lat dag med bara kissepromenader.


Kanske att din tollare också har ledont, mycket vanligt hos gamla vovvar, och att ett smärtstillande kan ge god effekt på välmåendet. Jag har tagit till det för många av hundarna i samråd med deras veterinär. Librelainjektioner har ju funnits i några år, inte billiga precis, men tydligen verksamma och när min nuvarnade äldsta flatte börjar visa tecken på att varva ner kommer jag nog att överväga  Librela för honom tillsammans med förståndigare promenadupplägg.


Njut av din gamla vovve och låt honom få en lite lugnare lunk i livet men glöm inte hjärnmotion.. Mina gamlingar var ju inte lika motionsbenägna som i yngre dar, men att leka gömma saker och godis, köra gamla tricks och lära sig nya var jätteroligt och uppiggande. Nosework visade sig vara toppenroligt för en gammal vovve. 

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#4 13 juni 2024 av pipilotta Re: Gammal Tollare och återhämtning

Min hund är en 7 kg blandras så de är ju olika varandra på många sätt. Är dock stolt över att jag följde vet. råd om att banta (!)ner henne 1,5 kg. Det skulle inte kunnat vara jag som skrev om bantning för ett halvår sedan men nu har jag blivit lite av en expert.....Skojar bara....!


Myran har inte visat på ont eller liknande men var nog vid ett tillfälle som hon haltade lite, tror hon halkade i trappa på is...


Men hon är lite "lättare på foten" nu, ingen tvekan i trappan till uteplatsen. 


Kommer ihåg att för många år sedan skulle alla ansvarsfulla ge hunden.....vad det nu hette?...Hade gamla hundar då också men vi såg ingenting positivt alls. Skulle aldrig i dagens läge börja med något sådant öht. Skulle det visa på smärta eller liknande så blir det nog veterinären för vår del. Hon är verkligen hoppig som hon alltid varit och vi hoppas på flera år till. Lycka till med vad du beslutar dig för, uppdatera gärna....

Svara på detta inlägg

PerHo
Medlem 2021-03-19
#5 14 juni 2024 av PerHo Re: Gammal Tollare och återhämtning

Tar inte till baks det jag skrivit, men det som fick mig att tillsist skriva berodde på kraftig feber som efter ca 37000 kr i veterinärvård visar sig troligen bero på en fästingburen sjukdom som lyckligtvis går att behandla. Tur att man har försäkring på sin gammla hund.


Tack till alla som svarat, har lärt mig att man inte ska skylla allt på åldern hos en gammal hund.

Svara på detta inlägg

cio
Medlem 2017-07-21
#6 11 juli 2024 av cio Re: Gammal Tollare och återhämtning

  1. Vet ej för ej provat.

  2. Men prova du om du vill.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Gammal hund med separationsångest hjälp!!!   [6] 6 aug: bamse100 16 sep: Jerrie´s Black Pack Gammal kastrerad hanhund, kåt yngre hund   [1] 26 jun: Bellanboll 26 jun: aenima Testikel tumör/12 år gammal hund   [4] 12 jul: doglight 12 jul: Anneli Klicka in gammal hund   [3] 12 jan: Folkilsken 13 jan: Draghund Att köpa 14 veckor gammal hund. Hjälp!   [5] 29 aug: Rux 30 aug: Gurkans Epilepsi gammal hund   [1] 14 dec: buviti 15 dec: bes Gammal hund rädd vid kloklipning   [2] 22 sep: söderkatten 22 sep: Lona Avliva gammal hund man haft sedan 8 veckor gammal   [6] 18 sep: Jag-67 22 okt: Tida Tollare - uppfödare som jagar   [3] 31 aug: moranka 1 sep: moranka Tillskott till gammal hund   [7] 23 apr: CoralinesGhost 9 maj: CoralinesGhost
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Rottweiler | Shetland Sheepdog | Chihuahua | American Staffordshire Terrier | Dobermann
© 1998-2024 Enfinia AB