<- Tillbaka till alla tävlingar
Fototävling:
Vovves första fototävling är avgjord och nedan presenteras vinnarna! Vi fick in nästan 1600 bidrag, så juryn har varit väldigt sysselsatt. Det har skickats in MÅNGA bra bilder, men tyvärr är det bara 10 bilder som belönas (egentligen bara 8, men vi fick göra några delade platser).

Tävlingen pågick mellan 7 juni och 30 juni 2006.

Vinnare:

Plats nr 1

Bilden föreställer en Alaskan Husky och är tagen av Jenny Larsson. Bilden är tagen i absolut rätt ögonblick. Hunden har sitt ena lysande öga precis mitt i en gallerruta och man riktigt kan tänka sig att hunden har blivit blöt och smutsig när han precis har sprungit och jagat en inkräktare.

Plats nr 2

"Den førsta fjællturen før Eric. Bitihorn heter berget som ligger i Jotenheimen i Norge. 1608 m.ø.h"

Underbar bildkomposition med klockrent ljus och bra färger. Tagen av Agneta.

Plats nr 3

Bilden föreställer Border collien Somollis Flora på Strängnäs cup 2006 och är tagen av Sofia Olsson. Flora är fokuserad till 110% efter slalomen under tävlingen. Bra ljus, bra komposition och Flora är dessutom fångad så att man trots skärpan ser att det inte är något som helst lugn i bilden.

Delad plats nr 4

"Min söta Amstaff i trädgården... Tyckte han liknade Karl Alfred med pipan i munnen :o)"

Vi kan bara hålla med och skratta! Han tuggar och kämpar och får uttrycket av en "skrynklig gubbe". De sköna färgerna, den bra skärpan och att den är tagen lite underifrån gör bilden extra bra! Fotograf: Carina Ekholm

Delad plats nr 4

"Liten pojke och liten hund kan vara de största vänner. Wilmer och dvärgschnauzern Azzor träffas för första gången sommaren - 04"

Ser man en 3-4 årig pojke lämna en färgglad hjullastare och sätta sig ner för att snacka med en vovve så har man varit på rätt plats och rätt tidpunkt med kameran! Skärpan är inte 100, ljuset är ok, men stämningen i deras möte gör bilden underbar. Fotograf: Peter Hugestam.

Plats nr 5

Viola Högkvist har fångat en skön stund i hängmattan. En snygg bild av en trogen vän som vilar sig och tar det lugnt.

Plats nr 6

Rakbladstunt och perfekt placerat skärpedjup på den fokuserade, orangea Chihuahuan Tim i närbild ger utan tvekan en klockren bild! Fotograf: Johanna Bergstrand

Plats nr 7

Siberian Huskeyn Baby leker med en nyfunnen boll och fångas på bild av Marlene Karlsson. Bra bild med lagom skärpedjup tagen på gräsrotsnivå och man kan utan problem känna att man står och tittar på en hund som är helt tokig i sin nya leksak.

Delad plats nr 8

"Cheyenne är en blandras på snart ett år. Här har hon bitit sönder sitt duntäcke och det bara yrde en massa dun. Hon har till och med dun i nosen, var bara tvungen att ta en bild."

Ett bra bevis på att även en lite suddig bild kan vara en av de roligaste! Den skyldiga uppsynen när Cheyenne blir påkommen med sitt före detta duntäcke charmar de flesta. Tagen av Aida Mehovic.

Delad plats nr 8

"Två vackra flickor vid Dalälven, juni -06."

Borzoin Maddy och Izzie, 14 år, sitter och njuter på en slänt vid Dalälven. En stämningsfull bild av två vänner. Någon som känner igen känslan? Fotograf: Anna Åkerström © 1998-2019 Enfinia 'Vovve' är ett registrerat varumärke